Feedback

Redaktionen

Bor: Sverige

Senaste recension: Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

Spelar just nu: Superman 64 (N64)


Spelnyheternas gemensamma redaktionskonto. 


Mina senaste bloggar

Av Redaktionen

Publicerat 17 augusti 2016

Nu sänker vi medelåldern, Välkommen Martin!

Spelnyheternas senaste skribent är sjuttonåriga Martin Norén från Uppsala.

Martin började skriva spelrecensioner redan som tolvåring för tidningen Kamratposten. Under sin tid på KP fick han, utöver att skriva om massvis med spel, även möjligheten att både recensera konsolerna Nintendo 3DS XL och Nintendo Wii U. Han skickades även ut på flera spelmässor runt om i landet som exempelvis GameX och Retrospelsmässan.

Martins spelintresse började när hans nyinflyttade granne och nu även bäste vän Anton introducerade honom till Nintendos senaste maskin Nintendo 64. Efter den dagen var inget sig likt mer, vännerna satt åtskilliga timmar och spelade igenom titlar som Mario Kart 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Star Fox 64, Mario Tennis och många fler.

Trots att Martin gärna säger att han är uppvuxen med Nintendo, så var hans första konsol en Playstation 2 som hans pappa kom hem med en lördagseftermiddag 2006. Lego Star Wars II stoppades direkt in i maskinen och lille Martin hade kul med maskinen hela kvällen tills han så småningom insåg att han saknade ett minneskort och allt han åstadkommit inte gick att spara.

Allt eftersom Martin växte och blev större så växte även hans spelbibliotek och idag har han inte bara ett enormt lager med PS2-titlar utan har även lyckats bygga upp en stor samling retrokonsoler och retrospel.

Vi välkomnar nu Martin till Spelnyheterna.se och hoppas han är lika duktig på att skriva texter som han är noga med att spara sina framsteg i spel!

Klicka här för att kommentera

Av Redaktionen

Publicerat 17 maj 2016

Overwatch

Våra intryck av Overwatch-betan

Anders och Christoffer diskuterar den nyligen avslutade betan av Overwatch.

Blizzard Entertainments första kliv in på den populära marknaden för de tävlingsinriktade förstapersonskjutarna närmar sig med stormsteg. Mellan den 28:e april och 3:e maj hölls en öppen beta för spelet på Xbox One, Playstation 4 och PC. Våra skribenter Anders Eklöf och Christoffer Heijerdahl testade det och slog sig ner en stund för att prata om spelet. 


Nu när betan av Overwatch är över, vad är era första intryck? 


Christoffer: Jag har haft förvånansvärt roligt med tiden som spenderades i betan. Overwatch har ett tydligt fokus och en härlig blandning karaktärer som alla känns unika till sina erfarenheter och personligheter. 

Anders: Jag tenderar att tröttna på spel inom den här genren efter några veckor, men Overwatch har potential att fånga mig en längre tid med sitt breda karaktärsgalleri och varierande spellägen. 

Tror ni att Blizzard har en ännu en kassako på gång med Overwatch?


Christoffer: Ja, det är mycket möjligt att de hittat något unikt här. Jag tror att Overwatch största styrka är dess charmiga karaktärer som verkligen lyfter spelglädjen till en helt ny nivå. Dock känner jag att teamet måste utveckla fler spännande lägen att spela i, så spelet inte känns tunt i längden.   


Anders: Personligen tror jag att Overwatch kommer slå stort, med tanke på hur många som spelade betan. Dessutom verkar det som att Blizzard inte kan göra ett spel utan att det blir en succé. Det ska bli spännande att följa lanseringen av det här spelet. 


Har konkurrenten Battleborn någon chans mot Overwatch?


Christoffer: Då jag nyligen spelade och recenserade Battleborn här på Spelnyheterna har jag lyckats få en bra bild av båda titlarna. Jag känner att i jämförelse lyckas Overwatch övertyga mig mer om personligheterna hos karaktärerna än vad Battleborn gjorde. Overwatch känns också bättre optimerat i bild och ljudkvaliten, samt generellt mer intressant.  


Anders: Från den korta tiden jag spelade betan av Battleborn fick jag ett mycket sämre intryck än med Overwatch. Det känns som att de försöker överföra MOBA-genren lite för mycket till FPS-genren, vilket mest bara blir rörigt. Det är helt enkelt lättare att hålla koll på alla parametrar och saker på kartan om perspektivet är ovanifrån än ur ett förstapersonsperspektiv. Karaktärsdesignen är bra i Battleborn dock, men inte riktigt lika träffsäker som i Overwatch. 

Vilka hjältar är era favoriter?


Christoffer: Hmm.. Då det finns så många att välja bland är det svårt att välja några enstaka, men jag antar att D.Va och Reinhardt varit mina personliga favoriter hittills.  


Anders: Jag märkte att jag gillade att spela med ganska många karaktärer, men några favoriter är den tunga Roadhog, Junkrat med sina fällor och McCree med sin revolver. Även om jag spelade ganska mycket hann jag inte testa alla karaktärer, så det finns en chans att någon helt annan blir en favorit när spelet väl släpps. 


Finns det något som inte verkar bra med spelet? 


Christoffer: Något jag är orolig för är hur mycket innehåll spelet kommer att lanseras med. Man vill inte att upplevelsen urholkas med tunt innehåll och få spellägen. Jag hoppas att Overwatch lyckas engagera spelarna till att återvända till stridens hetta många gånger under den kommande sommaren.


Anders: Även om hela karaktärsgalleriet verkar varierande och spännande finns det en risk att många karaktärer används för mycket medan andra blir underrepresenterade. Redan under betan märktes det att vissa karaktärer är mer populära än andra, medan jag inte såg vissa en enda gång. 


Overwatch släpps över hela världen den 24e maj till Playstation 4, Xbox One och PC. 

Klicka här för att kommentera

Av Redaktionen

Publicerat 24 december 2015

God Jul önskar vi på Spelnyheterna

God jul & Gott nytt år från oss på Spelnyheterna!

Vänner;
Nu är julen äntligen här, och för många av oss innebär det ledighet och gemenskap. Vi på Spelnyheterna vill passa på att önska alla våra underbara läsare en fantastiskt God Jul och en spännande start på 2016. 

Nästa år ser ut att bli ett fantastiskt spelår, fyllt med spännande titlar, så som nya Uncharted 4, The Last Guardian, The Legend of Zelda Wii U och många andra. Passa på att läsa CH´s Game of the year-lista för 2015. Vilka spel ser ni mest fram emot under 2016? Lämna oss gärna en kommentar här nedan!

Vi kommer självklart finnas med dig även under nästa år, för rapportera, underhålla och vidga dina spelsinnen. Vi hoppas du haft roligt under året som gått med oss och att det gett en god mersmak.  Låt oss nu hålla tummarna för många hårda spelpaket under julgranen! ;-)
God Jul och Gott nytt år!

--

Christoffer "CH" Heijerdahl
Spelnyheterna.se Klicka här för att kommentera

Av Redaktionen

Publicerat 24 december 2014

God Jul önskar vi på Spelnyheterna

God jul & Gott nytt år från oss på Spelnyheterna!

Vänner;
Nu är julen äntligen här, och för många av oss innebär det ledighet och gemenskap. Vi på Spelnyheterna vill passa på att önska alla våra underbara läsare en fantastiskt God Jul och en spännande start på 2015. 

Nästa år ser ut att bli ett fantastiskt spelår, fyllt med spännande titlar, så som nya Zelda, Halo 5, The Order 1886 och många andra. Det ska bli härligt att gå in i det nya året med dessa tankar. 

Vi kommer självklart finnas med dig under nästa år, för rapportera, underhålla och vidga dina spelsinnen. Vi hoppas du haft roligt under året som gått med oss och att det gett en god mersmak. 


Vi hörs nästa år vänner!

God Jul och Gott nytt år!

--

Christoffer "CH" Heijerdahl
Spelnyheterna.se 

Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender