Feedback

Anders Eklöf

Ålder: 29

Bor: Gävle

Konsoler: Nintendo 64, Nintendo 8-bit, Nintendo DS, Nintendo Wii, PS3, PSP, Sony Playstation, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360

Senaste recension: Spyro Reignited Trilogy

Min första konsol: Gameboy Pocket

Bästa spel: De långa timmarna med Final Fantasy IX när det först kom ut.

Sämsta spelupplevelse: Den horribla splitscreenen i Lego Lord of the Rings

Spelar just nu:


Anders är en passionerad tv-spelsälskare som är boende i Gävle sedan några år tillbaka. De spel som intresserar honom mest är de som lyckas engagera med en intressant handling tillsammans med spelglädje. 

På fritiden reser han gärna utomlands, spenderar tid i soffan framför en trevlig tv-serie eller film och läser serier eller faktaböcker. 

Anders är en av redaktörerna på sajten. 

https://twitter.com/andersmeklof


Mina senaste bloggar

Av Anders Eklöf

Publicerat 4 januari 2013

Spelvåren att se fram emot

Anders ser fram emot de tre första månaderna 2013

Spelvåren

2013 kan komma att bli ett mycket intressant spel med förhoppningsvis många nya intressanta titlar till Nintendos nya konsol Wii U bland annat. Kanske vi får ett nytt Star Fox? Metroid? F-Zero? Super Smash Bros? Något helt annat? Vi kommer också förhoppningsvis åtminstone få se Microsofts nästa Xbox-konsol på E3 och kanske även nästa Playstation. 

Dock är inte den här generationen över riktigt än, vilket jag kan tycka är ganska skönt eftersom det fortfarande finns många spel jag vill hinna med att spela. Framför allt så kommer det nya spel till konsolerna bara den här våren som kan hålla vårt intresse uppe. 

Här kommer en liten lista med de spel jag ser fram emot mest de de tre första månaderna av året.

Devil May Cry
Release: 15/1
Format: Playstation 3 och Xbox 360Devil May Cry är en serie som i många år har underhållit mig med sin sköna "hack n slash" och den härligt ostiga och överdådiga stämningen som infunnit sig genom åren. Det nya DmC hoppar dock ifrån det lite oseriösa och försöker ta sig själv på lite större allvar, vilket jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Studiobytet och den nye kaxige Dante är också aspekter som jag kan se både för- och nackdelar med. På många sätt kan jag tycka att det är kul att Capcom vågar ge sin redan ganska så uttjatade serie en ny form, men det finns även orosmoment. Dock vill jag hålla hoppet uppe och tänker inte bestämma mig för något förrän jag sitter där med eftertexten rullande framför mig. 

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
Release 25/1
Format: Playstation 3


Dels har vi spelstudion Level 5 som gett oss titlar som Rouge Galaxy, Dragon Quest VIII och Professor Layton-serien och på andra sidan har vi filmstudion Studio Ghibli som gett oss fantastiska filmer som Howl's Moving Castle och Spirited Away. Tillsammans skapar de ett mycket vackert rollspel som verkar gå tillbaka en hel del till genrens rötter samtidigt som vi får något nytt. Jag ser verkligen fram emot att få utforska stora städer och prata med befolkningen, utforska stora skogar och lära känna karaktärerna. I värsta fall blir det ett trist JRPG som inte tillför något nytt, men i bästa fall blir det ett otroligt äventyr vi minns i många år framöver.

Metal Gear Rising: Revengeance
Release: 21/2
Format: Playstation 3 och Xbox 360


Metal Gear Rising: Revengeance är också ett sånt där spel jag verkligen vill se fram emot, samtidigt som det kan bli årets största flopp eftersom Konami tillfälligt lämnat över sin enormt populära smygserie, gett det till Platinum Games, och gjort det till ett hektiskt "hack n slash". Jag är dock en av de få som faktiskt uppskattade Raiden i Metal Gear Solid 2, så jag ser fram emot att få veta mer om honom plus att actionsekvenserna ser helt enorma ut. Om allt går rätt har Platinum lyckats fånga en del av känslan och tematiken från MGS-serien och samtidigt gjort ett överepiskt actionspel av det det. 


South Park: The Stick of Truth
Release: 5/3
Format: Playstation 3 och Xbox 360


South Park är en serie som hängt med mig ändå sen jag för första gången såg långfilmen Bigger, Longer Uncut och upptäckte att det fanns mer svordomar här i världen än vad det finns svenskar. Trey Parker och Matt Stone har genom åren lyckats renovera serien och gjort den aktuell hela tiden, vilket är imponerande. Nu har Obsidian (Fallout: New Vegas och Alpha Protocol) fått äran att utveckla det ultimata South Park-spelet med RPG-inslag. Vad det verkar som kommer vi få referenser från både seriens början och från modern tid. Har vi otur blir det bara en rörig referenssoppa, men har de kokat den rätt så blir det en South Park-fest utan dess like. 


Bioshock Infinite
Release: 26/3
Format: Windows, Playstation 3 och Xbox 360


Bioshock Infinite skulle lika gärna kunna varit det första spelet i en helt ny serie, då det tar oss upp i luften istället för föregångarens undervattensvärld. Det enda som egentligen följer med oss på den här resan är superkrafterna och handlingen där en filosofi sätts i praktiken. I Infinite har de gått ifrån den tyste protagonisten och försöker utveckla en intressant huvudkaraktär, vilket kan ta bort en del av föregångarens fantastiska immersiva krafter eller ge oss en gripande berättelse. Förhoppningsvis får vi mycket tung action också. 


Vilka spel ser du fram emot våren 2013? 
Klicka här för att kommentera

Av Anders Eklöf

Publicerat 30 december 2012

Persona 3 Portable

Spelar just nu: Persona 3 Portable

Anders delar med sig av vad han spelar för tillfället. Vad tycker han?

Dejtingsimulator med rollspelsinslag

Persona är en serie som jag inte har kommit i kontakt med särskilt mycket under åren. Det har aldrig tidigare kommit mig för att ta tag i de japanska rollspelen med datinginslag, även fast de hyllas enormt mycket av en stor skara fans.


Av nån anledning fick jag dock stor lust att ta tag i serien för någon månad sedan, och det fick bli Persona 3: FES till Playstation 2 som debut, men det blev aldrig av att jag spelade det särskilt mycket då det just då fanns väldigt många andra nya spel som tog min uppmärksamhet just då. Istället blev det det så att jag fick tag i Persona 3: Portable till PSP för någon vecka sedan med anledning att försöka fastna för serien ändå.


Efter runt 25 timmar på ganska kort tid känns det knappt som att jag kommit halvvägs i spelet och jag fullkomligt älskar det.


Persona 3 utspelar sig i den japanska staden Iwatodai år 2009 där du som den namnlöse pojken börjar på en ny skola(gymnasiet mer eller mindre). I staden råkar det finnas en "Dark Hour" varje dygn som de flesta människorna inte vet om, då ett stort torn kallas Tartarus reser sig mot himlen av mystiska anledningar. Dock finns det vissa som är vakna under den här timmen(däribland du) och du dras in i en grupp kallad S.E.E.S som kämpar mot så kallade "Shadows" med hjälp av varelser kallade "Personas" som ni kan frammana ur det undermedvetna.Spelmässigt kan man säga att det är uppdelat i två delar. Först är det dagarna då du får gå runt i skolan och staden och tillbringa din dag genom att t.ex. gå simträning, dejta någon söt tjej eller jobba extra på ett café som exempel, medan du på nätterna har möjlighet att besöka Tartarus vilket mer är ett traditionellt turordningsbaserat J-RPG med "dungeon crawling"-vibbar. De båda delarna kompletterar varandra mycket väl och skapar något originellt med en väldigt intressant och spännande berättelse, mycket på grund av de välutvecklade karaktärerna. Tartarus kan visserligen bli väldigt tjatigt efter ett tag då fiendefaunan inte är särskilt varierande och du lär dig snabbt deras svagheter, men precis när du börjar tröttna är det dags för en ny del med nytt innehåll. 


Persona 3 släpptes till Playstation 2 i Japan redan 2006, för att sedan få en "Director's Cut" version kallad Persona 3: FES 2007. Den versionen som jag spelat är dock Persona 3: Portable till PSP som kom 2009, som mer eller mindre är en aning nerbantad version av spelet. Enda skillnaden är egentligen att dialogerna enbart visas med tecknade bilder och text och att du inte får styra din karaktär lika fritt på dagarna som i originalspelet. I övrigt är det samma spel och jag kan tycka att nerbantningen för med sig både positiva och negativa aspekter.Persona 3 är verkligen ett spel jag rekommenderar till alla som gillar JRPG, Anime eller helt enkelt har ett PSP eller Playstation 2. För mig passar verkligen PSP-versionen perfekt, men jag kan tänka mig att det finns fördelar med PS2 versionen, så om du är sugen är det bara att göra sin research. Dock kommer jag plocka fram min gamla konsol och sätta i Persona 3: FES när jag klarat det till PSP, eftersom det finns ett bonusäventyr att spela. Sen finns även Persona 4 att spela, så jag kan inte klaga på att jag har lite att spela. 


Har du spelat någon del i Persona-serien? Vad var dina erfarenheter? 

Klicka här för att kommentera

Av Anders Eklöf

Publicerat 24 november 2012

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Första intryck av Sonic & All-Stars Racing: Transformed

Några tankar om spelet efter några timmar med det..

Mario Kart i HD och på droger

För det första så har jag inte spelat föregångaren(som simpelt nog bara heter samma sak som det här spelet minus "Transformed") och jag har väl egentligen aldrig varit något riktigt Sega-fan. Jag känner absolut igen alla karaktärer men det är mer eller mindre bara Sonic-karaktärerna som jag har någon riktig relation med. Men hur stort Sega-fan man är spelar ingen roll här. 


Jag har de senaste två-tre dagarna spenderat ungefär fem timmar med Sonic & All-Stars Racing: Transformed i kampanjläget, onlinematcher och några race med en vän. Om man ska beskriva spelet skulle jag dels säga att det är ett hyperaktivt Mario Kart med HD-grafik, men det går också att säga att det är Mario Kart blandat med F-Zero och en liten gnutta Crash Team Racing till Playstation. Hittills tycker jag att det är ett långt bättre spel än Mario Kart många gånger, då speciellt kampanjläget som är minst lika roligt som att spela med riktiga människor mycket på grund av den grymma utmaningen. Ibland är det rörigt och saknar den där riktiga charmen från konkurrenten. 


Nej, nu ska jag spela några fler onlinematcher. Håll utkik efter en recension i början av nästa vecka!

Klicka här för att kommentera

Av Anders Eklöf

Publicerat 15 november 2012

Extra Credits - en inblick i spelkulturen

Ett litet tips om videoserien Extra Credits

En djupare speljournalistik

Extra Credits är en videoserie som kommer ut ungefär en gång i veckan där varje nytt avsnitt tar upp något ämne som är spelrelaterat på ett mycket intressant och djupgående sätt många gånger. Serien är gjord av folk i spel- & filmbranschen så det är verkligen insatta personer som har formulerat på dessa tankar. 

Avsnitten kan handla om allt från ekonomin kring spel, distribution, spelskapande eller något visst tema från ett speciellt spel. Avsnitten är oftast inte längre än tio minuter, men det är en perfekt form som gör att de hinner med att säga en hel del utan att gå in för långt så att det blir krångligt. 

Det finns fem säsonger med massor av avsnitt så det är bara att hoppa in och lära sig lite mer om mediet som vi alla älskar och därmed få en djupare bild av hur saker och ting faktiskt går till i spelkulturen. Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender