Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: The Last of Us Part II

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Det finns alldeles för många spel att spela just nu, och allt för lite tid. Jag har försökt att spendera och organisera mina speltimmar så gott det går, men har hittills bara lyckats skrapa på ytan av min backlog. Det känns i perioder nästan stressande, men lyckligtvis finns titlarna kvar när tiden äntligen infinner sig. Vad spelar ni just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. Efter många års frånvaro kan orden Shenmue 3 äntligen yttras på spelmarknaden. Den tredje delen är äntligen här och för fans som väntat finns nu mer Shenmue att avnjuta. Berättelsen om Ryo fortsätter in i det gamla Kina och jakten efter hans fars mördare. Nya galna upptåg, fler miljöombyten, karaktärer och oväntade tvistar är på inkommande. Har ni spelat de tidigare Shenmue-spelen och i så fall, kommer ni plocka upp del tre i serien? Lämna oss en kommentar här nedan. För indieälskarna finns nu även det charmiga äventyrspelet Sparklite från studion Red Blue Games ute till konsol. Du gestalar den mystiska Ada på hennes resa genom landet Geodia där den onda Baronen smider onda planer.

Sparklite är livsenergi och vår antagonist vill självklart använda denna kraft för sina egna ändamål. Utforska en stor värld med hjälp av föremål och förmågor, och sätt stopp för det ondas framfart. Ska ni plocka upp Sparklite? Lämna oss en kommentar här nedan.  
Vad spelar du i helgen?Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 15 november 2019

Vad spelar du i helgen?

FREDAG! <3 Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan!

Vänner;

Ännu en helg har infallit sig och det är hög tid att spela lite tv-spel. Jag har den senaste veckan spenderat en hel del tid i mina sedvanliga (och återkommande) titlar, så som Overwatch, Apex Legends och Fortnite. 

Jag lyckades också spela ut supercharmiga Concrete Genie, som jag förövrigt kan rekommendera oerhört varmt. Det är en särskilt rörande känsla när ett spel och en känsla kan beröra en så oerhört mycket. Skulle inte bli förvånad om spelet hittar sin väg in på min GOTY-lista i år. (mer om det i december) I helgen vill jag tipsa Nintendo Switch-ägarna om två nysläppta indietitlar på plattformen. Den första kommer från studion Draw Distance och heter Ritual: Crown of Horns. I detta actionlir kombineras helvetiska krafter med gammaldags hederlig western. Du spelar som en återupplivad prisjägare på jakt efter hämnd. 

Kriga dig igenom en mängd olika utmaningar, nivåer och fiendevågor, samtidigt som landskapet omkring dig förändras. En mängd olika vapen och förmågor väntar när du tillsammans med kompanjoner ska skapa nya ordningar i världen. Den andra titeln kommer från studion Rooftop Panda och heter Rocket Wars. Här inbjuder man istället flera spelare att tillsammans skapa en rolig partykväll. Spelet innehåller sex olika lägen att spela och en mängd olika rymdskepp att bemästra. 

Ring några polare och spendera lite kvalitetstid i rymden. Har ni något favoritspel när det kommer till co-op med vänner? Lämna oss en kommentar här nedan. 
Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 8 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Helgen är här igen! Va trevligt! :) Vad spelar du just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.

Vänner;

 

Veckorna går fort och snart är det både kallt och jul i våra hus. Personligen tycker jag att det är en väldigt mysig tid att spendera tillsammans med vänner och familj, och självklart även en del tv-spel in emellan dessa. Så här års brukar jag plocka fram och köra igenom The Legend of Zelda: Ocarina of Time, vilket är ett spel jag klarat ut en gång om året sedan jag körde det första gången. Det är fortfarande lika magiskt idag, en verklig klassiker. Har ni något spel ni återbesöker ofta? Lämna oss en kommentar här nedan.

 

 

På tal om att återbesöka spel kommer veckan och helgens speltips ifrån en serie som länge berikat våra skärmar. The Yakuza Remastered Collection innehåller nämligen hela tre stycken nyputsade actionäventyr i ett kaosfyllt Japan. Återupplev de klassiska titlarna med nyvunnen visuell tillpassning och ett tillika galet spelupplägg. Slå dig fram i berättelserna som för dig långt bakom lagens långa arm. För en annan som älskar att skifta mellan upplevelser kom dessa återbesök som en frisk fläkt. Har ni spelat något av de tidigare Yakuza-spelen? Vilken är eran favorit? Lämna oss gärna en kommentar här nedan.

 

 

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Äntligen helg igen! Vad spelar du? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier!

Vänner;

 

Jag hoppas er vecka varit bra och att ni nu kan avsätta lite tid i valfri virtuell värld. Det finns en hel del goda titlar ute och fler är på väg framöver. Ett av de spel jag ser mest fram emot är att Respawns tolkning av Star Wars-licensen. Jedi: Fallen Order ser på förhand ut att bli riktigt spännande och förhoppningsvis lever det upp till förväntningarna, 15 november kan inte komma snabbt nog. 


 

Ibland kan det vara svårt att försöka passa in i en mall. Att försöka se världen med någon annans ögon och samtidigt vara sann mot sig själv. Personligen har jag haft många omgångar i livet där jag känt utanförskapets kalla vind, känna att allt och alla haft något emot en, det är en otäck och förödande känsla. Lyckligtvis finns det betydligt mer färg i livet än svärta, och du som brinner för något ska aldrig ge upp på dina drömmar och mål. Med detta sagt är veckans speltips Concrete Genie ett utomordentligt spel på just detta tema. 

 

Vi följer den unge killen Ash som drömmer och har häftiga visioner i sitt konstnärskap. Han tecknar och upplever sina skapelser som levande väsen. Tyvärr finns orosmolnen i form av mobbare ständigt i närheten, personer som på ett eller annat sätt inte förstår sin omgivning. Ashs teckningar är hans inspiration och upptäckten av en magisk pensel får hans kreationer att vakna till liv. Det är nu upp till Ash att sprida ljus, undvika mobbarna och skapa ny glädje till den dystra staden. Har ni spelat Concrete Genie? Lämna oss en kommentar här nedan. Vad spelar du i helgen?
Klicka här för att kommentera
« 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender