Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: Predator: Hunting Grounds

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Apex Legends, Animal Crossing: New Horizons


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 8 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Helgen är här igen! Va trevligt! :) Vad spelar du just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.

Vänner;

 

Veckorna går fort och snart är det både kallt och jul i våra hus. Personligen tycker jag att det är en väldigt mysig tid att spendera tillsammans med vänner och familj, och självklart även en del tv-spel in emellan dessa. Så här års brukar jag plocka fram och köra igenom The Legend of Zelda: Ocarina of Time, vilket är ett spel jag klarat ut en gång om året sedan jag körde det första gången. Det är fortfarande lika magiskt idag, en verklig klassiker. Har ni något spel ni återbesöker ofta? Lämna oss en kommentar här nedan.

 

 

På tal om att återbesöka spel kommer veckan och helgens speltips ifrån en serie som länge berikat våra skärmar. The Yakuza Remastered Collection innehåller nämligen hela tre stycken nyputsade actionäventyr i ett kaosfyllt Japan. Återupplev de klassiska titlarna med nyvunnen visuell tillpassning och ett tillika galet spelupplägg. Slå dig fram i berättelserna som för dig långt bakom lagens långa arm. För en annan som älskar att skifta mellan upplevelser kom dessa återbesök som en frisk fläkt. Har ni spelat något av de tidigare Yakuza-spelen? Vilken är eran favorit? Lämna oss gärna en kommentar här nedan.

 

 

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Äntligen helg igen! Vad spelar du? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier!

Vänner;

 

Jag hoppas er vecka varit bra och att ni nu kan avsätta lite tid i valfri virtuell värld. Det finns en hel del goda titlar ute och fler är på väg framöver. Ett av de spel jag ser mest fram emot är att Respawns tolkning av Star Wars-licensen. Jedi: Fallen Order ser på förhand ut att bli riktigt spännande och förhoppningsvis lever det upp till förväntningarna, 15 november kan inte komma snabbt nog. 


 

Ibland kan det vara svårt att försöka passa in i en mall. Att försöka se världen med någon annans ögon och samtidigt vara sann mot sig själv. Personligen har jag haft många omgångar i livet där jag känt utanförskapets kalla vind, känna att allt och alla haft något emot en, det är en otäck och förödande känsla. Lyckligtvis finns det betydligt mer färg i livet än svärta, och du som brinner för något ska aldrig ge upp på dina drömmar och mål. Med detta sagt är veckans speltips Concrete Genie ett utomordentligt spel på just detta tema. 

 

Vi följer den unge killen Ash som drömmer och har häftiga visioner i sitt konstnärskap. Han tecknar och upplever sina skapelser som levande väsen. Tyvärr finns orosmolnen i form av mobbare ständigt i närheten, personer som på ett eller annat sätt inte förstår sin omgivning. Ashs teckningar är hans inspiration och upptäckten av en magisk pensel får hans kreationer att vakna till liv. Det är nu upp till Ash att sprida ljus, undvika mobbarna och skapa ny glädje till den dystra staden. Har ni spelat Concrete Genie? Lämna oss en kommentar här nedan. Vad spelar du i helgen?
Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 25 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.

Vänner;

Det börjar bli ordentligt kallt här på Smögen, man märker tydligt att vintern så sakteliga är på väg. Jag börjar redan nu mentalt förbereda mig på långa svåra kvällar framför tv;n, olidligt eller hur? Som tur är tror jag mig själv vara en ganska stark individ, så jag hoppas innerligt att jag ska klara av denna prövning, och ni likaså. Vilka spel är era favoriter att spela när kylan står utanför dörren? Lämna oss gärna en kommentar. Vem ska man egentligen ringa? Ja, svaret är ganska ofta Ghostbusters. I oändligt många tappningar har dessa modiga spökjägare tolkats, inte minst i tv-spelssammanhang. För några år sedan släpptes ett väldigt trevligt äventyrsspel som lät oss återigen stifta bekantskap med våra härliga killar i deras arbete. Spöken, demoner och andra otrevligheter står ofta i vägen och resan blir sällan som man tror. 

För spelarna som missade detta finns nu den glada nyheten att ett återsläpp kommit ut. Med uppfräschad grafik och tekniska finputsningar ger denna utgåva ett mer stabilt intryck. I övrigt är spelet ganska identiskt rent innehållsmässigt. Kommer ni plocka upp spökjägarmanteln ännu en gång? Lämna oss en kommentar här nedan. Om spöken inte faller er i smaken finns det nu möjlighet att ta med sig Tracer, Reinhardt eller någon annan av Overwatch många hjältar vart ni än går. Spelet har efter många år på andra plattformar nu äntligen hittat sin väg till Nintendo Switch och erbjuder samma hektiska 6v6 matcher som på sina konsolsyskon. 

Förutom portabiliteten har Switch-versionen även introducerat stöd för sin inbyggda gyrosensor för fler kontrollmöjligheter. Sikta och skjut genom att vrida din konsol och bevisa för hela världen vem den bästa krypskytten är. Om inte annat håller det traditionella Halloween-eventet på nu, så kolla in något av de nya utstyrslarna som släppts eller besegra doktor Junkensteins arméer tillsammans med vänner. 
Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 18 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Veckan har återigen tagit slut och endast några få timmar ligger framför oss innan nästkommande veckas jobb drar igång. Därför är det hög tid att krama ut de sista dessa timmar har att erbjuda, då självklart i något spännande tv-spel.

Som tur är finns det mycket för tillfället välja bland, oavsett vilka genrer som ligger er varmt om hjärtat. Som vanligt är vi här på Spelnyheterna nyfikna på att höra vad just du spelar för tillfället, så lämna oss gärna en kommentar här nedanför eller i någon av våra sociala medier. :)Du ligger avsvimmad på en strand och vaknar sakta upp till måsarnas ljud ovanför. Du upptäcker att skeppet du var ombord på har förlist och överlevnadstankarna startar. I spelet Stranded Sails blir du som spelare utmanad i konsten av att kombinera farmning, utforskning och överlevnad samtidigt som du söker svaret på olika mysterium. Ditt ultimata mål att bygga upp ett nytt skepp och lätta ankare. 

Stranded Sails utmanad mig ordentligt i perioder och det känns som ett trevligt komplement till andra överlevnadspel därute. Det är charmigt, har en trallvänliga musik och intressanta pussellösningar. Kolla in trailern här nedan. Ett annat indiespel är Children of Morta, som nu finns tillgängligt på samtliga plattformar. I detta actionrollspel blir du introducerad till familjen Bergsons, som alla innehar unika förmågor i kampen mot det onda. Pixelgrafik blandas med ett minnesvärt soundtrack och en tajt kontroll. Utforska grottor och landskap i sökandet efter att besegra det annalkande mörkret. En personlig resa som blir minnesvärd genom många trevliga aspekter. 

Med en värld som är i ständig förnyelse finns det många anledningar till att återvända, och för min egen del känns det som om jag kommer göra ett eller två besök den närmaste tiden till denna värld. Kolla gärna in trailern här nedan och lämna oss en kommentar. Har du eller planerar du att spela Children of Morta?

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender