Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: MediEvil

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: MediEvil & Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 26 april 2019

Vad spelar du i helgen?

Fredagen äro kommen! Vad spelar du i helgen? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier. Trevlig helg önskar vi alla våra goa läsare.

Vänner;

Ännu en vecka har lagts till historien och sommarmånaderna kommer närmare och närmare. Det är en god och varm tid som ligger framför oss, och för tv-spelaren väntar en del justeringar i vårt spelande. En fläkt, mängder av mörkläggningsgardiner och massvis med vätska är väsentligt om vår överlevnad ska möjliggöras. Solen och dess hemska d-vitamin måste besegras till varje pris, inte sant?

Om du ändå skulle lockas av frestelsen av faktiskt gå ut så glöm inte bort din Nintendo Switch eller din Nintendo 3DS, dessa små ting behöver också luft och värme. En perfekt ursäkt att rida ytterligare några mil i Breath of the Wild i den varma vårsolen.


I helgen tänkte jag fortsätta ha ihjäl massvis av zombies i Saber Interactives titel World War Z. Spelet är föga oväntat baserat på Brad Pitt-filmen från några år tillbaka och introducerar enorma zombie-horder till ett hektiskt gameplay. Ta upp rollen som en överlevare och försvara New York, Jerusalem, Moskva och Japan i en intensiv co-op kampanj. Denna spelas allra bäst tillsammans med vänner över nätet och jag skulle ljuga om högljudda och ibland skräckslagna spelsessioner inte avnjutits den senaste tiden.

Ibland är det fruktansvärt gott att bara få panga lite hjärndött och känna sig som en riktigt badass-hjälte. I World War Z får man chansen att göra just detta, samt öva sin skicklighet med mängder av vapen, flerspelarlägen och uppgraderingsbara hjältar. Har ni spelat World War Z eller ligger det på listan framöver? Lämna oss en kommentar här nedan.Jag vill gärna också lite själviskt påminna er alla att min genomspelning av den sista säsongen av Telltale och Skybound Games; The Walking Dead pågår just nu på min youtube-kanal. Det väntas tårar, mariga val och ännu fler tårar.

Jag går in i detta med vetskapen att det kommer göra ont att säga hejdå till Clementine, men resan måste få sitt slut. Följ mig gärna på twitter för att veta när streams och annat kul inträffar. Har ni spelat den sista säsongen av The Walking Dead? Lämna oss en kommentar här nedan.Vad spelar du i helgen?


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 19 april 2019

Vad spelar du i påskhelgen?

Glad Påsk önskar vi alla våra goa läsare. Vad spelar ni under påskhelgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

Det har varit en händelserik vecka för min del. Jag har spelat mängder av timmar i ett kommande Playstation 4-spel som innehåller zombies och några motorcyklar. Recension på detta spel kommer inom kort upp här på Spelnyheterna, håll gärna utkik efter den texten. 

I andra nyheter har ännu ett berättelseuppdrag till Overwatch dykt upp till deras årliga Archives-event. Har ni hunnit kolla in detta ännu? Lämna oss en kommentar här nedan. OBJECTION! 
Det har blivit som en genialisk reflex så fort man inte håller med om en sak, att skrika ut det enkla ordet. Oftast uppfattas man aningen märklig när dessa situationer infinner sig, men helt ärligt skiter jag i det. Phoenix Wright är en kanonserie som jag spelat igenom flertalet gånger. Härligt kluriga mordfall blandas med underbara karaktärer och en dialog som får mina smilband att jobba ordentligt. 

Nu finns äntligen chansen att uppleva de tre första spelet i en komplett samling till Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch. Spelen har även fått sig ett ansiktslyft från sin bärbara form. Kolla in trailern här nedan. Vilket är erat favoritspel med Phoenix Wright? Jag vill också passa på att tipsa om att indiespelet Velocity G finns ute nu till Xbox One och PC. I detta futuristiska racingspel blandas snabba kurvor med härligt nostalgisk retromusik. Ta dig an utmaningar eller utmana dina vänner i vem som kan korsa mållinjen först. 

Behöver ni en paus från Mario Kart och Forza? Ta er en titt hitåt. Kommer du testa Velocity G? Lämna oss en kommentar här nedan. 
Vad spelar du i helgen?  


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 12 april 2019

Vad spelar du i helgen?

Ny helg med nya äventyr! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Fredagen äro här och tiden är kommen för fler äventyr i de virtuella världarna. Jag har den senaste veckan spenderat en hel tid att ta ikapp på olika spel, särskilt i Fortnites senaste säsong. Man hinner liksom inte med att spela allt som man egentligen vill, det finns oftast ett eller två spel som slukar all tid (host... Apex...host). Vi har även en del nya texter här på spelnyheterna om aktuella spel, läs gärna Anders tankar kring Devil May Cry 5 här.  Jag vill gärna tipsa om att det första Borderlands-spelet nu har släppts till de moderna konsolerna och PC. Denna "Game of the year"-version innehåller allt tidigare släppt extramaterial, plus att spelet fått sig en ordentlig ansiktslyft rent grafiskt. Du kan nu uppleva det första spelet i 4K-upplösning och stadiga 60 bilder per sekund. För spelarna som missat att köra igenom originalet sedan tidigare finns nu den ultimata versionen att hitta. 

Särskilt nu när det tredje spelet i serien har utannonserats och släpps i september. Har du spelat det första Borderlands-spelet sedan innan eller planerar du att göra så framöver? Lämna oss en kommentar här nedan och spana in den explosiva trailern. Jag vill också tipsa alla Nintendo Switch-ägare att strategispelet med tungt fokus på utforskande finns ute nu, Out There: The Alliance. Här får du som spelare en unik utmaning, genom att utforska och överleva hårda miljöer. Samtidigt ska du försöka uppgradera dina farkoster och din utrustning för att komma ännu längre fram. 

Mysig grafik blandas med en ordentlig utmaning. Planerar du att utforska rymden framöver? Lämna oss en kommentar här nedan.  
Vad spelar du i helgen?


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 5 april 2019

Vad spelar du i helgen?

Ny vecka med nya möjligheter, tv-spelsmöjligheter. Vad spelar ni i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

Så var veckan återigen slut och dagarna som återstår kan spenderas tillsammans med vänner online. Jag har den senaste veckan spenderat mina kvällar med att levla upp mitt battlepass i Apex Legends, samtidigt som jag slappnat av med några skattjakter i Sea of Thieves. 

Det är verkligen så skönt att kunna variera sin speltid för att komma tillbaka fräsch till en upplevelse, i alla fall för min egen del. Jag har en tendens att snabbt tröttna på spel om jag spelar dem för mycket, så variation är viktigt för mig. Hur ser det ut för er? Spelar ni samma sak om och om igen eller har ni också variations-möjligheter? Lämna oss en kommentar här nedan.I helgen tänkte jag spendera en del tid med konsolversionen av spelet Vaporum. Denna dungeon crawler med inslag av steampunk blandar nytt och gammalt i en salig blandning. Snabba strider kombineras med samlande och uppgraderande. 

Ta reda på sanningen kring ditt förflutna och kämpa för att överleva utmaningarna som ligger framför dig. Vaporum finns tillgängligt på Xbox One och Playstation 4, samt sitt tidigare släpp på steam. Har ni spelat spelet sedan innan? Lämna oss en kommentar här nedan.Vad spelar du i helgen?
  

Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender