Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: DOOM Eternal

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Doom: Eternal, Call of Duty Warzone & Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 11 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Äntligen är helgen här. Nu ges möjligheten att lägga upp benen och starta upp ett nytt äventyr.

Vänner;

Veckorna springer iväg i en väldig fart och vi är redan inne i oktober, helt galet. Julen och vintern närmar sig och jag kan redan nu känna av effekterna, det börjar bli kallt. Men innan det oändliga mörkret sänker sig över oss ska vi hinna med ljusa stunder i valfria virtuella världar, vad spelar ni i helgen egentligen? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.

[@bild:54801]

Jag har den senaste veckan spelat en hel del av Destiny 2 senaste expansion, Shadowkeep. Nu när Bungie står på egna ben har det varit väldigt spännande att följa resan de tagit och jag kommer fortsätta hålla blicken etsad. Med Shadowkeep introducerar de många nya spännande saker för samtliga väktare. Vi får återigen resa till månen där en ond och mystisk kraft vaknat och skapat panik. Det stora narrativet är att gå till botten med detta mysteriet och återställa balansen för universum.

Förutom berättelseexpansionen introducerar Shadowkeep även ett nytt nivå-tak för spelare, nya föremål och vapen, samt en helt ny raid att genomgå. Mycket att sätta tänderna i helt enkelt. Har ni återvänt till Destiny 2's värld eller ligger det på att göra listan framöver? Lämna oss gärna en kommentar här nedan.

[@bild:54802]

Sedan kan även konsolspelarna nu avnjuta strategispelet Frostpunk på sina tv:ar. I detta överlevnadsspel måste man återskapa och bygga upp en ny civilisation. Under hårda väderförhållande måste du som spelare avgöra samtliga val som behöver tas för att få din befolkning att överleva. Undersök och utforska världen omkring dig för att samla värdefulla resurser i ditt byggande och till ditt samhälle. Men var på din vakt, faror lurar bakom alla hörn och kanter.

Det känns gott att kunnat varva ner med olika typer av spel, och Frostpunk är verkligen något unikt. Här blandas narrativ och spelmekanik på ett utomordentligt sett och får mig som spelare att investera mycket tid att välja rätt saker till rätt platser. Det blir en bra hjärngympa och något som lätt kan variera Apex-matcher och andra actionspel in emellan. Gillar man strategispel och är på jakt efter något nytt till sin konsol, kolla in detta.Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 4 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Ny helg med nya äventyr! Vad spelar ni? Lämna oss gärna en kommentar här nedan! <3

Vänner;

Helgen är här igen och nu ska här spelas. Det finns så oerhört många valmöjligheter att det faktiskt är svårt att välja ibland. Äventyr, plattform eller actionspel, hur ska man egentligen hinna med allt? Jag har den senaste veckan spenderat många timmar i Apex Legends tredje säsong och testat den nya legenden Crypto, ett roligt tillskott till rollistan. Jag antar att det blir ännu fler matcher i helgen. Vilket spel tar er uppmärksamhet just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. 

[@bild:54794]

I helgen vill jag också tipsa alla SoulsBorne-älskare om uppföljaren till The Surge, The Surge 2. I det första spelet fanns en hel del potential och uppföljaren har verkligen finjusterat många aspekter som jag var lite tveksam till i originalet. Från Deck13 sida har man tagit tillvara på många saker som verkligen gör serien unik.

Ännu fler möjligheter att själv utforma dina spelsessioner med fler valmöjligheter i både vapen och tillbehör. Mängder av nya sätt att tillintetgöra dina motståndare och ett narrativ som öppnar upp världen ännu mer. Det ska bli spännande att se vart vi tar vägen i framtiden för denna spelserie. Har ni spelat The Surge och kommer ni plocka upp uppföljaren? Kolla in trailern och lämna oss en kommentar här nedan.

[@bild:54795]

För Nintendo Switch-ägarna vill jag istället rikta er uppmärksamhet till ett av mina personliga favoritspel som nu finns tillgängligt på konsolen. Ori and the blind forest är inget annat än plattformsmagi i dess renaste form.

Ett narrativ som ger gåshud, likaså en visuell stil och ett ljudspår utan dess like. Har ni inte spelat spelet sedan innan och äger en Nintendo Switch så gör er själva en tjänst och kolla in detta. Uppföljaren är vid horisonten och jag kan knappt bärga mig längre. 

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 27 september 2019

Vad spelar du i helgen?

Ännu en helg ankommer! Vad spelar du just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan!

Vänner;

Så går september emot sitt slut och jisses vad mycket saker vi har att se framemot. Jag har den senaste tiden spenderat hutlöst många timmar i Borderlands 3, både själv och tillsammans med goda vänner. Ni har väl inte glömt att läsa min recension av spelet här! 

Sedan börjar jag sakteliga titta framåt på titlar som snart kommer berika våra tv-skärmar. Några jag är extra sugen på att testa är Star Wars; Jedi Fallen Order från Respawn och Pokémon Shield från Nintendo. Har ni något spel ni längtar lite extra mycket till? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. 

[@bild:54733]

I helgen vill jag tipsa om den charmiga pusselspelet The Sojourn. 

Livet kan vara märkligt ibland och allt för många gånger kan man krångla till det i onödan. Spelet försöker på ett djupare plan kombinera livets mystik och charm i sina pussel, och ger mig mycket Journey-vibbar i sitt utförande. Lär dig att hantera svårigheter mellan två världar, den ljusa och den mörka och skapa klarhet i situationen du befinner dig i. 

Jag letar alltid efter upplevelser som skapar något unikt, och många pusselspel de senaste åren har lyckats trollbinda mig. Spontant känns detta som ännu en kandidat i det ledet och jag kommer fortsätta mitt utforskande i helgen. Gillar du pusselspel och kommer du i så fall spana in The Sojourn? Lämna oss en kommentar här nedan.  


Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 20 september 2019

Vad spelar du i helgen?

Efter en intensiv Comic Con-helg i Stockholm behövs det vila (och spel). Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Förra helgen var magiskt trevlig. Comic Con Stockholm gick av stapeln och ett helt gäng spelskribenter och spelentusiaster ifrån Sveriges alla hörn samlades för en helg tillsammans i Kista.

Som vanligt är dessa dagar en av årets höjdpunkter för min del, dels för att få möjligheten att kolla in allt häftigt på mässgolvet, men inte minst för att träffa alla goda vänner igen. Man ses alldeles för sällan, så man värdesätter verkligen dagarna ihop. Tack alla som kom fram och hälsade och gjorde min helg så fantastiskt. Ni är bäst!

[@bild:54704]

I helgen vill jag slå ett extra slag för min Nintendo Switch. Många av er vet säkert att jag är en enorm (och aningen besatt) Star Wars-nörd. Jag tycker också det är väldigt trevligt att kunna kombinera saker och ting, och en symbios mellan Star Wars och pinball kan väl inte gå fel.

Switch-versionen finns ute nu och är precis vad det låter som, pinball med Star Wars-tema. Jag tycker det är hög tid att slå kejsaren och Kylo Ren i annat än lasersvärds-dueller, eller hur?

[@bild:54703]

Jag vill också slå ett slag för nysläppta Greedfall som jag börjat nysta på en del, och kommer fortsätta utforska i helgen. Här blandas klassiska rollspelselement med ett fantasy-narrativ. Du anländer till en outforskad ö och får i uppdrag att kolonisera stället. Dock bor det en alvisk ras på ön tillsammans med ett gäng storvuxna monster.

Det blir vårt jobb som spelare att antingen mäkla fred eller starta krig för att nå våra mål. Den franska spelstudion Spiders ligger bakom detta äventyr och senast jag spelade en av deras titlar var med The Technomancer. Jag hoppas Greedfall lyckas höja ribban för studion och bjuda på något unikt. Har ni spelat spelet ännu?
Vad spelar du i helgen?
Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender