Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: Death Stranding

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: MediEvil & Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 25 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.

Vänner;

Det börjar bli ordentligt kallt här på Smögen, man märker tydligt att vintern så sakteliga är på väg. Jag börjar redan nu mentalt förbereda mig på långa svåra kvällar framför tv;n, olidligt eller hur? Som tur är tror jag mig själv vara en ganska stark individ, så jag hoppas innerligt att jag ska klara av denna prövning, och ni likaså. Vilka spel är era favoriter att spela när kylan står utanför dörren? Lämna oss gärna en kommentar. Vem ska man egentligen ringa? Ja, svaret är ganska ofta Ghostbusters. I oändligt många tappningar har dessa modiga spökjägare tolkats, inte minst i tv-spelssammanhang. För några år sedan släpptes ett väldigt trevligt äventyrsspel som lät oss återigen stifta bekantskap med våra härliga killar i deras arbete. Spöken, demoner och andra otrevligheter står ofta i vägen och resan blir sällan som man tror. 

För spelarna som missade detta finns nu den glada nyheten att ett återsläpp kommit ut. Med uppfräschad grafik och tekniska finputsningar ger denna utgåva ett mer stabilt intryck. I övrigt är spelet ganska identiskt rent innehållsmässigt. Kommer ni plocka upp spökjägarmanteln ännu en gång? Lämna oss en kommentar här nedan. Om spöken inte faller er i smaken finns det nu möjlighet att ta med sig Tracer, Reinhardt eller någon annan av Overwatch många hjältar vart ni än går. Spelet har efter många år på andra plattformar nu äntligen hittat sin väg till Nintendo Switch och erbjuder samma hektiska 6v6 matcher som på sina konsolsyskon. 

Förutom portabiliteten har Switch-versionen även introducerat stöd för sin inbyggda gyrosensor för fler kontrollmöjligheter. Sikta och skjut genom att vrida din konsol och bevisa för hela världen vem den bästa krypskytten är. Om inte annat håller det traditionella Halloween-eventet på nu, så kolla in något av de nya utstyrslarna som släppts eller besegra doktor Junkensteins arméer tillsammans med vänner. 
Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 18 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Veckan har återigen tagit slut och endast några få timmar ligger framför oss innan nästkommande veckas jobb drar igång. Därför är det hög tid att krama ut de sista dessa timmar har att erbjuda, då självklart i något spännande tv-spel.

Som tur är finns det mycket för tillfället välja bland, oavsett vilka genrer som ligger er varmt om hjärtat. Som vanligt är vi här på Spelnyheterna nyfikna på att höra vad just du spelar för tillfället, så lämna oss gärna en kommentar här nedanför eller i någon av våra sociala medier. :)Du ligger avsvimmad på en strand och vaknar sakta upp till måsarnas ljud ovanför. Du upptäcker att skeppet du var ombord på har förlist och överlevnadstankarna startar. I spelet Stranded Sails blir du som spelare utmanad i konsten av att kombinera farmning, utforskning och överlevnad samtidigt som du söker svaret på olika mysterium. Ditt ultimata mål att bygga upp ett nytt skepp och lätta ankare. 

Stranded Sails utmanad mig ordentligt i perioder och det känns som ett trevligt komplement till andra överlevnadspel därute. Det är charmigt, har en trallvänliga musik och intressanta pussellösningar. Kolla in trailern här nedan. Ett annat indiespel är Children of Morta, som nu finns tillgängligt på samtliga plattformar. I detta actionrollspel blir du introducerad till familjen Bergsons, som alla innehar unika förmågor i kampen mot det onda. Pixelgrafik blandas med ett minnesvärt soundtrack och en tajt kontroll. Utforska grottor och landskap i sökandet efter att besegra det annalkande mörkret. En personlig resa som blir minnesvärd genom många trevliga aspekter. 

Med en värld som är i ständig förnyelse finns det många anledningar till att återvända, och för min egen del känns det som om jag kommer göra ett eller två besök den närmaste tiden till denna värld. Kolla gärna in trailern här nedan och lämna oss en kommentar. Har du eller planerar du att spela Children of Morta?

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 11 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Äntligen är helgen här. Nu ges möjligheten att lägga upp benen och starta upp ett nytt äventyr.

Vänner;

Veckorna springer iväg i en väldig fart och vi är redan inne i oktober, helt galet. Julen och vintern närmar sig och jag kan redan nu känna av effekterna, det börjar bli kallt. Men innan det oändliga mörkret sänker sig över oss ska vi hinna med ljusa stunder i valfria virtuella världar, vad spelar ni i helgen egentligen? Lämna oss gärna en kommentar här nedan eller på någon av våra sociala medier.


Jag har den senaste veckan spelat en hel del av Destiny 2 senaste expansion, Shadowkeep. Nu när Bungie står på egna ben har det varit väldigt spännande att följa resan de tagit och jag kommer fortsätta hålla blicken etsad. Med Shadowkeep introducerar de många nya spännande saker för samtliga väktare. Vi får återigen resa till månen där en ond och mystisk kraft vaknat och skapat panik. Det stora narrativet är att gå till botten med detta mysteriet och återställa balansen för universum.

Förutom berättelseexpansionen introducerar Shadowkeep även ett nytt nivå-tak för spelare, nya föremål och vapen, samt en helt ny raid att genomgå. Mycket att sätta tänderna i helt enkelt. Har ni återvänt till Destiny 2's värld eller ligger det på att göra listan framöver? Lämna oss gärna en kommentar här nedan.Sedan kan även konsolspelarna nu avnjuta strategispelet Frostpunk på sina tv:ar. I detta överlevnadsspel måste man återskapa och bygga upp en ny civilisation. Under hårda väderförhållande måste du som spelare avgöra samtliga val som behöver tas för att få din befolkning att överleva. Undersök och utforska världen omkring dig för att samla värdefulla resurser i ditt byggande och till ditt samhälle. Men var på din vakt, faror lurar bakom alla hörn och kanter.

Det känns gott att kunnat varva ner med olika typer av spel, och Frostpunk är verkligen något unikt. Här blandas narrativ och spelmekanik på ett utomordentligt sett och får mig som spelare att investera mycket tid att välja rätt saker till rätt platser. Det blir en bra hjärngympa och något som lätt kan variera Apex-matcher och andra actionspel in emellan. Gillar man strategispel och är på jakt efter något nytt till sin konsol, kolla in detta.Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 4 oktober 2019

Vad spelar du i helgen?

Ny helg med nya äventyr! Vad spelar ni? Lämna oss gärna en kommentar här nedan! <3

Vänner;

Helgen är här igen och nu ska här spelas. Det finns så oerhört många valmöjligheter att det faktiskt är svårt att välja ibland. Äventyr, plattform eller actionspel, hur ska man egentligen hinna med allt? Jag har den senaste veckan spenderat många timmar i Apex Legends tredje säsong och testat den nya legenden Crypto, ett roligt tillskott till rollistan. Jag antar att det blir ännu fler matcher i helgen. Vilket spel tar er uppmärksamhet just nu? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. I helgen vill jag också tipsa alla SoulsBorne-älskare om uppföljaren till The Surge, The Surge 2. I det första spelet fanns en hel del potential och uppföljaren har verkligen finjusterat många aspekter som jag var lite tveksam till i originalet. Från Deck13 sida har man tagit tillvara på många saker som verkligen gör serien unik.

Ännu fler möjligheter att själv utforma dina spelsessioner med fler valmöjligheter i både vapen och tillbehör. Mängder av nya sätt att tillintetgöra dina motståndare och ett narrativ som öppnar upp världen ännu mer. Det ska bli spännande att se vart vi tar vägen i framtiden för denna spelserie. Har ni spelat The Surge och kommer ni plocka upp uppföljaren? Kolla in trailern och lämna oss en kommentar här nedan.För Nintendo Switch-ägarna vill jag istället rikta er uppmärksamhet till ett av mina personliga favoritspel som nu finns tillgängligt på konsolen. Ori and the blind forest är inget annat än plattformsmagi i dess renaste form.

Ett narrativ som ger gåshud, likaså en visuell stil och ett ljudspår utan dess like. Har ni inte spelat spelet sedan innan och äger en Nintendo Switch så gör er själva en tjänst och kolla in detta. Uppföljaren är vid horisonten och jag kan knappt bärga mig längre. 

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender