Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: The Last of Us Part II

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 15 maj 2020

Vad spelar du i helgen?

Fredag och helg! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

 

Veckorna springer iväg och vi är snart redo för att koppla av till ljudet av "sommartider, hej hej, sommartider". Och om Gyllene Tider inte är ert förstahandsval kanske något av de aktuella spelen på marknaden kan intressera istället. 


Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan. 


 

 

I helgen tänkte jag ta mig titt på den danska studion Ghost Ship Games rymdäventyr Deep Rock Galactic . I detta hektiska fps tar du upp rollen som en av fyra rymddvärgar på jakt efter rikedomar. Du kan välja mellan fyra klasser och dessa kan sedan uppgraderas med nya kosmetiska föremål och vapen. Kämpa igenom en rad olika nivåer och ta upp kampen mot den fientliga alienrasen Glyphids. 

 

Deep Rock Galactic har nu kommit ur sin early-access-period och det finns en hel del roligt att hitta här. Så är man sugen på att jaga mineraler och rikedomar i rymden kan man gott ge Deep Rock Galactic en chans. 

Är man istället sugen på lite kaos med ett (stort) gäng odöda monster rekommenderar jag att ni kollar in World War Z's senaste uppdatering. GOTY-utgåvan av spelet finns ute nu och bjuder på ett gäng schysta nyheter. Det stora dragplåstret är den nya kampanjdelen som utspelar sig i den Franska staden Marseille. 


Sadla upp ensam eller tillsammans med vänner och kämpa er igenom en rad hektiska utmaningar. Kommer du kolla in World War Z's senaste tillägg? Lämna oss en kommentar här nedan. 

 

 
Vad spelar du i helgen?

 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 8 maj 2020

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här och helgens äventyr ligger framför oss. Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Det är flera saker som den senaste tiden haft stor betydelse för min egen del. Jag trodde aldrig att jag skulle fastna så fullständigt i ett annat Animal Crossing-spel, men fel hade jag. New Horizons stjäl mycket tid och att designa och planera min ö:s framtid ligger ständigt i mitt sinne. Det är härligt att kunna kombinera kreativa tankar med rolig spelmekanik, mer sånt behövs. 


I min ungdom kommer jag fortfarande starkt ihåg känslan av att spela Call of Duty: Modern Warfare 2's häftiga kampanj. Det fanns så många häftiga platser, karaktärer och uppdrag att ta sig an, och ingen COD-kampanj sedan dess har lämnat lika stora avtryck. Nu har Activision släppt en uppiffad version av just denna titel. 

Modern Warfare 2 har aldrig sett bättre ut, och en familjär känsla har gjort sig påmind under min genomspelning, det är något underligt att besöka platser från sitt förflutna, inte sant? Kommer ni kolla in den remastrade versionen av Call of Duty: Modern Warfare 2? Lämna oss en kommentar här nedan. 


Om man istället vill uppleva lite kosmisk-skräck finns det psykologiska skrämselspelet Moons of Madness att testa. Planeten Mars har varit skådespelsplats för en rad skräckupplevelser, inte minst genom Doom-spelen. Men denna gång blandas upplevelsen av den röda planeten med influenser från skräckmästaren Lovecraft. Shane Newehart är en tekniker som arbetar på Invictus, en enorm anläggning beläget på den ensliga planeten. 

Ditt jobb är att underhålla fastigheten och se till att allt fortfarande fungerar när den nya personalen finns på plats. Men saker och ting börjar sakteliga gå snett, och du börjar se och höra saker som inte finns där. Håller Shane på att bli galen, eller ligger det någon sanning bakom allt mystisk. 
Kommer ni kolla in Moons of Madness? Lämna oss en kommentar här nedan. 


Slutligen kanske en lyxig kryssning lockar för sällskapet? Öppet hav och inte ett moln på himlen för fartyget Hope i spelet Dread Nautical. Dock finns det ett litet problem, skeppet är tämligen hemsökt. Använd dina förmågor för att undersöka de olika rummen på fartyget, leta efter överlevande, mat och andra förnödenheter. 

Med ett taktiskt RPG-upplägg kommer fartygets många utmaningar att underhålla och det gäller att snabbt och konsekvent ta beslut. Kommer ni kolla in Dread Nautical? Lämna oss en kommentar här nedan. 

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 maj 2020

Vad spelar du i helgen?

Ny fredag med nya äventyr! Glad första maj! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Glad första maj allihopa! Jag hoppas att ni alla mår bra och fortsätter hålla ett behövligt avstående till era medmänniskor. Det är som sagt en läskig tid att leva i men jag är övertygad om att vi kommer fixa det tillsammans. Vad spelar ni just nu? Lämna oss en kommentar här nedan. 


I helgen vill jag tipsa alla PC-spelare att det senaste tillskottet av Gears of War-serien nyligen släppts på plattformen, strategispelet Gears Tactics. Istället för de hetlevrade striderna i tredjepersons-perspektiv har detta inslag av serien ett helt annat upplägg. Tänk er istället ett Xcom-liknade upplägg, kombinerat med en berättelse som tar vid innan det första spelet i serien. Dessa två ingredienser kulminerar i ett spännande och engagerande äventyr som verkligen expanderar narrativet. 

Ni som har Xbox Gamepass för PC kommer kunna testa detta direkt, då det är inkluderat i er prenumeration. Kolla in trailern här nedan. Vad spelar du i helgen? 


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 24 april 2020

Vad spelar du i helgen?

Helg! Vad spelar du? Lämna oss gärna en kommentar!

Vänner;

Jag hoppas att ni alla mår bra och fortsätter prioriterar hälsan i dessa tider. Spelen har verkligen varit en bra och tillförlitligt flykt för de som behöver stanna hemma och jag har själv försökt att distanserad mig så mycket jag bara kunnat den senaste tiden. Det finns alltid något man kan göra för någon annan, så fortsätt med det. I helgen tänkte jag fortsätta spela Final Fantasy VII Remake som den senaste tiden fullständigt trollbundit mig. En text om detta kommer inom kort upp här på Spelnyheterna, hoppas ni kollar in den då. 


Vad spelar du i helgen? 

Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender