Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: Death Stranding

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: MediEvil & Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 20 december 2019

Vad spelar du i helgen?

Snart är julen här! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar!

Vänner;

Nu är det inte långt kvar tills en skäggbeklädd äldre herre hälsar på oss. I röda kläder och med ett märkligt skratt kommer han nedför skorstenen i en väldig fart, ja så är det i alla fall i filmernas värld. Själv var jag alltid aningen obekväm inför tomtens ankomst, han är faktiskt lite läskig inte sant? Hur som haver kommer tiden för gemenskap och kärlek allt närmare och det ska bli fantastiskt skönt att få fira lite ledighet tillsammans med släkt och vänner. I helgen vill jag börja med att tipsa om Tools Up! från studion The Knights of Unity. I detta co-op-spel utmanas du och dina vänner i ett gäng utmaningar. Ni ska nu renovera ett antal fastigheter efter kundernas önskemål och behov. Riv ner väggar, tapetsera eller möblera om efter bästa förmåga och blir belönad därefter. 

Men se till att försöka samarbeta, ett sådant stort ansvar ska inte behöva bäras ensam. Jag suktar alltid efter roliga spel att kunna dela med någon lokalt och Tools Up! kombinera många saker jag fullkomligt älskar. Kommer ni kolla in det? Lämna oss en kommentar här nedan. Ett annat spel som just nu befinner sig i Xbox Preview-programmet är Don´t Die Minerva från studion Xaviant. Efter att ha hittat ett läskigt hus ute i skogen blir den unga Minerva tvungen att slåss för sitt liv. Vålnader och monster har nämligen belägrat fastigheten och vårt jobb som spelare är att leda den unga flickan till säkerhet. 

Utforska kusliga miljöer och lös mysteriet kring det mystiska huset. Ännu en indieskräckis med betoning på utforskning. Kommer ni kolla in detta? 

Vad spelar du i helgen? Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 13 december 2019

Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Ännu en vecka närmare jul och saker och ting börjar sakteliga falla på plats. Tidigare i veckan släppte jag min årliga Game of the year-lista här på Spelnyheterna. Denna involverade mina absoluta favoritögonblick ifrån den gånga året, så ta gärna en titt på denna och lämna oss era favoritspel under 2019. 

Dagen till ära, dvs fredagen den 13:e kanske det är på sin plats att spela något läskigt. Vad skulle era tips i skräckspel vara? Kanske portningen av Alien Isolation på Switch, det är fortfarande en hårresande historia.Om man istället vill ta tillfälle i akt och kolla bakåt i tiden finns nu konsolversionen av Ancestors: The Humankind Odyssey tillgängligt. I detta spel från Patrice Désilets (skaparen av Assasins Creed) intar du rollen som en rad olika apor i en förhistorisk miljö. Lär dig överleva naturens hårda lag, samtidigt som du upptäcker små och stora ting av betydelse. 

Världen känns väldigt bred och upptäcksrik. Akta dig för hungriga rovdjur och bemästra alla dina sinnen i målet att överleva. Med lite tur och en klick skicklighet kanske du utvecklas till något större framöver. Har ni provat på Ancestors: The Humankind Odyssey innan? Lämna oss en kommentar här nedan.Om förhistoriska djur inte faller dig i smaken så kanske en tur till en gladiatorarena kan locka. I Story of a Gladiator blir du som spelare utmanad i en rad olika nivåer, under klassisk beat 'em-stil. Blod, våld, ära och oändliga många fiendevågor väntar dig i detta underhållande spel från Brain Seal Ltd. Kommer ni kolla in Story of a Gladiator? Lämna oss en kommentar här nedan.
Vad spelar du i helgen?


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 6 december 2019

Vad spelar du i helgen?

December är kall och mörk. Vilka spel värmer upp din tillvaro i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

December är i full rulle, och tiden att börja tänka tillbaka på året har startat. Jag har redan nu börjat fila på min GOTY-text och funderat på spelen jag avnjutit under 2019. Det har varit en hel del guldklimpar, så det kommer inte bli helt enkelt att välja ut ett fåtal. 


Resultatet av spelåret kommer publiceras senare i månaden här på Spelnyheterna. Vilka spel har ni tyckt varit bäst under året? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. Passa även på att berätta för oss vilket/vilka spel som ni spenderar er helg tillsammans med. 

Vad spelar du i helgen?  

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 29 november 2019

Vad spelar du i helgen?

Helgen har anlänt! Vad spelar du just nu? Lämna oss gärna en kommentar.

Vänner;

Nu är vi snart inne i julmånaden och året börjar sakta lida mot sitt slut. Vilket spelår vi har haft, med en mängd fantastiska titlar. Jag har en känsla av att min GOTY-text i år kommer vara ordentligt besvärlig att skriva, just på grund utav kvalitén som återigen visats upp bland studios och utvecklare. I mitten av december kommer även årets upplaga av The Game Awards gå av stapeln, och det ska bli spännande att se vilka nya världspremiärer som visas upp där. Vilket spel ser ni mest framemot under 2020? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. Har du någonsin tänkt tanken; hur skulle världen se ut om jag var ett honungsbi? Om svaret är ja kommer du fullkomligt älska Bee Simulator från studion Varsav Game Studios. Upplev en dag på jakt efter nektar i Central Parks vackra miljö. Akta dig för getingar och se till att ta vara på livets stora cirkel.

Tanken och känslan jag får från spelet är att man från utvecklarna sida vill att spelarna ska tänka till och faktiskt förstå hur viktiga dessa djur är. Kolla in trailern här nedan och fundera, vad skulle du gjort som ett bi under en dag?Om man inte orkar flyga omkring i New York finns alltid möjligheten att återbesöka gallerna Asterix och Obelix i deras senaste återsläpp på marknaden. I Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir får druiden Miraculix ett mystiskt brev som varnar om ett nytt och mystiskt hot mot den lilla byn. Utforska världen och kämpa dig igenom en mängd argsinta romare och pussel. Har ni spelat något tidigare Asterix & Obelix-spel och i så fall, kommer ni plocka upp detta? Lämna oss gärna en kommentar här nedan. Slutligen vill jag varna alla att Skynet inte är något trevligt att ha och göra med. I den senaste tappningen av licensspel kommer ett nytt försök på Terminator-licensen. I Terminator: Resistance från studion Teyon får vi stifta bekantskap med soldaten Jacob Rivers. Efter att ha undgått döden och blivit ensam överlevande i en militärgrupp måste du som spelare resa dig mot hotet från maskinerna. Anslut dig till motståndsgrupper eller kämpa ensam igenom ett nytt krig för framtiden. Att säga, "jag kommer tillbaka" är som vanligt obligatoriskt. Har ni varit sugna på ett nytt Terminator-spel? 

Vad spelar du i helgen? 
   
Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender