Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 27

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: PlayStation Classic

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Fortnite, Overwatch, Super Smash Bros: Ultimate & BlackOps 4


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 14 december 2017

Årets bästa spel enligt Christoffer Heijerdahl

Ännu ett spelår når sitt slut! Vilka spel har varit era favoriter under året? Lämna oss en kommentar här nedan!

Innan jag skulle sätta mig och skriva denna text gick jag fram och tillbaka i mina tankar. 2017 har varit ett helt fantastiskt spelår. Därför lämnar jag två extra platser på min topp 5 lista, åt "the runner ups" kan man säga. Självklart finns det ännu fler spel än dessa som förtjänat en plats på listan, då 2017 verkligen har levererat guldtitlar.

Låt mig därför ta detta tillfälle i akt att säga tack! Tusen tack till alla spelutvecklare som fortsätter skapa magi på våra skärmar. 

TRÖSTPRIS 2 - Hellblade Senua's Sacrifice

Hellblade Senua's Sacrifice är ett svårspelat spel. Inte i kontroll och pussel, utan i sinnet. Få spel har en sådan realism både i sin visuella stil och i sin briljanta ljuddesign. Man lämnas fort med en stor klump i magen, men trots detta vill man ständigt se vad som väntar bakom hörnet. Det gör nästan ont i perioder att spela det, men det är en resa som är värd att ta.

TRÖSTPRIS 1 - Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games stilrena och enorma värld i Horizon Zero Dawn inbjöd till äventyr och utforskande. Med en intressant och spännande berättelse, visuellt slående grafik och en stabil kontroll levererades en framtida Playstation-klassiker. Aloys resa efter svar underhöll en spelvärld i mängder av timmar. Få saker slår känslan att ensam klättra upp på en enorm robotgiraff liksom.

5 - Wolfenstein II: The New Colossus

Den svenska studion Machine Games bombastiska fps-titel slog mig virtuellt på käften och jag tackade och tog emot. Wolfenstein II: The New Colossus ger mer av allt vi tidigare lärt känna av serien, samtidigt som man vrider upp nivån till hundra. En fängslande historia med underhållande karaktärer blandades med en stabil och intensiv visuell upplevelse. Frau Engel kan mycket väl vara den bästa antagonisten på många år, och det var ett sant nöje att ta upp kampen emot henne.

4 - What Remains of Edith Finch


Jag blev väldigt berörd när jag såg den första trailern till What Remains of Edith Finch. Det kändes direkt i hjärtat, och gjorde klart för mig att upplevelsen var något alldeles särskilt. När genomspelningen väl skedde fick jag många gånger stanna upp och faktiskt bearbeta vad jag upplevt. Spelet har ett briljant narrativ och en fantastisk design. Detta varvas med kanonbra prestationer i röstskådespeleriet och hjärtskärande upplevelser från familjens många öden. Edith Finch är fantastiskt, rakt igenom, och är ett spel ingen bör missa.
 
3 - Super Mario Odyssey

På många sätt och vis är Super Mario Odyssey det perfekta Mario-spelet. Det har miljöerna, designen och utmaningen jag alltid älskat med serien. Uppdraget att sabba Bowsers påtvingade bröllop med prinsessan Peach tog mig över hela världen. Jag har samlat mängder av kraftmånar, träffat udda figurer och upplevt ren och skär spelglädje. Super Mario Odyssey gör så många saker rätt och jag är så glad att den småtjocke rörmokaren fortfarande är ett namn att räkna med. Wihooooo!!!


2 - Resident Evil 7 Biohazard

Resident Evil-serien är och förblir en utav mina absoluta favoritserier. Ett fantastiskt universum som fortsätter utvecklas och seriens sjunde huvuddel gav mängder av glädje till fansen. Att helt omvända vad vi hittills kommit att förvänta oss av serien var ett vågat val från utvecklarna. Som tur gjorde det nya förstapersonsperspektivet att skräcken föddes på nytt. Familjen Bakers ondskefulla herrgård gömde många hemligheter och det var med skräckblandad förtjusning som jag kämpande mig igenom upplevelsen.

Resident Evil 7 lyckades göra serien relevant i Survival Horror-genre igen och skapade många nya intressanta tillägg att bygga vidare på. Personligen är jag så lycklig att man som utvecklare faktiskt vågade se sig själv i spegeln och göra en välbehövlig förändring. Resident Evil är tillbaka, på allvar.


1 . The Legend of Zelda: Breath of the Wild

För mig är det allra viktigaste hos ett spel dess förmåga att underhålla. Att Nintendo gjorde de djärva beslutet att ge en av sina mest älskade serier en öppen värld att utforska var många tveksamma inför. Lyckligtvis gjorde The Legend of Zelda: Breath of the Wild väldigt många rätt i sin design, sina mål och sitt utförande. Att ge spelaren total frihet att utforska resulterade i en upplevelse som på många sätt sprängde det konventionella tänket kring ett Zelda-spel. Ny utrustning, mat och fiender lärde oss överleva på helt nya sätt.

En fängslande berättelse som vågade stå i bakgrunden emellanåt och låta sin spelare utvecklas i egen tid. Breath of the Wild bevisar att allt inte alltid måste ske i ett mönster. Ibland måste man våga lossa på sadeln en aning för att få hästen att galoppera ännu vackrare. Hatten av Nintendo, hatten av.Vilka spel har ni tyckt varit bäst i år? Lämna oss en kommentar här nedanför! :)


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 8 december 2017

Vad spelar du i helgen?

Ny helg med fler möjligheter till äventyr! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan!

Vänner;

Jag hoppas er vecka varit bra och att julstressen inte tar allt för mycket energi. Personligen är jag väldigt nöjd med att ha inhandlat samtliga julklappar redan, och inte behöva stressa de sista dagarna med att få klart allt. Det känns gott att bara kunna njuta av tiden fram till jul. Hur ser det ut för en del? Har ni köpt in alla klappar eller har ni några kvar? 


I helgen vill jag passa på att tipsa alla Destiny 2-spelare därute att spelets första expansion nyligen släppts. I Curse of Osiris blir vi inbjudna att utforska Merkurius mystiska områden och dess många berättelser. Det har nämligen snappats upp en hel del märkliga saker från platsen och som beskyddare av universum är det vår plikt att gå och undersöka källan. Träffa nya karaktärer, skaffa nya vapen och upplev en fortsättning på Destiny 2-sagan. Kommer ni spela Curse of Osiris? Lämna oss en kommentar här nedan.


För Nintendo Switch-spelarna som sett sig mätta på Mario Kart 8 Deluxe kan jag meddela att racingspelet Gear.Club Unlimited finns tillgängligt till konsolen. Kör, utmana och utveckla dina egenskaper runt banorna, samtidigt som du skaffar nya fordon att köra. Var med i lopp, utmana dina vänner och upplev ytterligare en fartfylld resa på Nintendos hybridkonsol. Har ni spelat Gear.Club Unlimited? Lämna oss en kommentar här nedan.


Slutligen har en enorm pc-titel hittat sin väg till våra spelkonsoler. The Sims 4 erbjuder allt du tidigare lärt känna i spelet. Låt din kreativitet och känsla för detaljer guida din väg och skapa det perfekta boendet för dina karaktärer. Kanske blir det just du som landar drömjobbet, får den perfekta trädgården eller det mest välbetalda jobbet. Vad som helst kan hända och makten finns i dina händer. Kommer du spela konsolversionen av The Sims 4? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vad spelar du i helgen?


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 december 2017

Vad spelar du i helgen?

December är här! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Vi är nu inne i årets sista månad och hög tid att uppskatta vilket fantastiskt spelår 2017 har varit. Det kommer bli svårt att skriva GOTY-listan i år, men jag hoppas kunna få ner mina tankar i ord längre fram. Vi kommer publicera ett antal texter med våra personliga favoriter innan året är slut, så se framemot dessa. :) Hur ser er topp tre lista ut just nu? Lämna oss en kommentar här nedan.För spelarna som suktar efter en hederlig äventyrstitel och missat Syberia-spelen kan man nu plocka upp dem på Nintendo Switch. Det första och andra spelet har återsläppts till konsolen och du kan nu lösa gåtor tillsammans med Kate Walker. Kommer ni plocka upp spelen på hybridkonsolen? Lämna oss en kommentar här nedan.För spelarna som vill ha mer action och samtidigt få anledning att kombinera detta med sport kan jag meddela att Bush Hockey League är ett alternativ.  Spelet som släpptes till PC och PS4 i mars kan nu även avnjutas av Xbox One-spelarna. Skjut, slåss och spela hockey på en sätt du aldrig tidigare upplevt. Har ni spelat det tidigare eller låter beskrivningen lockande till ett köp? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vad spelar du i helgen? 
Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 24 november 2017

Vad spelar du i helgen?

Nytt veckoslut och nya spel att utforska! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Veckan har snart tagit slut, men innan dess ska det hinnas med en del spelande. Har ni några speltraditioner som ni återvänder till under året? För min del brukar en genomspelning av The Legend of Zelda: Ocarina of Time vara obligatorisk och något jag gjort sedan jag spelade det för första gången. Över 26 gånger har det spelet alltså slutförts och fler ska det bli, magiskt bra än idag!


Lego-spelen är något jag ständigt ser fram emot, dels på grund av den härliga designen, men även för glädjen och humorn de framkallar. I det senaste släppet finner vi Lego Marvel Super Heroes 2 som finns ute nu till Playstation 4, Xbox One och PC. I detta filmiska äventyrsspel finner vi våra lego-superhjältar i en ny konflikt. Utforska en stor öppenvärld, samla legobitar och stoppa ondskans makter.  Kommer ni ta er en titt på det senaste tillskottet? Lämna oss en kommentar här nedan.
Ett annat spel som kanske gått under radarn för många är Outcast: Second Contact, som nu finns tillgängligt till PC, Playstation 4 och Xbox One. Denna nyutgåva bjuder på en total ansiktsförändring i den grafiska motorn, en omfattande värld att utforska och pussel att lösa. Om man missade originalet som kom på 90-talet får man därför en ny chans nu! Kommer ni plocka upp Outcast: Second Contact? Lämna oss en kommentar här nedan!Göteborgsstudion Zoink har den senaste tiden utannonserat ett gäng av sina produktioner till Nintendo Switch. Först ut är det härligt galna Stick it to the man, som nu finns tillgängligt till konsolen. I äventyret tar du kontroll över Ray som efter en olycka fått förmågan att läsa andras tankar. Oskyldigt anklagad för ett fruktansvärt brott måste han använda sina nya förmågor för att rentvå sitt namn. Det är upp till oss att lösa mysteriet och uppleva all galenskap spelet har att erbjuda. Har ni spelat Stick it to the man ännu? Lämna oss en kommentar.Slutligen vill jag passa på att tipsa om ett fantastisk event som pågår under lördagen hos våra vänner på Svampriket. De har tillsammans med Pim Ehrelind anordnat en välgörenhets-stream som går under namnet "Skräckafton". Under flertalet timmar kommer det spelas skräckspel och samtidigt samlas in pengar till förmån för Minds viktiga arbete kring psykisk ohälsa. Vi här på Spelnyheterna vill självklart sprida detta och rekommenderar att ni kollar, skriker och skänker en slant för ett bra ändamål. Länk till stream och insamling finns här nedan:
Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender