Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: MediEvil

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: MediEvil & Apex Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 14 december 2018

Vad spelar du i helgen?

Ny helg och fler äventyr väntas i vintermörkret. Vad spelar ni i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

Vi är snart halvvägs genom december och 2019 är inte långt borta. Spontant känns det som om nästa år kommer bli ett helt fantastiskt spelår. Bara i januari får vi stifta bekantskap med en nytolkning av Resident Evil 2 och den avslutande delen i Kingdom Hearts-sagan, Kingdom Hearts 3. Jag kommer inte vara vidare kontaktbar i slutet av den månaden, haha, skämt och sido. Det finns mycket att se framemot, bland annat min årliga Game of the Year-lista som dyker upp i slutet av denna månad. Vilka har varit era favoritspel under året? Lämna oss en kommentar här nedan.


Ett av mina favoritspel de senaste åren är Persona 5, vilket också var mitt första möte med den älskade spelserien. Jag har nu planerat att leta mig bakåt i tiden och uppleva de tidigare äventyren. Dock blev jag helt förälskad i 5:ans karaktärer och nu finns möjligheten att återse dessa. I och med nysläppta Persona Dancing - Endless Night Collection kan man genom dans, mystik och skicklighet återse dessa charmiga karaktärer. I dessa rytmspel blir det din uppgift att fixa de bästa rörelserna för att nå högsta poäng.

Tryck i takt till alla underbara musikstycken från spelen och låt dig ryckas med i ett hektiskt äventyr. Det är svårt att sitta still, vilket är meningen i detta fallet. Har ni spelat något av de tidigare rytmspelen baserat på Persona-spelen? I så fall, vilken är din favoritdel, låt och karaktär? Lämna oss en kommentar här nedan.


Vi går ifrån dansen till fart och fläkt på vägbanan. För nyligen släppte Eden Games sitt snabba lir Gear Club Unlimited 2 lös på racingbanan. En perfekt titel att ha på sin Nintendo Switch bredvid Mario Kart 8 Deluxe. I uppföljaren har man finslipat många tekniker och detaljer, samtidigt som man lagt till en hel del nytt att sätta tänderna i.

Över femtio bilar, hundratals racingkurvor och varierande miljöer med olika uppdrag att slutföra. Bekvämligt att kunna ta med sig en sådan titel överallt, Nintendo Switch bibliotek växer stadigt. Har ni spelat de tidigare Gear Club-spelet eller kommer ni kolla in uppföljaren? Lämna oss en kommentar här nedan.Under en lång tid har mitt fokus på narrativ-tunga spel varit stort. Life is Strange, Edith Finch och Telltales spelserier är bara några exempel på titlar som tung väger in i denna beskrivning. Ett annat sådant spel som gått lite under radarn för min egen del är Big Bad Wolfs debuttitel, The Council.

I denna femdelade historia utspelade under 1793 blir du inbjuden till en mystisk ö i sällskap av ett antal andra kända historiska personer, däribland Napoleon Bonaparte. Det är ditt jobb att utreda och lösa mysteriet kring din mors plötsliga försvinnande. Mörka berättelser och uppenbarelser avlöser varandra med flertalet möjligheter till att anpassa din egen spelberättelse.

Då The Council likt andra spel inom denna genrer förändrar sig under resans gång finns möjligheten till flertalet olika slut på din berättelse. Därför kan det vara en bra idé att återvända några gånger och ta reda på hur dina olika val påverkar helheten. Indiestudion Big Bad Wolfs första spel är helt klart något att kolla in, särskilt nu när hela upplevelsen är redo för utforskning. Har ni spelat The Council? Lämna oss en kommentar här nedan.
Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 7 december 2018

Vad spelar du i helgen?

Decembers kyla och mörker är över oss. Tänd lite ljus, fixa en filt och upplev något värmande framför tv:n i helgen. Vad spelar ni?

Vänner;

December är här och det är dags att kura ihop oss framför tv:n i en filt med en kopp varm choklad. Hög tid att avnjuta alla härliga vinterspel som finns i vår backlog eller ta oss an något nytt äventyr som precis införskaffats. Oavsett hur ni väljer att spendera er helg är jag säker på att den blir fylld av intryck, känslor och skratt. Jag hoppas också att ni håller fast vid någon tradition så här i juletid. Personligen har jag precis kört igenom TloZ: Ocarina of Time för 31:e gången, en tradition som inte vacklar för något.


I helgen tänkte jag återstifta bekantskap med de två tappra gallerna som vi alla lärt oss älska med tiden. I Asterix & Obelix XXL2 får vi avnjuta en remastrad guldklimp som kommer testa vårt slagsmåls-sinne till fullo. Hur många romare kan man egentligen kasta upp i luften samtidigt? Svaret är enkelt att lista ut, om inte prova.

Kämpa och slåss genom en mängd olika nivåer, lås upp häftiga attacker och träffa underbart charmiga karaktärer. Grilla vildsvin eller kasta jättestenar? Så många val, så lite tid. Har ni testat spelet sedan innan, eller blir detta ert första möte? Lämna oss en kommentar här nedan.För pusselspelarna därute vill jag tipsa om nysläppta Energy Cycle Edge, som är en uppföljare på spelet Energy Cycle. Jag blev helt fast i dess unika stil och upplägg, för att inte prata om den supermysiga musiken.

Det blir även en hel del svårare ju längre du spelar, så perfektionister kommer få kämpa ordentligt för att få alla rätt. Känns spontant som ett mysig spel att plocka fram i jultid. Hjärngympa är alltid bra, i min bok. Kommer ni kolla in Energy Cycle Edge? Lämna oss en kommentar här nedan.


Slutligen vill jag tipsa om nysläppta Mutant: Year Zero - Road to Eden som nu finns tillgängligt på samtliga plattformar. Detta strategispel ger oss en blandad kompott av strategin från Xcom, samtidigt som det är hög fokus på utforskningen. En rad charmiga och unika karaktärer ger liv till en värld som till ytan är gränslöst dyster.

Efter att en sjukdom spridits har världen fallerat och delat upp världens invånare i olika områden. Den charmiga duon Dux and Bormin skickas ut på ett uppdrag, och det är där vår resa startar. Kommer ni utforska världen av Mutant: Year Zero? Kolla in trailern och lämna oss en kommentar här nedan.

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 30 november 2018

Vad spelar du i helgen?

Dags för ännu en helg fylld av äventyr och spänning. Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan! <3

Vänner;


Sista dagen av november är här och snart startar ett nytt kapitel. December bjuder oss inte bara på julaftons alla intryck, mat och dofter, det dyker även upp en hel del spännande spel. 


Det känns dock svårt att fatta att vi under nästa månad inte bara har ett nytt år, utan även får möjligheten att sätta tänderna i Resident Evil 2 Remake och det efterlängtade Kingdom Hearts 3. Spelåret 2019 kommer bli fantastiskt, sanna mina ord. Tills dess får vi njuta av det som finns tillgängligt just nu. Ni har väl inte missat Anders senaste recension av Spyro Reignited Trilogy.  
I helgen vill jag tipsa alla farmare där ute att den senaste utgåvan av den omåttligt populära bondgårds-simulatorn; Farming Simulator 19 finns ute nu. I den uppdaterade versionen har man lagt till nya fordon, djur och förmågor att dominera din virtuella bondgård. Dags att fylla traktorn full av olja och börja bearbeta din mark. Kanske blir det just du som når en miljon kronor först av dina kompisar.


Jag spelade en hel del av Nintendo Switch-versionen som dök upp förra året och hade jätteskoj. Håller tummarna att deras nya tillägg lockar veteraner och noviser tillbaka till serien. Ut och plöj vänner! Har ni spelat något av Farming Simulator-spelen? Lämna oss en kommentar här nedan. I helgen tänkte jag även ta mig en titt på konsolversionen av Floor Kids. I detta hektiska rytmspel tar du kontrollen över en av de lovande breakdance-ungdomarna och bereder väg till deras framgång. Med en mängd olika låtar att välja bland och ett djupt kontrollsystem behöver du träna hårt för att nå toppen. Den senaste tiden har rytmspel varit på högt på tapeten, inte minst här på Spelnyheterna. 


Jag hoppas att ni inte missat Anders Eklöfs senaste text om Taiko no Tatsujin: Drum Session!, annars finns den att läsa här. Floor Kids känns annorlunda, så jag är nyfiken att se hur resultatet blivit. Vilka rytmspel är era favoriter? Lämna oss en kommentar här nedan.
Vad spelar du i helgen?
Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 november 2018

Vad spelar du i helgen?

Vintern är snart här, det står det skrivet i flera böcker. Men innan detta sker bör vi få chansen att värma oss med lite spel. Vad spelar ni i helgen?

Vänner;

Ja, vinterns kyla har börjat märkas av här på Smögen. Vi har haft en hel del kalla nätter och jag skulle inte bli förvånad om snön snart kommer börja falla över oss. Julen och vintern är en fantastiskt mysig tid, när man kan värma sig med en kopp varm choklad framför en bra film eller spel.


Jag hoppas denna vinter blir lika trevlig som den tidigare har varit, blir troligen att spela igenom The Legend of Zela: Ocarina of time för 30:e gången. Riktigt bra julspel, ett tips. Har ni några jultraditioner i spel eller filmväg? Lämna oss en kommentar här nedan. 


Vad spelar du i helgen?
Klicka här för att kommentera

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender