Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 27

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: PlayStation Classic

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Fortnite, Overwatch, Super Smash Bros: Ultimate & BlackOps 4


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 2 mars 2018

Vad spelar du i helgen?

Fredagens text har landat! Vad spelar ni i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

Ytterligare en vecka har skrivits in i historieböckerna, den senaste tiden har jag haft en hel del tid att betrakta just historia i spelformat. Kingdom Come: Deliverence har tagit upp en hel del av min tid, mer om detta längre ner i texten. Nu när jag ändå har ert fokus på historia skulle jag höra ert bästa minne under er egen spelhistoria.

Vad har varit absolut bäst under resans gång? För min egen del har The Legend of Zelda: Ocarina of Time en alldeles särskild plats i mitt spelhjärta, första gången man såg ut över det blommande Hyrule Field är svårslaget. :)I helgen kommer jag troligen fortsätta min riddarresa i Kingdom Come: Deliverence. Jag har upptäckt innebörden av att kämpa i ett brödraskap. För att hämnas min mördade familj har jag svurit att resa genom landet i jakt på dem som förstört mitt liv. I min strävan kommer jag vända många stenar, korsa många livsöden och förhoppningsvis komma till freds med mitt eget öde. Kingdom Come: Deliverence strävar efter att innesluta spelaren i en massiv värld fylld av krigare, uppdrag och äventyr.

I perioder får jag väldiga Chiverly-vibbar från denna titel, vilket kanske inte är så konstigt. En del buggar har jag dock stött på, men än så länge gillar jag helheten ganska mycket. Har ni spelat spelet ännu? Vad tycker ni är bra och dåligt? Lämna oss en kommentar här nedan.
Ett annat nytt spel på marknaden är Monster Energy Supercross, som nu finns tillgängligt på samtliga plattformar. Dags att sätta sig på motorcykeln och köra järnet. Tävla på en mängd olika banor i ett antal lägen. Bevisa för dig själv och din omgivning att du är nummer ett.

Att bränna gummi, ta en kurva och kasta sig flera meter upp i luften är något vi alla vill göra, eller hur? Har ni tänkt att införskaffa detta? Lämna oss en kommentar här nedan.


Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 februari 2018

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här igen! Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Jag hoppas er vecka varit bra och att helgen blir lång och spelfull. Förra helgen var jag på Scifi-mässan i Göteborg, för lite autografsamlande och speljakt. Träffade en hel del trevlig människor, en del utav er läser även Spelnyheterna, vilket är fantastiskt kul.

Tack till er som kom fram och pratade om våra texter. Det betyder mycket att det vi skriver faktiskt läses därute. Extra kul att träffa dig som ville bege dig in i spelskrivandet, hoppas tipsen jag gav ger resultat framöver. Återigen, tusen tack till alla underbara läsare, tack att ni läser det vi gör här på Spelnyheterna. <3I helgen tänkte jag ta mig en titt på plattformsspelet Xenon Valkyrie+ som nu äntligen släppts på konsolerna. Tidigare fanns denna titel enbart tillgänglig på det bärbara formatet, något som dock gjordes väldigt bra. Extra kul blir det för spelare som missade chansen att spela denna snabba och explosiva titel sedan innan.
Hjälp vår hjältinna besegra den onda häxan innan hon och hennes kumpaner sätter världen i brand. Har du spelat Xenon Valkyrie+ sedan innan? Lämna oss en kommentar här nedan.För nostalgikerna kan jag gott rekommendera nyversionen av en riktigt klassiker som nu finns på Windows 10. Age of Empires: Definitive Edition innehåller en helt ny grafisk stil, nya funktioner och en mer modern spelstil. Det ska bli härligt att återvända till historien och äventyren som berättades i Age of Empires. Har ni längtat efter nyversionen eller spelar ni originalet än idag? Lämna oss en kommentar och berätta. 


Vad spelar du i helgen? 
Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 16 februari 2018

Vad spelar du i helgen?

Helgen är här! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar! <3

Vänner;

Äntligen är helgen här igen och mängder av spel står på listan. Personligen har jag haft en ganska lång period efter Persona 5 att hitta något nytt att sätta tänderna i. Det blir en tydligt "hål" i ens spelhjärta när man blir tvungen att säga hejdå till världar.

Som tur är kommer resan man gjort bestå, och dyka upp för påminnelser i tid och otid. Spelen har en fantastisk förmåga att väcka dessa känslor. Mängder av timmar Overwatch har den också blivit, tänk att det snart gått två år sedan det släpptes. Inte konstigt att man känner sig gammal då och då. Äsch, det är viktigt att bibehålla barnasinnet, inte sant? ;)Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 9 februari 2018

Vad spelar du i helgen?

Fredagen är här! Vad spelar du i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan!

Vänner;

HELG! Visst är det skönt att bara kunna skrika ut det. Och jisses vilken spelhelg som ligger framför oss alla, eller hur? Kanske jagar du monster tillsammans med vänner i Monster Hunter: World. Det är iallafall något jag gjort med ganska stor frekvens den senaste tiden, vad spelar ni?2016 släpptes rollspelet I am Setsuna och medförde en genomspelning fylld av känslor för undertecknad. Studions nästa projekt är det nysläppta Lost Sphear som på många sätt bygger vidare på vad som gjorde Setsuna så minnesvärt, karaktärer och intressant narrativ.

I Lost Sphear tar du rollen som Kanata, en ung man med ett viktigt uppdrag. Du måste bege dig ut på en resa för att återställa minnet av platser och människor som lämnats i glömskan. Spännande karaktärer och mysig estetik utlovas och titeln kan avnjutas på valfri plattform. Har du spelat Lost Sphear eller dess föregångare I Am Setsuna? Lämna oss en kommentar här nedan och berätta vad du tycker! 

Ett annat nysläppt spel på marknaden är Dissidia Final Fantasy NT. En klassisk saga mellan gott och ont blandas med karaktärer från spelserien Final Fantasys alla hörn och kanter. Dags att sätta ihop ditt eget drömlag, kanske Cloud Strife, Noctis Lucis Caelum & Lightning kommer finnas med bland dessa?

En spännande kampanj med mycket nostalgi utlovas, dessutom en hel del andra lägen att sätta tänderna i. Är detta något som lockar ditt intresse? Vem är din favoritkaraktär från Final Fantasty-serien? Lämna oss en kommentar!
Slutligen, jag under en period spenderat tid med konsolversionen av Beholder. Spelet som tar spionage till en helt ny nivå. Du spelar som karaktären Carl och får i uppgift av staten att spionera på dina grannar. Alla misstänksamma handlingar skall rapporteras och som spelare får man valet att följa order eller att möta människorna bakom besluten.

En drös olika slut återfinns baserade på valen du gör under spelets gång. Den kompletta utgåvan finns ute nu på konsol och innehåller allt extramaterial för spelet. Har ni kört titeln sedan innan, och i så fall, vad tycker ni? Lämna oss en kommentar här nedan!Vad spelar du i helgen?Klicka här för att kommentera

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender