Feedback

Christoffer Heijerdahl

Ålder: 28

Bor: Smögen

Konsoler: Nintendo 3DSXL, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PC, Sony Playstation 2, Super Nintendo (SNES), Xbox360, XboxOne

Senaste recension: Gears 5

Min första konsol: Mitt älskade Super Nintendo som fortfarande står vid min sida. Nu in på ålderns höst finns fortfarande kvällarna, då det bara är jag och Super Mario World.

Bästa spel: Första gången man såg ut över ett blommande Hyrule Field i Ocarina of time. Och ögonblicket som zombiehunden förstörde fönsterrutan i Resident Evil. Magiskt!

Sämsta spelupplevelse: TRE ORD: Aliens Colonial Marines.

Spelar just nu: Borderlands 3, Apex: Legends


Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Christoffer "CH" söker aktivt och oavbrutet efter nya utmaningar och ser alltid positivt på vad framtiden har i sitt sköte.


Christoffer har en barndomskärlek till Nintendo och skaffade sig tidigt uppfattningen om att ett småtjock rörmokare kunde vara en bra förebild. 


Han har sedan 12 års ålder intresserat sig för filmproduktion och har avslutat sin filmutbildning vid Stockholms Filmskola. I dagsläget jobbar Christoffer flitigt med siktet inställt på att skapa framtida klassiker på filmduken.


Finns även på Twitter, Facebook & Youtube
Mina senaste bloggar

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 4 januari 2019

Vad spelar du i helgen?

God fortsättning! :) Vad spelar du under 2019 första helg? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

En riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag er alla, jag hoppas ert nyårsfirande varit trevligt. Vi är nu officiellt inne i 2019 och spel-våren som väntar oss är både spännande och massiv. Januari kommer slå igång på allvar med både Resident Evil 2 och Kingdom Hearts 3, två titlar som vi självklart kommer skriva om här på Spelnyheterna. Jag hoppas ni också ser fram emot dessa texter. I helgen tänkte jag fortsätta min genomspelning av indiepärlan Celeste som jag nyligen startade. Detta är en titel som låg kvar på min lista från förra året, och det känns gott att kunna starta 2019 med en berättelse som på förhand känns väldigt stark. Musiken är också något som direkt fångade mitt fokus när Celeste startade upp. 

Det ska bli spännande att se vart resan tar mig, och om jag faktiskt når toppen. Den som lever får se! Har ni spelat Celeste? Lämna oss en kommentar här nedan. Vad spelar du i helgen?  


Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 28 december 2018

Vad spelar du i helgen?

Sista helgen av 2018! Vad spelar du?

Vänner;

Så var den sista helgen av 2018 här och tiden har kommit till att reflektera. Året har varit fyllt av höjder och bottnar, och vi här på Spelnyheterna har haft väldigt roligt. Dels med alla olika spelupplevelser, men även besök på spelmässor runt om i Sverige. Comic Con Stockholm var verkligen kanonkul och det är fantastiskt roligt att kunna träffa och prata med läsare av sidan på plats. Det ger alltid lite extra pepp på att fortsätta producera material, texter och annat kul här på Spelnyheterna. I helgen tänkte jag ta mig en titt på de två första expansionerna till Shadow of the Tomb Raider, som ny finns tillgängliga på samtliga plattformar. I "The Forge" tvingas Lara undersöka de flammande hemligheterna i Kuwaq Yakus mystiska grottor. Och i "The Pillar" får vi stifta bekantskap med Age Maker-skölden och dess utmanande överlevnadsgrotta. 

Dessa två paket kommer utmana Tomb Raider-spelarna ytterligare och det ska blir riktigt spännande att se vad de två utmaningarna kommer bjuda på. Jag spelade Shadow of The Tomb Raider när det kom och gillade det en hel del. Läs gärna min recension av spelet härVad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 24 december 2018

God Jul önskar vi på Spelnyheterna

God jul & Gott nytt år från oss på Spelnyheterna!

Vänner;

Nu är julen äntligen här, och för många av oss innebär det ledighet och gemenskap. Vi på Spelnyheterna vill passa på att önska alla våra underbara läsare en fantastiskt God Jul och en spännande start på 2019. 

Nästa år ser även det ut att bli ett fantastiskt spelår, fyllt med spännande titlar. Jag ser framemot att kolla in titlar som Resident Evil 2 Remake, Kingdom Hearts 3, Ori and the Will of the Wisps, Sekiro: Shadows Die Twice och många, många fler.

Passa på att läsa vår Game of the year-lista för 2018 här på Spelnyheterna inom den närmaste tiden, i alla fall innan 2018 är slut.
Vilka spel ser ni mest fram emot under 2019? Lämna oss gärna en kommentar här nedan!

Vi kommer självklart finnas med dig även under nästa år, för att rapportera, underhålla och vidga dina spelsinnen. Vi hoppas du haft roligt under året som gått med oss och att det gett en god mersmak för 2019. 

Låt oss nu hålla tummarna för många hårda spelpaket under julgranen! ;-)
God Jul och Gott nytt år!

--

Christoffer "CH" Heijerdahl
Spelnyheterna.se 

Klicka här för att kommentera

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 december 2018

Årets bästa spel enligt Christoffer Heijerdahl

Vilka spel har varit era favoriter under året? Lämna oss en kommentar här nedan! Här följer CH's lista.

Så beger sig 2018 emot sitt slut och tid för reflektion infinner sig. Det har varit ett magiskt bra spelår med mängder av variation för många smaker. Det har därför varit svårare än någonsin att sammanfatta mina tankar. Alldeles för många spel har jag inte hunnit spela eller uppleva ännu, särskilt på indie-scenen. 

Celeste och The Messenger är bara två av titlar som inte hunnits med ännu, vilket jag hoppas blir mitt nyårslöfte att slutföra. Jag har dock lyckats knåpa ihop en text kring mina favoritupplevelser under året, en del ganska väntande, andra inte.

Låt mig ta detta tillfälle i akt att också säga tack! Tusen tack till alla spelutvecklare som fortsätter skapa magi på våra skärmar. Och tack till dig som läser detta, du får oss att fortsätta producera material för Spelnyheterna.


TRÖSTPRIS 2 - Overwatch & Fortnite


Ja, jag vet, varken Overwatch eller Fortnite kom ut i år. Men det har varit ett år av ständig förnyelse och förbättringar för båda titlarna. Jag har haft förbannat roligt med båda dessa spel och efter en lätt undersökning som Sony gjorde för sina Playstation-spelare visade att mina mest spelade spel också var dessa två. 

Nya event, nya karaktärer och nya spelsätt gör att dessa två titlar fortsätter vara aktuella i mitt spelbibliotek och bland mina fina spelkompisar. 
När Sea of Thieves släpptes mötes det av en mängd respons, både bra och dålig. Spelet kritiserades för dess saknad av innehåll och världen kändes ganska tom. När jag recenserade det upptäckte jag dock vilket fantastiskt spel det är att spela tillsammans. Jag har än idag aldrig varit med om ett spel som jag skrattat så mycket i som Sea of Thieves. Jag och en god vän spelade många timmar och skrattade halvt ihjäl oss under våra äventyr.

Sedan släppet har Rare uppdaterat både världen och dess innehåll och ytterligare släpp är planerade framöver. Sea of Thieves påminde mig också mycket om min morfar som somnade in för två år sedan. Han jobbade och reste runt jorden med olika fartyg och hade alltid spännande berättelser att förmedla till oss barnbarn. Spelet premierar resorna vi gör tillsammans, därför förtjänar den en plats på min lista.Med Detroit: Become Human visade Quantic Dreams och David Cage att berättelser som dessa fortfarande har en starkt plats i vårat spelklimat. I en framtid där androider blivit en del av vardagen kämpar visa maskiner med systemet, medans andra kämpar emot. Att följa Connor, Kara och Marcus olika resor och val var både spännande och gripande. 

Jag gillade också återspelbarheten som erbjöds sin spelare. Val kan ibland vara nariga, som tur är finns alltid chansen till reflektion och förändring. Ge Detroit en chans, då det är en resa som både berör och lämnar spår.


4 - Super Smash Bros Ultimate


Med Super Smash Bros Ultimate visar Nintendo ännu en gång att det är härskare över slagsmålsgenren. Med (för) många karaktärer att välja bland och minst lika många nivåer att slåss på kan det ibland kännas lite överväldigande. Även spelets enspelarkampanj blev en positiv överraskning, som jag redan nu lagt otaliga timmar på. Jag tror det blir svårt för Nintendo att toppa detta. 

Med ännu fler kommande kämpar och event i framtiden ser det ut som vi kommer spela Smash en lång tid framöver. Mäkta imponerande Nintendo!


Peter Parkers senaste äventyr på Playstation 4 blev en enorm succé direkt från start, och med god anledning. En magiskt bra prestation i speldesignen gjorde att vi fick känna oss som Spindelmannen, när han susade runt i storstaden. Ett narrativ som kändes nytt, samtidigt som det kändes bekant och en makalöst bra ensemble av röster. 

Det ska bli ytterst spännande att se vad den (kommande) uppföljaren kommer fokusera på, för med handen på hjärtat så behöver jag ännu mer spindlar i mitt liv hädanefter. 
Rockstar Games mastodont-projekt levererade inte bara en enorm öppen värld som fullkomligt sprudlade av liv, den gav oss också möjlighet att återuppleva en svunnen tid. Med tid menar jag tiden innan Red Dead Redemption, innan John Marstons egna äventyr. Arthur Morgan gav oss en ny dimension och inblick i vilda västerns hårda spelregler. 

Med ett kanonbra narrativ och en värld som expanderades ju mer du spelade fanns det aldrig någon bra motivation att lägga ifrån sig kontrollen. Nu när onlinedelen även startat ska det bli spännande att se hur spelet utvecklar sig. Red Dead Redemption 2 gjorde många, många rätt i år. 
Helt ärligt finns det inget som slår Kratos & Atreus äventyr i år. 

Det var längesedan jag spelade ett spel som till ytan kändes så välpolerat. Varje liten detalj på både bild och ljud fanns där av en anledning och fick mig som spelare att helhjärtat investera tid, intresse och hjärta i världen och dess karaktärer. 

Kratos gick från anonym grymtgubbe till en familjefar med en djup inlärningskurva. Att se far och sons relation sättas på prov gav upphov till både kärlek och eftertanke. Jag hoppas (och tror) att det inte dröjer alldeles för många år tills vi återser dem igen. Jag längtar att få spöa resten av Asagudarnas rumpor i framtiden. God of War, du bjöd på en åktur, en förbannat bra sådan. 


Vilka spel har ni tyckt varit bäst i år? Lämna oss en kommentar här nedanför! :)


Klicka här för att kommentera
« 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender