Feedback

Thomas Arneving

Senaste recension:


Thomas är ny här på spelnyheterna men verkligen inte ny i tvspels världen! En rutinerad tvspels kille helt enkelt. Thomas är mest inriktad på sportspel och krigsspel.


Mina senaste bloggar

Av Thomas Arneving

Publicerat 9 mars 2012

ÄNTLIGEN!

NES-fantastens våta dröm är här!

Det finns många saker som betyder mycket för mig i mitt liv. Förutom familjen som självklart kommer först så kommer även alla sorters sport- och tvspel. Det sistnämda ska jag skriva mer om.
Vem minns inte den fyrkantiga gråa konsolen och dess fyrkantiga stora kassetter som kom på 80-talet?

"Knepigt att komma ihåg allt"


Mitt intresse för NES är enormt!!
Jag har en stor samling och samlar fortfarande på NES!
Efter alla dessa år av spelande har jag även samlat på mig mycket intressant och bra information om spel och andra saker inom NES. Ibland kan det vara knepigt att komma ihåg all fakta t ex om spelvärdet i ett spel, när spelet släpptes eller vad spelet heter. Jag har ofta funderat på om jag ska skriva ner all information och annan kul fakta jag får tag i, men att tänka och göra är två olika saker ibland tyvärr...
 

Den stora räddningen kom förra året!
I juni förra året släpptes boken NES-XX-SCN.som är skriven av Thomas Sunhede.
Boken är en perfekt handbok för oss som brinner för NES.
Den 3 cm tjocka boken är på svenska och har över 600 sidor. 283 spel har fått var sitt uppslag, sammanlagt är det uppemot 3000 färgbilder och med djupgående fakta.
 
Boken innehåller alla de NES-spel som officiellt och mer eller mindre känt gavs ut i Norden mellan 1986-1996. Innehåller även fakta om alla olika aktörer inklusive Bergsala, GAME-klubben, HK, Yapon & Wendros.
Vad kostar denna bok? Pris 600kr och det är värt varenda krona!

Super Mario Bros

Vem är mannen bakom boken?

 Jag ville veta mer om boken! Så jag tog kontakt med författaren till boken och ställde lite frågor.

Namn            Thomas Sunhede
Ålder            32 år
Bor?               Lund
Jobbar med  Inget/skriver

1. VAD VAR DET SOM FICK DIG ATT SKRIVA EN BOK OM NES?

Jag var less på att folk inte visste vilka spel som verkligen släpptes i Norden och började nysta i det.

2. HUR LÅNG TID TOG DET ATT SKRIVA BOKEN?

Utan allt informationsökande som pågått under flera år tog den cirka 6 månader heltid att slutföra.

3. DET KAN INTE VARIT LÄTT ATT FÅ TAG I ALL INFORMATION OM SPEL OCH LEVRANTÖRER?

Nix

4. HAR DU SJÄLV NÅGOT FINT EXEMPLAR AV NES SPEL?

Jag sålde NES spelen i höstas.

5. VILKET ÄR DITT FAVORIT NES SPEL?

Svårt att välja ett bara. Kirby, Mega Man 2, BattleToads, Nintendo World Cup Etc

6. VAD HÄNDER NU? HAR DU NÅGRA FRAMTIDA PROJEKT?

En uppföljare till min fantasy-roman, Retrovykorts-fanzine och en Mega Drive bok men en hel del andra hemligheter.....

The Jetsons

MINA EGNA TANKAR OM BOKEN

Jag älskar verkligen denna bok! En komplett NES bok i världsklass! Jag anser mig själv som väldigt kunning inom NES, men i boken fanns det ännu mer och bra intressant fakta om vissa spel som jag inte visste om och det är alltid roligt.
Bilderna, omslaget och texterna är helt underbara. Det är verkligen många minnen som kommer tillbaka när jag tittar i boken.
Thomas Sunhede har verkligen gjort ett toppen jobb att få tag i all information om spel och leverantörer.
Som NES älskare kan jag inte annat än hylla denna bok!

NES-XX-SCN är ett MÅSTE för alla NES älskare.
 
Köp boken här!
Tänk på att det är begränsad upplaga så skynda att köpa! Så blir ni inte utan en fantastisk bok om NES!
Klicka här för att kommentera

Av Thomas Arneving

Publicerat 16 februari 2012

Spelet som tar hem guldet!

London 2012 har jag höga förväntningar på...

DET LUKTAR OS

Om bara ett par månader börjar sommar-OS i London! Ett OS som jag tror kommer bli succé. Sveriges medaljchanser är inte stora men sportfåne som jag är, kommer jag att följa OS så mycket jag bara kan. 

Jag har alltid älskat sportspel och sportresultat, därför är idrottsspel perfekt för mig som gillar att slå rekord. Varje gång det släpps ett OS-spel till Xbox eller Wii lägger jag ner oändligt många timmar på spelet. Min största drivkraft är att utveckla konstant när jag börjat spel.

London 2012 har jag höga förväntningar på. En magkänsla säger att det kommer bli ett riktigt bra spel. Den dagen det släpps blir jag den första att inhandla det sen är det bara att slå rekord och polarna i OS London 2012. För utvecklingen står Sega Studios Australia och spelet kommer till Playstation3, Xbox360 och PC.

Klicka här för att kommentera

Av Thomas Arneving

Publicerat 13 februari 2012

FIFA STREET

Är det du eller polarna som äger gatorna?

Representant för spelet har EA valt fotbollsguden Lion Messi, är detta lyftet fans väntat på för serien?

STREETAN

Utmana polarna på FIFA street och ta reda vem som verkligen är gatans kung! FIFA Street, fotboll som spelas på en gata någonstans i världen. Fifa Street är ett snabbt fotbollsspel där du kan göra trix och fintar som du normalt bara kan drömma om.


Personligen tycker jag att FIFA street är roligt spel, speciellt tillsammans med polarna. Vi som spelade det första FIFA Street när det begav sig, vet hur populärt det blev. Tyvärr upplever jag att uppföljarna av FIFA street inte håller samma kvalité och klass. FIFA Street 4 når butikshyllorna den 15 Mars. I ryggen och representant för spelet har EA valt fotbollsguden Lion Messi, är detta lyftet fans väntat på för serien? Spana in trailern nedan och döm själv...

Klicka här för att kommentera

Av Thomas Arneving

Publicerat 4 februari 2012

UFC Undisputed 2011

”there are no rules”

Antingen älskar man den eller hatar den! Det finns inget mellanläge!

ULTIMATE

Jag satt tidigare idag och spelade demoversionen av spelet UFC 2012. UFC kanske inte säger något för dig men förkortningen står för Ultimate Fighting Championship. UFC är en blandning av alla kampsporter som finns. UFC har blivit mer och mer uppmärksammat de senaste åren, det beror främst på att kampsporten är brutal. Shorts, handskar, suspensoar och munskydd är den enda utrustning som utövarna har. De slåss i en åttakantig stålbur och för att vinna måste de få poäng av domarna eller se till att motståndaren ger upp och då går det brutalt till. Sporten är störst i USA, Brasilien och Japan.

ÖVER TILL SPELET!

När jag kollade arkivet för demospel i min Xbox360 hittade jag UFC 2012 och tänkte ”detta måste jag bara testa! Kan vara kul med lite fightingspel”. Spelet tycker jag var riktigt snyggt gjort. Det finns många små snygga detaljer som jag gillade. Jag kunde även välja vilken domare jag ville ha eller vilken arena jag ville slåss i. Ljud och spelkänslan är klart godkänt. Det tog ett tag innan jag kom på hur jag spelade men sen flöt det på bra.

Efter ett par matcher med blandade vinster och förluster kände jag att det räckte. Det var ju ändå demoversionen jag spelade så det fanns inte mycket mer av spelet jag kunde få ut. Spelet är helt okej men jag personligen blev trött på allt fightande till slut. Det blev helt enkelt för mycket blod och repetition min smak.

UFC lämnar ingen oberörd. Antingen älskar man eller hatar sporten. Det verkar inte finnas något mellanläge i denna kampsport. Vad tycker ni om UFC spelversionen och verklighets versionen?

För er som är intresserade av fullversionen av UFC2012 släpps den 17 Februari i år.
Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender