Feedback

Stefan Bernhardsson

Senaste recension: Football Manager 13


Sportfåne och fotbollsnörd är smeknamn jag brukar få höra. Men jag har inga problem att spendera för mycket tid framför dator eller en konsol.
Har lagt för mycket tid av mitt liv på att spela Championship- och Football Manager spelen.
Men det hela började för många år sedan med en SVI728. Någon mer än jag som ägt en sådan?

På Spelnyheterna.se så sköter jag kontakter kring annonsering och är även ansvarig för att samordna de tidningsartiklar som ska publiceras.


Mina senaste bloggar

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 28 februari 2013

Frustrationen av att vara dumsnål

Appar

Jag har en (o)förmåga att alltid fastna i olika former av puzzel-spel. Det kan vara allt från Bejeweled i olika former på Facebook till appar för telefonen eller plattan.
Just nu är faktiskt min treåriga son den som hittar de bästa spelen. Han har mer eller mindre tagit över surfplattan här hemma och fyllt på med olika appar/spel.

Allt gratis

Av förståeliga skäl så har jag inte kopplat in något kreditkort till Google Play på plattan. Då hade jag varit urfattig eftersom min son dels klickar på reklam för andra spel i apparna och tar hem dem, men även har förstått vart han hittar fler spel direkt via Google Play. Så därför kommer han bara åt de appar/spel som är gratis.

Precis som som undertecknad så verkar han gilla puzzel-spel, främst där han ska skjuta iväg bollar. Det har hänt mer än en gång att jag bara ska testa lite och fastnar själv i spelet senare på kvällen. Men då brukar det uppstå ett "fenomen".
Många av spelen låter dig bli fast och spela ett gäng banor, först då dyker det upp att man måste köpa spelet i fullversion för att spela vidare. Inte helt olikt ett vanligt demo med andra ord.Snål och sur

Ofta är inte dessa spelen speciellt dyra utan går på ett par kronor men istället för att tillfälligt lägga dit mitt kort och köpa loss spelet, som jag ofta gillar, blir jag en sur och tvär smålänning som håller hårt i plånboken. Senast i raden var Candy Crush Saga. Av ren princip vägrar jag köpa spelet för några futtiga kronor när jag sedan dagen efter kan gå och köpa en kopp kaffe för samma summa spelet skulle kostat mig. Hur tänker man (läs jag) ibland?

Nä, det är kanske dags att börja tänka om och bli lite förnuftig istället och dra ner på kaffet och ge pengarna till de som utvecklar roliga spel istället.

Men är du precis som jag snål och gillar puzzel-spel kan jag tipsa om Rise of Blobs som är ett lite annorlunda pussel-spel med flera olika game modes.


Klicka här för att kommentera

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 17 januari 2013

Twii - vad tråkigt

Vad hände med mitt Wii?

Jag var en av dem som valde att köpa Nintendo Wii när det släpptes. Hela grejen med att allt sker med rörelser var ju nytt och kul. Jag köpte flera spel och la flera timmar på Wii Sports, Zelda, Mario Party Guitar Hero 3 och Tiger Woods Golf mfl.

Men nu då? Ja konsolen är visserligen inkopplad men mycket mer är det inte. Det är riktigt länge sedan jag kände att det fanns ett spel som verkligen lockade till Wii. När jag tänker efter som har jag nog inte haft konsolen igång sedan i våras då jag och en polare dammade av Super Mario Bros och spelade tillsammans en stund.


Tack för den här tiden

Mer sportspel

Jag älskar att spela sportspel och tycker att de oftast gör sig absolut bäst på konsol med en bra dosa. Men när jag köpte mitt Wii kunde man lira en del av EA:s tunga titlar även på Wii. Som sagt var Tiger Woods en favorit. Jag stod och svingade med precision och låste upp nya funktioner och banor med ett brett leende på läpparna. Men sen försvann EA:s titlar en efter en kändes det som. Dessutom slog det mig hårt och brutalt, för att lira NHL- och FIFA-spelen krävs en vettig kontroll. Det hade jag inte med mitt Wii. Samma sak med Shoot-em-up spel. Även de gjorde sig bättre på PS3 eller Xbox. Så jag tröttnade på alla gulliga och roliga spel till Wii. 

Det här var nog vad jag ville ha?

Felköp

Medan grannen lirar Black Ops så fort hans sambo gått och lagt sig så glor jag snett på mitt dammiga Wii och önskade att det var ett PS3 istället. Då hade jag också lirat halva nätterna.
Så i långa loppet så förlorar Wii mot de andra två stora konsolerna med hästlängder. Det var en fluga som var kul ett tag och sedan dog ut. I alla fall för mig. Men just nu går jag mest och väntar på vad nästa generations konsol kommer att bli och vilken jag ska välja. För jag tänker inte göra samma misstag igen. Eller?


Klicka här för att kommentera

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 29 maj 2012

Har Sony fått frispel?

Det ryktas om att Sony har ett patent för reklamavbrott i framtida spel

Reklamavbrott

Jag satt just och skulle uppdatera mig lite på vad som har hänt i världen när jag fick se en nyhet på Aftonbladet Spela om att Sony vill införa reklamavbrott i framtida spel. Enligt artikeln, som hänvisar till Neogafs forum, så sökte Sony patent för detta redan förra året. Jag kan bara hoppas att detta är ett dåligt rykte men om så inte är fallet så kan Sony få behålla sitt patent och sedan sitta och titta på när folk istället väljer andra konsoler.

Produktplacering

Det är något som nästan har blivit vardag. Vi ser det i fler och fler TV-program och jag skulle till viss del kunna acceptera det i ett spel. Men från det till att göra reklamavbrott i mitt spelande är steget enormt.

Vad säger ni läsare, skulle ni välja att forsätta köpa Sonys konsoler som de införde reklamavbrott?
Klicka här för att kommentera

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 22 april 2012

Nostalgi i Notting Hill

Jag blev nostalgisk i Notting Hill och det är inte filmen jag tänker på.

Bokfynd

Jag är ganska nyligen hemkommen från en långweekend i London med frun och ytterligare ett par. I Malmö sa jag adjö till sociala nätverk och stängde av uppkopplingen på telefonen. I början var det nästan lite kusligt att telefon var så tyst men ju längre tiden gick ju skönare kändes det faktiskt.
Min tanke var att verkligen ha semester men det tog inte lång tid i London innan man blev påmind om vardagen igen. Var och varannan butik hade en Facebook-sida som de ville man skulle gilla. Jag hittade ett par Game-butiker som jag var tvungen att titta in i lite.
Men mitt bästa fynd gjorde jag i liten butik ute i Notting Hill.

Marknad på Portobello Road

Marknaden som är på lördagar ute i Notting Hill är känd och drar många turister. Du kan köpa allt möjligt konstigt här. Vi hittade en butik som enbart sålde handtag till skåpsluckor och lådor bland annat. Men utav någon anledning så klev vi in i en butik som hade alla möjliga konstiga prylar. Det var där på ett bord som jag hittade boken "1001 Videogames you must play before you die".
Det är ju inget unikt med boken eftersom det finns en uppsjö av dem kring olika teman. Men just denna boken var som gjord för mig. Varje sida jag slog upp blev som en våg av nostalgi.
Där var plötsligt alla de där spelen som jag har lagt halva min ungdom på. Möjligtvis att de saknades något Final Fantasy-spel men jag kunde ha skrivit den där boken. Eller i alla fall just de där sidorna som jag slog upp.


Bilracing med pixlar

Där var spel som Virtua Fighter och Daytona USA som man spelade så fort man hittade en spelautomat. Men även gamla spel till Sega som polaren hade eller som man hyrde över en helg nere på macken. Vad sägs om titlar som Sonic och Alex Kid? Eller The Lost Vikings till Nintendo?
Även om jag hittade spel som jag inte kände igen i boken så var jag så nära att köpa den i ren nostalgi. Tyvärr så var vi i liten av en turistfälla och de ville ha alldeles för många pund för att jag slutligen skulle slå till. Snål smålänning som man trots allt är.
Men jag har just nu hittat den till ett betydligt bättre pris på Amazon. Man kanske skulle slå till?
Uppdatering: Adlibris har boken och till ett ännu lägre pris. Tack Hasse Lövgren för tipset.


Tre skäggiga vikingar
Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender