Feedback

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 29 februari 2012

Spel påverkar visst!

Om vi spanar in Internetworlds senaste lista så ser vi att spel visst påverkar

Listad

Jag satt på jobbet idag och bläddrade i det senaste numret av Internetworld. En tidning som för övrigt kan ha det rörigaste omslaget genom tiderna. Men hur som helst fastnade jag för en flera sidor lång lista över 62 kreativa svenskar som påverkar den digitala marknaden och som man bör hålla ett extra öga på.

Omslaget på Internetworld nr. 2012

Det som är kul med denna listan är att den spretar väldigt mycket. I mina ögon är det något positivt då det inte bara handlar om reklamfolk som kommer med på listan. Vi hittar även personer och namn som vi känner igen från spelvärlden.

Minecraft & Co

Om vi ska börja att leta underifrån i listan så är den första personen med koppling till spelvärlden Theodore Bergqvist. Han landar på plats 48 och för er som inte vet vem Theodore Bergqvist är kan jag berätta att han är mannen bakom mycket uppskattade Gamersgate.

Bild på Theodore från idg.se

Nästan allra längst upp på listan så hittar vi Markus "Notch" Persson. Mannen som gav oss Minecraft. Ingen kunde väl i sin vilda fantasi tänka sig att Markus idé skulle få ett så otroligt genomslag som det har fått. Tack vare den bedriften parkerar Markus på en hedrande andra plats på Internetworlds lista.


"Notch" och Minecraft

Vill du titta på webversionen av listan så kan du sen den i sin helhet här.

Vad man fråga sig är i hur de ens kan dela på Fredrik och Filip eller Rebecca och Fiona?
PS. För er som undrar vad Skriet har att göra med artikeln så är svaret ingenting. Tyckte bara att den passade in på den uppkäftiga rubriken. DS.

Av Stefan Bernhardsson

Publicerat 29 februari 2012

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender