Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 oktober 2019

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Recension - Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Plantor och zombies möts återigen på slagfältet. Vi har spelat Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

”Kaos är en vän till mig.”
-          Bob Dylan 

Trallvänlig musik ekar ur mina högtalare och den visuella stilen slår mig likt ett färgglatt knytnävslag. Jag blir genast ense om vad jag spelar, såklart handlar det om Plant vs Zombies, och denna gång är det på blommigt allvar. Det finns en hel del stunder som jag har genuint roligt med den galna humorn och de färgglada striderna. I den senaste delen av det växtbekläda kaoset återser vi en hel drös med krigare och hjärndöda stackare, men även en del nykomlingar till serien. 

Oroligheterna har återigen blommat upp och tiden har kommit för att se vilken faktion som kommer regera staden, något större övergripande narrativ finns faktiskt inte, och i ärlighetens namn är det helt okej i ett spel som detta. 

Rent visuellt imponerar spelet ofta med sin charmiga grafik. Allt känns igen och man är aldrig osäker på vilken serien man faktiskt spelar. Tredjepersonsperspektivet återvänder och det är oerhört trevligt att se hur Popcap Games fortsätter att utveckla sitt visuella varumärke. 

Dock sjunker bilduppdateringen i perioder på min Playstation 4, särskilt då mycket händer på skärmen samtidigt. Jag har också då och då stött på en del texturer som inte dykt upp ordentligt, samt en del animationer som varit lite svajiga i utförandet. Det har aldrig varit långvarigt påtagligt, men ändå något som bör nämnas.  


Välkommen till Battle For Neighborville


Framförallt vill jag slå ett extra slag för spelets underbara musik, som likt sin bild hoppar i takt med upplevelsen. Kontrollen fungerar också väldigt snarlikt sina föregångare i Garden Warfare-serien och har inte fått någon vidare uppgradering i sitt spelsätt. Inkluderingen av en delad skärm i samtliga lägen bör dock fortfarande premieras, så att fler kan ansluta sig till samma upplevelse även lokalt. 

Klasserna är indelade i tre grupper, attackerare, försvarare och supportklasser. Här finns valet att själv skräddarsy hur du vill spela de olika lägena, och vilken roll du själv känner att du behärskar bäst. Nytt för spelet är att man utvidgat klasserna med ännu fler möjligheter, det finns hela 20 stycken att välja fritt bland.  

Bland mina favoriter av nykomlingarna hittas 80-tals inspirerade ”actionhjälten” som med sin kraftfulla pilbåge snabbt kan tillintetgöra växtriket. Även plantorna har förstärkning och särskilt utstickande är den kraftfulla försvararen ”Eken & ekollonet” som snabbt kan förflytta spelplanen framåt i brutala attacker. 


Blommigt allvar, eller hur?


Spellägena är väldigt många och oftast finner jag att de klassiska lägena fungerar allra bäst, däribland spelets motsvarighet till Team Deathmatch, Team Vanquish.

Den stora nyheten är Battlemod-läget som sätter fyra mot fyra i en intensiv strid. Här kan man även förvänta sig att bli tvungen att snabbt skifta karaktär, då ingen av spelets hjältar kan spelas två gånger i rad. På förhand känns detta läge perfekt till att bli bekväm med allt som plantor och zombies har att erbjuda. Vem vet, kanske hittar man en ny favorit i mängden?

Hubbvärldarna som går att utforska är inte särskilt spännande och likt många spel idag med ”samlar”-mani måste en miljon prickar finns på kartan samtidigt. Summa kardemumma blir att utförandet blir aningen grötigt. Härifrån kan man också skifta allians mellan plantor och zombies, för att utforska deras olika hubbvärldar.

 

Svampar är inte bara giftiga!


Likt Garden Warfare 2 introducerar Battle For Neighborville även möjligheten till mer utforskning i de olika öppna pve-områdena. Här kan du ensam eller tillsammans med vänner utmana varandra i vem som kan upptäcka flest platser eller samla mest föremål. Allt samtidigt som ni slåss mot datorstyrda fiender och återtar kontrollen över områdena. 

Dessa lägen är ett trevligt komplement till de hektiskt online-striderna och bryter mönster och tempot på ett trevligt sett. Även här är humorn ofta väldigt närvarande och smilbanden får jobba hårt i perioder, ju galnare desto bättre.


Dags för ny strid.


Sammanfattningsvis känns den senaste delen av Plants vs Zombies-serien oerhört mångsidig, trots avsaknaden av en traditionell kampanj. Här finns oerhört mycket att göra och upptäcka, samtidigt som det känns som ett betydligt bättre fps-spel för yngre spelare att sätta sig in i. 

Man introducerar Battlemode som är ett trevligt läge att lära känna de nya hjältarna i, samt lägga fokus på ett större samarbete inom ens lag. Dock lider spelet av en del tekniska svackor med en bilduppdatering som inte alltid levererar, texturer och animationsbuggar. 


7

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 oktober 2019

Plants vs Zombies: Battle For Neighborville underhåller med en mängd lägen och läcker grafik. Dock återfinns en del tekniska begräsningar.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Betyg: 7/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender