Feedback

Av Anders Eklöf

Publicerat 26 september 2019

Spyro Reignited Trilogy

Recension: Spyro Reignited Trilogy (Nintendo Switch)

Den lila draken Spyro är tillbaka igen, den här gången till Nintendo Switch.

Som vi skrev i vår recension av spelet när det släpptes till Playstation 4 och Xbox One förra året är Spyro Reignited Trilogy "en fantastisk upplevelse för de som upplevde äventyren när det begav sig, men det kan även tilltala de som aldrig gjorde det". 

Utvecklarna Toys for Bob gjorde verkligen ett hästjobb (ett drakjobb?) när de återupplivade de gamla Playstation-spelen i ny sprudlande grafik, utan att ta bort det som gjorde de bra när det begav sig (inte utan att lämna kvar många av dess brister, dock). 

Nu är alltså spelet även släppt till Nintendo Switch, vilket innebär att du kan ta med dig de tre mysiga äventyren även utanför hemmet. 

Nu kan du spela Spyro på flygplansresan, men akta dig för drakar. 


Som vanligt när spel som släppts till de kraftfullare maskinerna ska portas till Nintendo Switch, blir inte det grafiska resultatet riktigt lika tilltalande. Det som lockar med den här versionen är just att det går att spela bärbart, men grafiken har helt klart tagit en del skada för att kunna fungera på den lilla maskinen. 

Tydligast syns det i hur bilduppdateringen inte riktigt är lika följsam som i de andra versionerna, och framförallt inte lika jämnt som till dator (som jag också haft möjlighet att testa). 

Det är även som att ett märkligt nätliknande filter har lagts över alla texturer, för att de ska kunna målas upp på den svagare konsolen. Spelen ser helt enkelt inte lika bra ut som innan, men när man spelar bärbart är det inte riktigt lika tydligt som på tv-skärmen. 

Spelen "glider" inte riktigt fram lika smidigt som på PS4 och Xbox One. 


Trots att det är en svagare version av Spyro Reignited Trilogy som erbjuds till Nintendo Switch, finns det ingen anledning att hoppa över det här om du gillar plattformsspel. Att kunna ta med sig tre matiga plattformsäventyr på vift är helt enkelt en dröm som blivit verklighet. 


8

Av Anders Eklöf

Publicerat 26 september 2019

Har du inte redan spelat Spyros tre äventyr och bara äger Nintendo Switch, finns det ingen anledning att hoppa över den här samlingen.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Spyro Reignited Trilogy

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Spyro Reignited Trilogy

Lanseringsdatum: 13 november 2018

Enhet: Playstation 4, XboxOne

Genre: Plattform

Utvecklare: Toys for Bob

Utgivare: Activision

Antal spelare: 1

Betyg: 8/10Läs recensionen »

Spelets rekommenderade ålder är 7 år och uppåt.
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender