Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 20 september 2019

Vad spelar du i helgen?

Efter en intensiv Comic Con-helg i Stockholm behövs det vila (och spel). Vad spelar du i helgen?

Vänner;

Förra helgen var magiskt trevlig. Comic Con Stockholm gick av stapeln och ett helt gäng spelskribenter och spelentusiaster ifrån Sveriges alla hörn samlades för en helg tillsammans i Kista.

Som vanligt är dessa dagar en av årets höjdpunkter för min del, dels för att få möjligheten att kolla in allt häftigt på mässgolvet, men inte minst för att träffa alla goda vänner igen. Man ses alldeles för sällan, så man värdesätter verkligen dagarna ihop. Tack alla som kom fram och hälsade och gjorde min helg så fantastiskt. Ni är bäst!


I helgen vill jag slå ett extra slag för min Nintendo Switch. Många av er vet säkert att jag är en enorm (och aningen besatt) Star Wars-nörd. Jag tycker också det är väldigt trevligt att kunna kombinera saker och ting, och en symbios mellan Star Wars och pinball kan väl inte gå fel.

Switch-versionen finns ute nu och är precis vad det låter som, pinball med Star Wars-tema. Jag tycker det är hög tid att slå kejsaren och Kylo Ren i annat än lasersvärds-dueller, eller hur?


Jag vill också slå ett slag för nysläppta Greedfall som jag börjat nysta på en del, och kommer fortsätta utforska i helgen. Här blandas klassiska rollspelselement med ett fantasy-narrativ. Du anländer till en outforskad ö och får i uppdrag att kolonisera stället. Dock bor det en alvisk ras på ön tillsammans med ett gäng storvuxna monster.

Det blir vårt jobb som spelare att antingen mäkla fred eller starta krig för att nå våra mål. Den franska spelstudion Spiders ligger bakom detta äventyr och senast jag spelade en av deras titlar var med The Technomancer. Jag hoppas Greedfall lyckas höja ribban för studion och bjuda på något unikt. Har ni spelat spelet ännu?
Vad spelar du i helgen?

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 20 september 2019

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender