Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 14 december 2018

Vad spelar du i helgen?

Ny helg och fler äventyr väntas i vintermörkret. Vad spelar ni i helgen? Lämna oss en kommentar här nedan.

Vänner;

Vi är snart halvvägs genom december och 2019 är inte långt borta. Spontant känns det som om nästa år kommer bli ett helt fantastiskt spelår. Bara i januari får vi stifta bekantskap med en nytolkning av Resident Evil 2 och den avslutande delen i Kingdom Hearts-sagan, Kingdom Hearts 3. Jag kommer inte vara vidare kontaktbar i slutet av den månaden, haha, skämt och sido. Det finns mycket att se framemot, bland annat min årliga Game of the Year-lista som dyker upp i slutet av denna månad. Vilka har varit era favoritspel under året? Lämna oss en kommentar här nedan.


Ett av mina favoritspel de senaste åren är Persona 5, vilket också var mitt första möte med den älskade spelserien. Jag har nu planerat att leta mig bakåt i tiden och uppleva de tidigare äventyren. Dock blev jag helt förälskad i 5:ans karaktärer och nu finns möjligheten att återse dessa. I och med nysläppta Persona Dancing - Endless Night Collection kan man genom dans, mystik och skicklighet återse dessa charmiga karaktärer. I dessa rytmspel blir det din uppgift att fixa de bästa rörelserna för att nå högsta poäng.

Tryck i takt till alla underbara musikstycken från spelen och låt dig ryckas med i ett hektiskt äventyr. Det är svårt att sitta still, vilket är meningen i detta fallet. Har ni spelat något av de tidigare rytmspelen baserat på Persona-spelen? I så fall, vilken är din favoritdel, låt och karaktär? Lämna oss en kommentar här nedan.


Vi går ifrån dansen till fart och fläkt på vägbanan. För nyligen släppte Eden Games sitt snabba lir Gear Club Unlimited 2 lös på racingbanan. En perfekt titel att ha på sin Nintendo Switch bredvid Mario Kart 8 Deluxe. I uppföljaren har man finslipat många tekniker och detaljer, samtidigt som man lagt till en hel del nytt att sätta tänderna i.

Över femtio bilar, hundratals racingkurvor och varierande miljöer med olika uppdrag att slutföra. Bekvämligt att kunna ta med sig en sådan titel överallt, Nintendo Switch bibliotek växer stadigt. Har ni spelat de tidigare Gear Club-spelet eller kommer ni kolla in uppföljaren? Lämna oss en kommentar här nedan.Under en lång tid har mitt fokus på narrativ-tunga spel varit stort. Life is Strange, Edith Finch och Telltales spelserier är bara några exempel på titlar som tung väger in i denna beskrivning. Ett annat sådant spel som gått lite under radarn för min egen del är Big Bad Wolfs debuttitel, The Council.

I denna femdelade historia utspelade under 1793 blir du inbjuden till en mystisk ö i sällskap av ett antal andra kända historiska personer, däribland Napoleon Bonaparte. Det är ditt jobb att utreda och lösa mysteriet kring din mors plötsliga försvinnande. Mörka berättelser och uppenbarelser avlöser varandra med flertalet möjligheter till att anpassa din egen spelberättelse.

Då The Council likt andra spel inom denna genrer förändrar sig under resans gång finns möjligheten till flertalet olika slut på din berättelse. Därför kan det vara en bra idé att återvända några gånger och ta reda på hur dina olika val påverkar helheten. Indiestudion Big Bad Wolfs första spel är helt klart något att kolla in, särskilt nu när hela upplevelsen är redo för utforskning. Har ni spelat The Council? Lämna oss en kommentar här nedan.
Vad spelar du i helgen?

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 14 december 2018

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender