Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 7 december 2018

Vad spelar du i helgen?

Decembers kyla och mörker är över oss. Tänd lite ljus, fixa en filt och upplev något värmande framför tv:n i helgen. Vad spelar ni?

Vänner;

December är här och det är dags att kura ihop oss framför tv:n i en filt med en kopp varm choklad. Hög tid att avnjuta alla härliga vinterspel som finns i vår backlog eller ta oss an något nytt äventyr som precis införskaffats. Oavsett hur ni väljer att spendera er helg är jag säker på att den blir fylld av intryck, känslor och skratt. Jag hoppas också att ni håller fast vid någon tradition så här i juletid. Personligen har jag precis kört igenom TloZ: Ocarina of Time för 31:e gången, en tradition som inte vacklar för något.


I helgen tänkte jag återstifta bekantskap med de två tappra gallerna som vi alla lärt oss älska med tiden. I Asterix & Obelix XXL2 får vi avnjuta en remastrad guldklimp som kommer testa vårt slagsmåls-sinne till fullo. Hur många romare kan man egentligen kasta upp i luften samtidigt? Svaret är enkelt att lista ut, om inte prova.

Kämpa och slåss genom en mängd olika nivåer, lås upp häftiga attacker och träffa underbart charmiga karaktärer. Grilla vildsvin eller kasta jättestenar? Så många val, så lite tid. Har ni testat spelet sedan innan, eller blir detta ert första möte? Lämna oss en kommentar här nedan.För pusselspelarna därute vill jag tipsa om nysläppta Energy Cycle Edge, som är en uppföljare på spelet Energy Cycle. Jag blev helt fast i dess unika stil och upplägg, för att inte prata om den supermysiga musiken.

Det blir även en hel del svårare ju längre du spelar, så perfektionister kommer få kämpa ordentligt för att få alla rätt. Känns spontant som ett mysig spel att plocka fram i jultid. Hjärngympa är alltid bra, i min bok. Kommer ni kolla in Energy Cycle Edge? Lämna oss en kommentar här nedan.


Slutligen vill jag tipsa om nysläppta Mutant: Year Zero - Road to Eden som nu finns tillgängligt på samtliga plattformar. Detta strategispel ger oss en blandad kompott av strategin från Xcom, samtidigt som det är hög fokus på utforskningen. En rad charmiga och unika karaktärer ger liv till en värld som till ytan är gränslöst dyster.

Efter att en sjukdom spridits har världen fallerat och delat upp världens invånare i olika områden. Den charmiga duon Dux and Bormin skickas ut på ett uppdrag, och det är där vår resa startar. Kommer ni utforska världen av Mutant: Year Zero? Kolla in trailern och lämna oss en kommentar här nedan.

Vad spelar du i helgen?

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 7 december 2018

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender