Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 12 november 2018

Hitman 2

Recension - Hitman 2

Vi har spelat Hitman 2 och mördat måltavlor som agent 47.

"Jag har alltid varit övertygad om att om man ägnar sig helhjärtat åt uppgiften, uppnår man också resultat.
Jag gör inte saker på ett halvhjärtat sätt. Jag vet att om jag gör det, kan jag också förvänta mig halvhjärtade resultat." 
- Michael Jordan


Agent 47 har länge haft en stark närvaro i spelvärlden. En unik karaktär med en oerhörd komplex bakgrundshistoria. När många andra spelserier sett förändringar i både upplägg och berättelse genom åren har Hitman behållit sin originella vision, nämligen att döda människor på kreativa sätt.


Detta upplägg tycks iallafall fungera strålande, då Agent 47 fortfarande är ett namn att räkna med. Med Hitman 2 har man från Io-Interactive valt att gå ifrån det episodbaserade upplägget som det föregående spelet hade och levererar ett komplett paket direkt från start. Olika destinationer och mängder av möjligheter att nå dina mål, detta är vad Hitman 2 lovar.


Nya spännande resmål väntar.


Historien tar sin början med en snabb repetition kring händelseförloppet i det förra spelet. Agent 47 ursprungsberättelse slutade med en klassisk cliffhanger och trådarna kring dessa tas upp direkt. Vi följer nya ledtrådar kring den mystiska skuggklienten och besöker sex nya platser runt om jorden. Från soldränkta Miami och Mumbai till maffiga landskap i Columbia. Hitman 2 fortsätter verkligen trenden som sattes i det första spelet och det känns verkligen gott med en större miljövariation även denna gång.


Narrativt har en del spännande tvistar, men mycket av helheten känns väldigt ostigt till utförandet. Historien om 47's ursprung mynnar ut i en ny mängd frågetecken och det kändes verkligen halvdant när jag kommit fram till slutet denna gång.


Utöver kampanjen kan man ägna sig åt krypskytte, i ett eget spelläge.


Något jag fortfarande gillar skarpt med den öppna miljön som Hitman-spelen erbjuder är att man jämnt och ständigt får möjlighet att utforska sidouppdrag inom huvuduppdraget. När som helst i världen kan du snappa upp en konversation som vänder spelbrädet upp och ned och ger dig nya möjlighet att omplanera din strategi.


Kanske är den nya vägen mer riskfri, kanske kan du avklara ditt uppdrag snabbare. Möjligheterna att faktiskt utvärdera din situationen ges och gör varje genomspelning mer unik. Att gå tillbaka och faktiskt se vad ett annat val kan få för konsekvenser är både spännande och ger större omspelsvärde till Hitman 2.Agent 47, expert på att smälta in.


Hitman 2 har byggts på det tidigare spelets grafiska motor och man ser snabbt att det inte gjorts några enorma framsteg rent tekniskt. En del finputsningar finns och spelets känns på många plan mer polerat än sin föregångare. Jag har dock träffat på en del buggar och Ai-karaktärerna känns ibland lite väl knasiga. Även kontrollen kan stundvis vara aningen klumpig och seg i sitt utförande.


Ljudbilden håller samma klass som innan, både när det gäller musiken och de röstskådespelare som involverat sig i projektet. Inte för att Agent 47 någonsin varit en särskilt pratglad karaktär gör det mig riktigt glad att höra danskbaserade David Bateson tillbaka i röstbåset. Han lyckas med få medel leverera en stabil och utvecklande grund för vår antihjälte att stå på. 


En stor eloge ska också ges till Jane Perry, som även hon återvänder till sin roll som Diana Burnwood och fortsätter briljera i sin konstanta dialog med oss som spelare. Det är något alldeles särskilt att höra hennes ljuva stämma berätta vilka mina nästa offer är, hur sjukt det än låter.


Man fortsätter erbjuda tidsbegränsade uppdrag till sina spelare.

Du får här möjlighet att ha ihjäl Sean Bean.Utöver kampanjens olika delar inkluderas även ett krypskytte-läge. Här ska du som spelare snabbt och koncist tillintetgöra en rad måltavlor med hjälp av en sniper. Efter varje nivå tjänar du poäng som du kan använda till att uppgradera dina olika vapen och tillbehör.


Det inkluderas även för första gången ett onlinebaserat tävlingsläge till Hitman-serien. Här kastas två spelare in i ett parallellt universum och tävlar om vem som snabbast kan utföra uppdraget och fly från platsen. Detta läge bryter mycket mot det traditionella och mer långsamma upplägget i Hitman-serien, men känns på förhand som ett läge med potential att utvecklas. 


God eftermiddag 47, du ska döda......!


Sammanfattningsvis känns Hitman 2 som en bra uppföljare som förfinar mycket av vad det första spelet satte grund till. Här finns djupare mekaniker, fler valmöjligheter och ett mer expanderat karaktärsgalleri än i det första spelet. Intressanta, stora och vackra miljöer med en bra variation och ett mer djupgående och personligt narrativ. 


Gillade man det första spelet bör man definitivt ge uppföljaren en chans, fler platser och fler möjligheter till spektakulära mord helt enkelt. 

7

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 12 november 2018

Hitman 2 slopar det episodbaserade upplägget som föregångaren hade och släpper hela sitt utbud direkt från start. Liknande grafisk grund som det tidigare spelet, med nya funktioner och tillbehör. Mer lönnmord helt enkelt.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Hitman 2

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Hitman 2

Enhet: Microsoft Xbox

Betyg: 7/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender