Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 oktober 2018

Life is Strange 2

Recension - Life is Strange 2

Christoffer har spelat den första delen av Dontnods uppföljare till Life is Strange.

"Bröder behöver inte nödvändigtvis säga något till varandra, de kan bara sitta i ett rum tillsammans och vara helt bekväma med varandra."
- Leonardo DiCaprio

Life is Strange var ett spel som fullkomligt blåste mig av stolen med sin första episod. Att få följa Max resa genom Arcadia Bay visade sig vara betydligt mer känsloladdat än jag först trodde, ett spel som på många sätt andades känslor. Trots att jag blev aningen besviken hur Dontnod Entertainment knöt ihop säcken i det första spelet kan jag inte förneka att Life is Strange lämnat djupa spår i mitt 27 år gamla hjärta. 

Då det första spelet fokuserade mycket på just vänskapsband väljer utvecklarna att låta uppföljaren gå i familjens tecken, då främst genom brödraskap. Det utlovas ytterligare tårframkallande scener, men kommer Life is Strange 2 leva upp till allt detta?


Ta hand om varandra.


I den inledande delen av Life is Strange 2 får vi stifta bekantskap med bröderna Sean och Daniel Diaz som bor i ett trevligt grannskap i Seattle, USA. Livet tuffar på och för Sean innebär högstadielivet både fester och kärleksproblem. En rad faktorer som många går igenom under sina ungdomsår och det porträtteras väldigt autentiskt i Dontnods uppföljare.

Dialogen och röstskådespelarna levererar trovärdiga och inlevelsefulla scener som växer med reflektionen. Jag har riktigt hänförts av vissa partier och finner karaktärerna redan nu mäkta imponerade, det ska bli spännande att se hur de utvecklas framöver. 

Sean och Daniels inledningsberättelse handlar mycket om att presentera och måla upp bilden kring deras relation, inte bara gentemot varandra utan även mot deras omgivning. Man märker väldigt tydligt att utvecklarna velat ta en viss politisk ställning när de skapade sina huvudkaraktärer.

Familjen kommer ursprungligen från Mexiko och de kallare vindarna som svept in över Amerika den senaste tiden gör sig ständigt påmind, både i språket som används men även i en hel del av händelseförloppet. Att kunna välja och väga sina val blir därför ännu mer påtagliga, när en del verklighet står bakom varje hörn.

Broderskap i sin finaste form.


Life is Strange 2 spelas på liknande sätt som sin föregångare. Du väljer hur din resa ska utformas genom de olika valen som dyker upp, då främst genom att välja den ena framför den andra. Borta är tidsresor-aspekten som fanns i det första spelet, och uppföljaren väljer att lägga mer fokus på just brödernas gemensamma resa.

På pappret känns spelen väldigt olika varandra, men ju längre du spelar desto mer märks det av att det är samma universum de delar. Alltifrån den minnesvärda musiken till de distinkta kameravinklarna. Det är och känns Life is Strange.

En berättelse som berör.


Den första episoden lämnade mig med en förhoppning. Det känns verkligen som Dontnod velat göra ett spel som bryter det vi är vana att se sen tidigare, samtidigt som man behåller de viktigaste, dess komplexa och intressanta karaktärer. För det är trots allt de som utgör resan vi gör, Sean och Daniel Diaz är Life is Strange, liksom Maxine Caulfield och Chloe Price var innan dess. Jag är förväntansfull och spänd över att se vart resan skall ta mig denna gång.  

8

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 1 oktober 2018

Gillade ni det första spelet kommer det finnas en mängd att återvända till. Underbar musik, mariga val och en berättelse som berör.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Life is Strange 2

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Life is Strange 2

Betyg: 8/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender