Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 september 2018

Rapport från Comic Con Stockholm 2018

Christoffer Heijerdahl har sammanfattat sina tre dagars äventyr på Comic Con i Stockholm.

Tåget rullar återigen in på perrongen och jag finner min plats. Helgen ligger framför mig och äventyren på Comic Con Stockholm kan ta sin början.Jag anländer till ett Stockholm i strålande solsken, som trots min grova tågförsening skänker glädje och värme. Jag möter upp mina fina vänner och kollegor i Kista och efter en snabb hotellinstallation är vi på plats på mässgolvet.Comic Con Stockholm bjöd i år på en mängd olika nyheter, från både film-, spel- och tidningsvärlden. Internationella personligheter från dessa kulturella instanser var inbjudna, däribland vår danske Hollywoodstjärna, Mads Mikkelsen.

Särskilt roligt att arrangörerna valt att lägga mer fokus på tidningsområdet, en mängd kända serietecknare från både Marvel och DC Comics fanns på plats. Även Marvel Comics nuvarande chefredaktör C.B Cebulski fanns på plats, dels för att hålla intressanta seminarium men även ge konstruktiv kritik kring besökarnas egna alster.På spelfronten skymtades det både nysläppta och kommande titlar i en salig blandning. Här fanns möjligheten att prova på kommande storspel så som Kingdom Hearts III, Metro Exodus och Super Smash Bros: Ultimate. Köerna var långa men de glada minerna på besökarnas läppar talade för att väntan var värd tiden. Jag spelade igenom det mesta som erbjudes och är positivt inställd och spänd för en intressant spelhöst/vinter/vår.Utöver alla försäljningsmontrar fanns även möjligheten att gå på en mängd intressanta seminarium. Jag var på Q&A-sessioner med bland annat Jared Gilmore (känd som Henry i tv-serien Once Upon a time) och röstskådespelarna Matilda Smedius och Carolina Ravassa från spelet Overwatch. 

Nörderier är magiskt trevligt i rätt sällskap, vilket även bevisades då vi slog världsrekord i flest utklädda Spider-Mans på en samlad plats. Läs gärna min intervju med Matilda Smedius här på Spelnyheterna!Huvudanledningen att besöka Comic Con Stockholm kommer dock alltid vara den magiska återträffen man har med sina vänner och kollegor från hela spelsverige. Att umgås och hänga tillsammans gör resan värd sitt pris gång på gång.

Jag vill också passa på att rikta ett extra stort tack till er som kommit fram och pratat, inte enbart om Spelnyheterna men även för podcasten ”Mario & Jag” som jag är involverad i. Det är tack vare er läsare som jag fortsätter hitta inspiration och skrivarglädje här på Spelnyheterna. Tack att ni läser vad vi gör.Tack till alla jag haft nöjet att spendera helgen med, ingen nämnd och ingen glömd. Ni är helt fantastiska och bygger vidare den gemenskap jag hoppas alltid ska finnas på ett event som detta.

Spelkärlek!

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 23 september 2018

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender