Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 26 september 2018

Forza Horizon 4

Recension - Forza Horizon 4

Vi har spelat den senaste delen i Forza Horizon-serien, Forza Horizon 4

” Jag tror att alla mår gott av att unna sig en Rolls-Royce av och till.”      
 - Per Christian Ellefsen

Snabba bilar och farliga kurvor är något som i största allmänhet sammanfattar ett intensivt racingspel. Forza Horizon-serien har med sina tidigare delar stiftat om reglerna en del, däribland hur man omfamnar och hanterar en öppen spelvärld genom just racing. Detta är något Playground Games blivit bättre och bättre på att göra efter varje släppt titel.


Med Forza Horizon 4 öppnar man upp ännu mer och låter oss utforska Englands fantastiska landsbygd. Man har även lagt ett extra stort fokus på att belysa skillnaderna mellan de olika årstiderna och hur dessa förändrar sättet vi kör bil på. Forza Horizon 4 lyckas kombinera alla dessa element och levererar det bästa spelet i serien hittills. 


Det är också väldigt trevligt att se hur stor skillnad det faktiskt blir när årstiderna förändras, att gå från torr sommar till glashal vinterväg tvingar dig som spelare att snabbt anpassa dig efter situationen. Utmaningarna blir därmed också vida varierade, utifrån årstid och väder.


Klassiska Bondbilar gör entré i Forza Horizon 4


För någon som aldrig spelat ett spel i Forza Horizon-serien kan man snabbt sammanfatta upplevelsen på det här sättet; du är fri att göra vad du vill. Enkelt, eller hur? Den öppna världen ligger framför dina pedaler och du väljer själv hur du vill tackla dess utmaningar. Racing, utmaningar och uppdrag finns utspridda och kan avvärjas i valfri ordning.


Kampanjläget är också friare än i Forza Motor-serien och utvecklar sig ju mer du spelar. Desto fler uppdrag och utmaningar du klarar av desto mer bilar kan låsas upp, vilket är en hel del då Forza Horizon 4 är packat med hela 450 modeller. Den öppna världen inbjuder till utforskning och desto mer du kör desto snabbare kan du fylla dina garage med bilmodeller. Allt räknas till poängen, från snygga stunts till häftiga drifts. 


Det är du som lägger upp hur din spelplan ska se ut. Jag gillar verkligen att man riktigt får ta ut svängarna denna gång och belyser nya utmaningar på kuppen som blir avsevärt olika när årstiden förändras.De öppna landskapen breder ut sig.


Rent tekniskt är det få spel på Microsofts plattform som ens kommer i närheten av vad Forza-serien producerar i grafik och ljud. Forza Horizon 4 är inget undantag i den bemärkelsen, tvärt om, här levereras vrålsnygga bilder i en vacker och levande miljö. Allt från ljussättningen till texturer sitter perfekt och ljudbilden är minst lika bra som tidigare titlar, om inte bättre. En stabil bilduppdatering som håller i sig stadigt.  


Den engelska landsbygden bjuder på en rad olika platser som känns unika och intressanta, det finns ett särskilt djup i miljöerna som ibland är svårt att ta in. Jag fann mig ofta i utforskandets läge, och har inte haft några problem att få tiden att gå i de avseendet.


Att bjuda in och köra varv tillsammans med vänner finns självklart också kvar och fungerar nu bättre än någonsin. Det är en speciell känsla att tillsammans ge sig ut på vägarna, bland det vackra vädret och den engelska idyllen. Forza Horizon 4 fortsätter imponera mig, från de simpla men vackra menyerna till avsaknaden av mikrotransaktioner. Svårt att i dagens spelklimat faktiskt säga de orden, inga mikrotransaktioner. Vägbanan kan snabbt förändras, från vår till vinter.Sammanfattningsvis är Forza Horizon 4 ett kanonåk till din Xbox One. Det spinner vidare på vad Horizon-serien vart bra på tidigare och lägger in nya funktioner som expanderar världen ytterligare. Jag gillar verkligen känslan av total frihet som presenteras i dessa spel, och har du haft roligt med de förgående titlarna finns ännu mer trevligheter att hämta här. 

Dock är detta också Forza Horizon 4 lilla nackdel, då igenkännaelsefaktorn inte går att bortse ifrån. Jag kommer dock fortsätta mina äventyr genom engelska landsbygden, genom våt, kall och torr terräng i en lång period framöver. 


9

Grafik:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Innehåll:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 26 september 2018

Forza Horizon 4 levererar en stabil och underhållande racingupplevelse. Fantastisk teknisk grund och mängder av innehåll.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Forza Horizon 4

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Forza Horizon 4

Betyg: 9/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender