Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 september 2018

Intervju med röstskådespelaren Matilda Smedius

Christoffer har pratat med Matilda Smedius om hur det är att spela den svenska hjälten Brigitte Lindholm i Overwatch.

Lördagen på Comic Con Stockholm har precis tagit sin början. Jag befinner mig nere i källarplanet på Kistamässan tillsammans med några goda vänner. Mitt uppdrag, ta reda på vad vår svenska hjälte Matilda Smedius aka Brigitte Lindholm tycker kring hennes karaktärs mottagande!

Matilda Smedius blev en del av Overwatch-familjen tidigare i år när Brigitte Lindholm gjorde entré i det populära fps-spelet. Hon gick således från ganska anonym till spelikon över en natt, och miljoner spelare världen över har hört hennes stämma eka i Horizon Lunar Colonys dunkla korridorer. 


Spelnyheterna träffar Matilda inför hennes första spelkonvent i Sverige, Comic Con Stockholm, för att prata om rollen i Overwatch och röstskådespelaryrket.


Nuvarande main-karaktär i Overwatch?
- Moira.


Favoritkarta i Overwatch?
- Hanamura. 


Brigittes bästa voiceline?

- Du ber mig att välja bland mina barn, det går inte och jag ändrar mig varje dag. Idag är det hennes ”What do you think you’re doing” som är favorit. Den plockar fram Brigittes kaxiga sida.Hur tycker du att Brigitte tagits emot efter hennes inhopp i Overwatch. Vad har du fått för reaktioner?  

- Det har mestadels varit positivt, vilket är fantastiskt kul. Man märker tydligt att karaktären är älskad och det är en häftig känsla att höra sitt eget modersmål i ett internationellt spel.

Men det har inte bara varit glada miner med karaktärens entré. 


- Jag har fått en del meddelande av personer som tycker att man borde försvaga Brigittes egenskaper, något som jag tyvärr inte har någon inblandning i. I det stora hela har jag blivit väldigt glad över alla positiva saker jag hört och sett kring karaktären, allt ifrån fan-art till Cosplay.


Du har varit iväg på flertalet konvent den senaste tiden. Vad är det bästa med att åka på dessa?

- Det är människorna jag möter, och deras olika berättelser kring spelet och dess karaktärer. Man lyckas få en kort personlig inblick i någon annans liv, vilket är en härlig känsla.Man märker tydligt på sociala medier hur mycket ni som röstskådespelare omfamnat varandra. Finns det någon/några du pratat extra mycket med?

- Vi är verkligen en familj, vilket skiner igenom på paneler och i videos. Jag har fått en fin kontakt med de flesta, men Anjali Bhimani (Symmetra), Feodore Chin (Zenyatta) och Darin De Paul (Reinhardt) har jag fått mängder av tips av. Jag längtar efter att få träffa dem personligen i framtiden och tacka.
Vad hoppas du se i framtiden för Brigitte? Någon drömdräkt eller röstklipp du skulle vilja se? 

- Definitivt något som belyser hennes kärlek för katter. Kanske en pyjamas. Sedan hade det varit roligt att utforska svensk populärkultur. ”Vem va det som kasta” hade varit guld att höra i spelet . 


Med dessa ord avslutar vi vårat samtal. Matilda är förväntansfull till att möta sina svenska fans. 

- Det är härligt att träffa svenska Overwatch-fantaster. Jag är trots allt en själv, säger Matilda med ett leende.Overwatch finns ute nu till Playstation 4, Xbox One och PC.


Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 september 2018

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender