Feedback

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 september 2017

Marvel vs. Capcom: Infinite

Recension - Marvel vs. Capcom: Infinite

Christoffer har spelat som superhjältar och superskurkar i nya Marvel vs. Capcom: Infinite.

I krig finns det alltid tio gånger fler hjältar än soldater.  J.G (1685-1732)

Det är som en saga, vart jag än vänder blicken ser jag en hjälte eller en skurk ur min barndom. Kapten America svingar vilt sin sköld över fiender, Spindelmannen hoppar från tak till tak och tacklar ner robotar och mitt i allt kaos försöker Doktor Strange att lösa pussel. Ja, om man inte visste bättre skulle man kunna kalla detta århundradets största fanboy/fangirl-ögonblick, och på många sätt är det just vad Marvel vs Capcom: Infinite är; fanservice. Dock finns det en del svaga kort i leken, vilket vi kommer till framöver.

Berättelsen tar sin början när den onde Ultron Sigma anfaller jorden och dess befolkning. Genom ett virus tar han över personer som i sin tur får hans arme att växa. Detta är något våra hjältar måste stoppa till varje pris och striden för dimensionerna är i full gång. Vi som spelare kastas direkt in i konflikten och får stifta bekantskap med en rad olika (välkända) hjältar. 


Tvisten är att alla dessa nu samverkar i samma universum. Det finns ingen annan plats där man kan se Spindelmannen tjafsa skit med Chris Redfield samtidigt som Iron Man och Mega Man snackar billig plåt. Galenskapen som detta skapa gläder mig och genomsyrar hela upplevelsen.

Efter en rad olika efterforskning i Avengers-tornet upptäcker våra hjältar att de sex Infinity-stenarna måste hittas om det ska finnas chans att besegra den gemensamma fienden. Här startar sökandet och äventyret tar mig till flertalet platser, många centralt förknippade med både Marvel och Capcoms egendomar.

Jag gillar verkligen den starka och påtagliga fanservice som ständigt finner närvaro, samtidigt som man vågar utveckla och förnya vissa platser och karaktärer. Kampanjen ger dig ett par timmar av underhållning och jag gillade verkligen hur man lyckades knyta ihop säcken på ett passande sätt.Rent tekniskt är det dock en aningen ojämn produkt emellanåt. Jag gillar de olika miljöerna som presenteras och karaktärsmodellerna är bra gjorda. Dock känns grafiken och animationerna aningen föråldrade i perioder. Jag upplever en del ojämn bilduppdatering, samtidigt som spelet ibland har svårt att processa när mycket händer på skärmen samtidigt.

Det känns lite svårt att ha tekniskt briljanta Injustice 2 i bakhuvudet när man går in i ett nytt fighting-spel, trots att olikheten rent estetiskt är stort mellan spelen. Ytterligare en sak som jag haft lite irritation över är kampanjens alla (ibland långa) laddningsskärmar. Det är aningen frustrerande att få en laddningsskärm, spela en snabb match på cirka en minut och sedan få en ny laddningsskärm. Helhetskänslan pausas på onödiga stunder och det hade varit trevligare med fler strider och längre mellansekvenser in emellan. 


Musiken är trevlig och spelets ljuddesign är stabil. Dock är röstskådespelet ibland väldigt ihåligt och man lyckas inte sälja samtliga karaktärers prestationer för mig. Det är aningen ojämnt, vilket är synd då jag verkligen gillade föregångarens röstskådisar. Kontrollen är dock det viktigaste i ett fighting-spel och lyckligtvis tycker jag för merparten att den levererar. Snabbheten och responsen är i de flesta fallen bra, dock känns den sviktade bilduppdateringen som ett problem för träffsäkerheten i att bygga attacker ibland.

Utöver spelets kampanj finns även möjligheten att utforska en rad andra spellägen. Här återfinns ett Arcade-läge där man spelar emot slumpmässigt utvalda fiender i jakten efter bästa poäng. Ett Versus-läge för spelaren som vill spela emot en vän lokalt, över nätet eller mot datorn.


Ett flertalet samlarlägen för att kolla in bakgrundshistorier, mellansekvenser från kampanjen och andra trevliga tillägg återfinns också. Allt ihopblandat resulterar i ett bra fighting-spel som doftar 2017 och bebos av älskade karaktärer. En spännande och engagerande historia, dock med en del svajiga utföranden på den tekniska sidan i bagaget. 
7

Grafik:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Innehåll:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Av Christoffer Heijerdahl

Publicerat 22 september 2017

Marvel vs. Capcom: Infinite är ett roligt fightningspel med en trevlig mix av karaktärer. En trevlig kampanj med massor av fanservice. Dock en aning svaga kort på den tekniska sidan.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Marvel vs. Capcom: Infinite

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Marvel vs. Capcom: Infinite

Betyg: 7/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender