Feedback

Av Joel Karlsson

Publicerat 20 april 2017

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

Recension – Kingdom Hearts HD 1.5 & 2.5 Remix

Med två huvudspel och flera olika sidoberättelser som kompletterar ett rejält epos, så är det nu dags att samla nästan alla delar i ett enda stort paket till Playstation 4.

Vi har nu fått följa med Kingdom Hearts som serie från år 2002, när det första spelet kom, och framåt.


Med en story som vi följt ivrigt i 15 år med officiella spel såsom sidoberättelser, så väntar vi fortfarande på den sista uppgörelsen i Kingdom Hearts 3. 


För några månader sedan fick vi erfara Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue och slutet på den här virriga storyn börjar nu snart närma sig. Vi har dock ännu en återgivning kvar att ta del av innan, om man så vill.


Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix till Playstation 4. Två återutgivningar i ett paket.

Det första Remix-paketet kom till Playstation 3 under 2013 och det andra kom året därefter till samma konsol.


Jag kan säga det uppenbara på en gång: Har du aldrig rört vid Kingdom Hearts-serien tidigare, så är det här den absolut bästa chansen du har. Spelen som är inkluderade har sina problem, men det här är det perfekta paketet för dig som är nybörjare. Frågan många kanske ställer sig är om det är värt pengarna om du redan spelat tidigare spel eller de tidigare ”remixerna”.


 Filmsekvenserna var väldigt vackra under Playstation 2-eran, men här är de inte lika imponerande även om den härliga känslan de frambringar kvarstår.


Samlingen inkluderar precis det som de tidigare remixerna har inkluderat. De två officiella huvudspelen, två spel som berättar sidogrejer från berättelsens helhet samt två spel som blivit omgjorda till halvt filmatiserade upplevelser. Sex stycken upplevelser i en är faktiskt inte illa. Problemet här, dock, är att antalet nyheter inte väger upp det som vi en gång kanske redan upplevt.


De problem du tog del av tidigare återstår.


Världar med tomma ytor, utfyllnad av segment, munrörelser som inte stämmer överens med någonting, med mera. Brister som hängt med sen spelen släpptes till originalkonsolerna.

Det är dock också brister som man kan överkomma om man inte haft något mot det tidigare.


Det som har fått sig en tydligare förfining är såklart grafiken. Ett skifte du ser om du hoppat från originalkonsolerna till denna samling till Playstation 4. Har du däremot spelat remixerna till Playstation 3, så kan jag tyvärr inte garantera att du ser skillnaden. Jag som spelat Playstation 3-titlarna slogs inte av någon riktigt märkbar förändring på den fronten. Det är skarpare, absolut, men med en estetik som Kingdom Hearts haft, så kan du inte riktigt uppdatera det på samma sätt. Är du ny till spelserien, och verkligen bryr dig om grafik, så kan du uppleva den som störande på ett Playstation 4 samtidigt som tidigare fans antagligen kommer gilla det dom ser. 


Det här blir fortfarande det snyggaste du kan göra för de inkluderade spelen såvida du inte gör en helt ny remake av de som nu görs med Final Fantasy VII.


Personligen, så ligger Kingdom Hearts 2 fortfarande på en första plats på listan över spel som fått mig att gråta fina glädjetårar.


Den största nyheten i denna samling består av att vi nu kan njuta av spelen i 60 bilder i sekunden. Spelserien är nog som bekant en samling av actionrollspel, så det borde bara vara ett bra tillägg. Medan filmsekvenserna är omärkbara i denna skillnad, så flyter spelsekvenserna på riktigt bra. Det blir en trevlig känsla och ger, åter igen, ett flyt som uppskattas riktigt mycket under striderna i de olika spelen.


Medan andra har sett det här som en ”game changer”, så är jag tyvärr inte lika övertygad.

Det är väldigt trevligt att ha 60 fps där som ger lite av en ny dimension, men om du spelat de tidigare remixarna, så skulle jag inte vilja påstå att det är den typen av ”game changer” som andra recensenter har påstått.


Denna remix är inte heller helt buggfri. Jag menar främst något ensligt stakande parti i musik eller något enstaka problem med AI:n hos fiender under striderna. Det blir dock bara små problem som glöms bort ganska snabbt. Det är tillfälliga brister som kan dyka upp i tid och otid om det ens dyker upp överhuvudtaget.


 Jag längtar, och fasar, inför när mitt sista äventyr med dessa tre kommer till sin ända.


En varning för de som spelat tidigare remixarna till Playstation 3: Troféerna i detta paket för varje spel synkroniseras inte tillsammans med de troféer du redan fått från Playstation 3 samlingarna. Det blir bara en ny trofélista som skapas utöver den du har.


Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix har en grafisk förfining och ett smidigare flyt i spelandet att komma med. Striderna i spelen får den där lilla extra känslan. För just ett action rollspel, så är det väldigt trevligt.


Det finns dock tyvärr inte mycket mer att locka med här för de som spelat tidigare remixar. Har du dock aldrig spelat serien eller rört något spel till originalkonsolerna, så är det här absolut det bästa alternativet för dig.


9

Grafik:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Innehåll:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Av Joel Karlsson

Publicerat 20 april 2017

Det kan bli lite svårt att motivera ett köp för de som spelat tidigare remixar. Har man aldrig tidigare rört en remix, så är det här en fruktansvärt underbar samling.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

Lanseringsdatum: 30 mars 2017

Enhet: Playstation 4

Genre: Rollspel, Äventyr

Utvecklare: Square Enix

Utgivare: Square Enix

Betyg: 9/10Läs recensionen »

Spelets rekommenderade ålder är 12 år och uppåt.
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender