Feedback

Av Anders Eklöf

Publicerat 21 april 2017

Dark Souls III: The Ringed City

Recension - Dark Souls III: The Ringed City

Anders Eklöf har återigen mött mörkret och stångat sig blodig i kampen mot demoner och annat otyg, i den senaste expansionen för Dark Souls III. Är det ett värdigt avslut för serien?

The Ringed City är egentligen, precis som Dark Souls III och den föregående expansionen Ashes of Ariandel, inget annat än mer av det jag och många andra älskar utan några stora banbrytande nyheter eller förändringar. 

Dark Souls III fungerade som en välsvarvad avrundning av serien med många referenser till det första spelet, medan expansionen kändes lite överflödig på grund av dess inspirationslösa områden och bossar. 

Det var mer av det goda, men lite i onödan. 

Inte heller The Ringed City gör något speciellt anmärkningsvärt, men det är en långt mycket mer spännande upplevelse än Ashes of Ariandel. 

Dock inte utan den där smått unkna känslan av att jag sett det förut flyter upp till ytan vid några tillfällen. Räcker det inte med träskmarker nu? 


 From Software bjuder som vanligt på en mängd makalösa vyer under resans gång. 


Den här gången får "The Ashen One" besöka en förvriden stad vid världens ände. De inledande omgivningarna är i klass med de allra mäktigaste från seriens historia, med mäktiga berg och uppochnervända kyrktorn att beskåda. Banorna är genomgående underhållande att ta sig igenom, med kluriga lönngångar och många olika vägar att välja mellan. 

Designen håller inte hela vägen, utan vi möts ganska tidigt av ännu ett slibbigt träsk fullt med döda träd och insektsmänniskor. Miljöerna må vara mäktiga och ibland nytänkande, men det går inte att släppa känslan av att jag sett de gotiska byggnaderna och gatorna förut. 

En sak som är säkert med The Ringed City, är att det är förbaskat svårt. En hög svårighetsgrad i sig är kanske inte något nytt för serien, men med min "New Game Plus"-karaktär som inte kommit särskilt långt på andra varvet är motståndet hårt. 

De huvudlösa köttbergen är oerhört farliga - speciellt i grupp. 


Ibland beror den höga svårighetsgraden på frustrerande fiender. The Ringed City är strösslat med giftiga fiender, magiker som trollar fram skjutglada pilpågskyttar och stora bjässar som är otroligt jobbiga att kämpa mot när de är flera. 

Rent estetiskt är det inget fel på designen, men det känns verkligen som att många möten är skapta för att få spelaren att vilja slita sitt hår i frustration. Men det är väl kanske inget nytt när jag tänker efter. 

I Ashes of Ariandel var det endast en boss som var i nivån för seriens höga standard, men den här gången har From Software levererat ett riktigt smaskigt smörgåsbord av bossar. 

De är inte lätta att besegra på egen hand heller. 


The Ringed City är verkligen en mycket bättre expansion än föregångaren, som bygger vidare på den redan svulstiga tredje delen. Dock är det en ganska kluven upplevelse med både fantastiska och rejält trista omgivningar att strosa runt i. 

Det är en riktigt mäktig avslutning på serien där vissa moment verkligen får nackhåret att resa på sig, medan andra delar känns urvattnat och som samma gamla skåpmat vi sett hundra gånger under seriens gång. 

7

Grafik:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Innehåll:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Av Anders Eklöf

Publicerat 21 april 2017

En både bra och halvdan avslutning på en serie som kanske borde ha avslutats tidigare. Det är mer av samma, men lite för mycket likheter med sådant vi sett tidigare.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Dark Souls III: The Ringed City

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Dark Souls III: The Ringed City

Lanseringsdatum: 28 mars 2017

Enhet: Playstation 4, Windows, XboxOne

Genre: Fantasy, Rollspel, Tredjeperson, Äventyr

Utvecklare: FromSoftware

Utgivare: Namco Bandai

Betyg: 7/10Läs recensionen »

Spelets rekommenderade ålder är 18 år och uppåt.
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender