Feedback

Av Anders Eklöf

Publicerat 17 november 2016

Rhythm Paradise Megamix

Recension: Rhythm Paradise Megamix

Anders Eklöf har huggit vet med galna katter och översatt utomjordingars kommunikation i det japanska rytmspelet Rhythm Paradise Megamix.

Rhythm Paradise Megamix är ett oerhört knasigt spel. Det är en svår uppgift att beskriva det med ord, så jag inleder den här recensionen med att be dig att kolla på det här cirka två minuter långa klippet innan vi börjar. 


En björn som hjälper ett gäng otvetydigt galna katter att hugga ved är bara ett exempel på vad spelet går ut på. En grundregel är att det alltid handlar om att göra något i takt. Helst något knasigt som du inte sett i något annat spel tidigare. 

Berättelsen går ut på att du hjälper en gullig liten filur kallad Tibby att återvända till Heaven World, genom att hjälpa andra små filurer att utföra små rytmbaserade uppgifter. Dialogen är väldigt charmig hela tiden och det är faktiskt en fröjd att följa med på äventyret. 

I spelet finns det över hundra uppdrag från spelseriens historia att välja mellan och variationen är imponerande trots att du bara använder tre knappar eller pekskärmen. Det kan handla om att översätt en utomjording, klappa takten med apor eller spela tennis med flygplan tillsammans med ännu en bindgalen katt. 

 Eller varför inte noppa skägget på en lök? 


Story Mode är uppdelat i nivåer där du ska klara ett visst antal uppdrag för att komma vidare. I slutet av varje möts du av en remix av alla de tidigare låtarna, vilket oftast är spelets höjdpunkt. En bit in i spelet blir det faktiskt riktigt utmanande, vilket gör att du hela tiden har något nytt att sträva mot. Tyckte du att den första vedklyvarbanan var svår, ska du testa den andra. 


Det märks tydligt att det är gänget bakom den fantastiska Wario Ware-serien som ligger bakom galenskaperna i Rhythm Paradise Megamix. Grafiken är oftast otroligt simpel med enkla penseldrag eller sparsmakade polygoner. 


Eller slakta demoner i klassiskt 2D-grafik


Den väldigt egna stilen är kanske inte för alla, men personligen tycker jag att den är fenomenal. Tillsammans med de ofta trallvänliga melodierna, de knäppa premisserna och den fina stilen är det här ett måste för dig som gillar japanska rytmspel. 


Det finns helt enkelt inte mycket att klaga på. Gillar du inte knasiga rytmspel, kommer du inte gilla Rhythm Paradise Megamix. 

9

Grafik:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Innehåll:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Av Anders Eklöf

Publicerat 17 november 2016

Ett av de allra bästa rytmspelen du kan få tag i som blandar galna premisser med klockrena melodier. Att nästan vem som helst kan plocka upp spelet och förstå vad man ska göra är ett plus i kanten.

Bli först med att kommentera


Skicka

Senaste nyheterna om Rhythm Paradise Megamix

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

Rhythm Paradise Megamix

Lanseringsdatum: 21 oktober 2016

Enhet: Nintendo 3DS

Genre: Musik

Utvecklare: Nintendo SPD Group No.1

Utgivare: Nintendo

Betyg: 9/10Läs recensionen »

Spelets rekommenderade ålder är 7 år och uppåt.
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender