Feedback

Av Redaktionen

Publicerat 17 maj 2016

Overwatch

Våra intryck av Overwatch-betan

Anders och Christoffer diskuterar den nyligen avslutade betan av Overwatch.

Blizzard Entertainments första kliv in på den populära marknaden för de tävlingsinriktade förstapersonskjutarna närmar sig med stormsteg. Mellan den 28:e april och 3:e maj hölls en öppen beta för spelet på Xbox One, Playstation 4 och PC. Våra skribenter Anders Eklöf och Christoffer Heijerdahl testade det och slog sig ner en stund för att prata om spelet. 


Nu när betan av Overwatch är över, vad är era första intryck? 


Christoffer: Jag har haft förvånansvärt roligt med tiden som spenderades i betan. Overwatch har ett tydligt fokus och en härlig blandning karaktärer som alla känns unika till sina erfarenheter och personligheter. 

Anders: Jag tenderar att tröttna på spel inom den här genren efter några veckor, men Overwatch har potential att fånga mig en längre tid med sitt breda karaktärsgalleri och varierande spellägen. 

Tror ni att Blizzard har en ännu en kassako på gång med Overwatch?


Christoffer: Ja, det är mycket möjligt att de hittat något unikt här. Jag tror att Overwatch största styrka är dess charmiga karaktärer som verkligen lyfter spelglädjen till en helt ny nivå. Dock känner jag att teamet måste utveckla fler spännande lägen att spela i, så spelet inte känns tunt i längden.   


Anders: Personligen tror jag att Overwatch kommer slå stort, med tanke på hur många som spelade betan. Dessutom verkar det som att Blizzard inte kan göra ett spel utan att det blir en succé. Det ska bli spännande att följa lanseringen av det här spelet. 


Har konkurrenten Battleborn någon chans mot Overwatch?


Christoffer: Då jag nyligen spelade och recenserade Battleborn här på Spelnyheterna har jag lyckats få en bra bild av båda titlarna. Jag känner att i jämförelse lyckas Overwatch övertyga mig mer om personligheterna hos karaktärerna än vad Battleborn gjorde. Overwatch känns också bättre optimerat i bild och ljudkvaliten, samt generellt mer intressant.  


Anders: Från den korta tiden jag spelade betan av Battleborn fick jag ett mycket sämre intryck än med Overwatch. Det känns som att de försöker överföra MOBA-genren lite för mycket till FPS-genren, vilket mest bara blir rörigt. Det är helt enkelt lättare att hålla koll på alla parametrar och saker på kartan om perspektivet är ovanifrån än ur ett förstapersonsperspektiv. Karaktärsdesignen är bra i Battleborn dock, men inte riktigt lika träffsäker som i Overwatch. 

Vilka hjältar är era favoriter?


Christoffer: Hmm.. Då det finns så många att välja bland är det svårt att välja några enstaka, men jag antar att D.Va och Reinhardt varit mina personliga favoriter hittills.  


Anders: Jag märkte att jag gillade att spela med ganska många karaktärer, men några favoriter är den tunga Roadhog, Junkrat med sina fällor och McCree med sin revolver. Även om jag spelade ganska mycket hann jag inte testa alla karaktärer, så det finns en chans att någon helt annan blir en favorit när spelet väl släpps. 


Finns det något som inte verkar bra med spelet? 


Christoffer: Något jag är orolig för är hur mycket innehåll spelet kommer att lanseras med. Man vill inte att upplevelsen urholkas med tunt innehåll och få spellägen. Jag hoppas att Overwatch lyckas engagera spelarna till att återvända till stridens hetta många gånger under den kommande sommaren.


Anders: Även om hela karaktärsgalleriet verkar varierande och spännande finns det en risk att många karaktärer används för mycket medan andra blir underrepresenterade. Redan under betan märktes det att vissa karaktärer är mer populära än andra, medan jag inte såg vissa en enda gång. 


Overwatch släpps över hela världen den 24e maj till Playstation 4, Xbox One och PC. 

Av Redaktionen

Publicerat 17 maj 2016

A

Ali

En vecka kvar innan vi alla kan DROP THE BEAT!
#1 | | | Svara

Skriv en kommentar


Skicka

Senaste nyheterna om Overwatch

Läsarnas spelbetyg

9

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 3

Overwatch

Lanseringsdatum: 2016

Enhet: PC, Playstation 4, XboxOne

Genre: First person shooter

Utvecklare: Blizzard Entertainment

Utgivare: Blizzard

Antal spelare: 2 - 12

Betyg: 8/10Läs recensionen »

Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender