Feedback

Av Alexander Milton

Publicerat 25 juni 2014

Intervju med Kawa Zolfagary

I juli anordnar Kawa Zolfagary ett spelmaraton i välgörenhetens namn. Vi tog en pratstund med honom för att ta reda på vad han har planerat.

Kawa Zolfagary, författaren av Vita Kränkta Män och grundaren av hemsidan Genusfolket, är just nu fullt upptagen med anordnandet av Spelskapet; ett spelmaraton som äger rum nästa månad. Eventet kommer att streamas live och tittare kommer ges möjlighet att donera pengar som kommer att gå till Terrafem, en ideell organisation som jobbar för kvinnors och flickors rätt att leva ett liv fritt våld och hot.


Vi tog kontakt med Zolfagary för att få reda på lite mer om Spelskapet.


Vad är Spelskapet?

- Spelskapet är ett 24-timmars spelmaraton som är tänkt att visa hur man kan göra spel och kulturen kring dem mer inkluderande. Och en ursäkt att trängas i en soffa och dricka överdrivna mängder läsk.


Varför har ni valt att anordna detta spelmaraton?

- Rätt länge nu har det pågått en diskussion om de mer negativa delarna av spelkulturen. Det finns en hel del sexism till exempel och en ovilja att lyssna på kritik. Jag vill visa att man kan göra spel mer tillgängliga så att fler får ta del av något som jag verkligen älskar.


Vilka är ni som arrangerar Spelskapet?

- Jag står för det mesta själv men har några vänner till hjälp som bidrar med allt från roliga bilder till spel. Sen har jag sån oerhörd tur att få med väldigt begåvade gäster som kommer ge ett insiderperspektiv från allt från speljournalistik till hur man gör ett spel.

Vad hade ni tänkt att spela?

- Det kommer bli en stor blandning. Gamla spel, moderna spel, allt från visual novels till snabba FPS-lir. Sen kommer vi sätta vår egen twist på det genom att anta ett gäng utmaningar ifall man når särskilda donationsmål. Det rör sig om allt från att spela med kontrollen uppochner till att sjunga Bon Jovi-låtar samtidigt som man försöker spöa en boss.


Jag gjorde ett textbaserat DOS-spel i gymnasiet, skulle ni vara intresserade av att streama det?

- Självklart, vi tar det direkt efter att Half-Life 3 har släppts.


Vad ska ni äta under ert maraton? 24 timmar är ganska lång tid. Ni kommer ju bli jättehungriga?

- Du anar inte hur mycket jag har funderat kring detta. Just nu funderar jag på att göra någon slags näringslösning som består av havregrynsgröt och vitaminpiller. Men det lär sluta med att vi bara äter pizza.


När börjar Spelskapet?

- Spelskapet börjar kl 12:00, den 12:e juli och pågår fram till 12:00 dagen därpå. Sen ryktas det om att det blir en bonus-sändning som pågår lite längre...


Var kan jag titta på det?

- Du kan se det live på twitch.tv/dodsmaskinen, antingen via din dator eller om du installerar Twitch-appen och ser på en surfplatta/mobil.Om du vill kunna göra samhället en tjänst utan att resa dig från datorn ska du alltså kika på Spelskapet den 12 juli!


Bilden är skapad av Ruhani Islam.

Av Alexander Milton

Publicerat 25 juni 2014

Bli först med att kommentera


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender