Feedback

Av Redaktionen

Publicerat 7 januari 2014

The Evil Within

Spel att se fram emot 2014

Redaktionen listar spelen vi längtar efter allra mest!

År 2013 var fullt av makalösa spel som The Last of Us, Super Mario 3D World, Tomb Raider, Bioshock: Infinite och Grand Theft Auto V... Listan sträcker sig lång. Även Wii U har fått se en del nya starka titlar, Playstation 3 och Xbox 360 börjar spela på sin sista melodi medan Playstation 4 och Xbox One har hunnit släppas runt om i världen.

Nu är det år 2014 och vi har förhoppningar på många fina spel att se fram emot. Här listar vi de spel som vi på redaktionen ser fram emot allra mest. 


DestinyFormat: Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One

Releasedatum: 9 september


Även om vissa av oss på redaktionen aldrig har varit stora fan av tävlingsinriktade multiplayerspel över nätet så är det något med Bungies kommande Destiny som tilltalar oss. Även om Halo-serien blev en aning urvattnad till slut, så går det inte gå ifrån att de är otroligt skickliga på att skapa bra fps-spel. Att spelet är en "shared-world shooter" med en öppen värld fylld av action och spänning gör mig ännu mer exalterade. Även om spelet inte dyker upp på hyllorna förrän i höst så finns möjligheten att testa betan tidigare i år. 
Anders EklöfThe Evil Within


Format: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One
Releasedatum: 2014

Att vara en sucker för skräckgenren gör att jag måste verkligen ha med Shinki Mikamis nya spel på listan. The Evil Within kommer släppas på nuvarande och föregående generations plattformar, med undantag om det sitter ett klistermärke där det står Nintendo på. The Evil Within har i skrivande stund inget mer exakt datum än att det skall släppas 2014.
Mikael Konradsson


Monster Hunter 4


Format: Nintendo 3DS
Releasedatum: Okänt

Monster Hunter-serien tog rejäl fart i väst efter Monster Hunter 3 Ultimate till 3DS och Wii U och uppföljaren Monster Hunter 4 till 3DS kan nog inte göra annat än att föra ännu mer ved till elden. Vad är då nytt i 4:an? Online co-op på 3DS vilket Monster Hunter 3 Ultimate saknade på formatet, områdena ska vara större och du ska kunna klättra på fler väggar och vara mer rörlig när du klättrar. En annan nyhet är att du ska kunna ta tag i monstren och slå dem därpå. Undervattenstrider är dock borttagna, men det är endast en gåva från ovan då dessa var krångliga i föregångaren. 

Inget releasedatum är bekräftat för Monster Hunter 4 i Europa eller USA än, men en release under 2014 är fullt möjlig och något jag hoppas på, då 3DS:ens släpp under 2014 inte ser lika heta ut som tidigare år. 
Henrik Nordgren


Tom Clancy’s The Division


Format: PC, Playstation 4 och Xbox One
Releasedatum: Oklart

Tom Clancy’s The Division is an upcoming online multiplayer third-person tactical shooter action role-playing game
 – Wikipedia.

Spelet förtjänar redan i detta två medaljer, den första för världens mest elaborerade beskrivning av genre och den andra för utvecklarnas naiva inställning mot spelares medmänskliga välvilja. Någonstans har man troligtvis underskattat underhållningsvärdet online-spelare finner i att sabotera för sina medmänniskor. Tom Clancy’s The Division ser dock fullständigt briljant ut. Utvecklarna låter Snowdrop-motorn med jämna mellanrum spänna sina muskler i skrytsamma videoklipp och skärmdumpar. Förhoppningsvis kan de väga spelmekanik och gameplay mot den vackra grafiken för att skapa ett roligt och hållbart spel. Upp till bevis, Ubisoft!
Alexander Milton


Binding of Isaac Rebirth


Format: PC, PS Vita och Playstation 4
Releasedatum: Oklart

Efter att Edmund tröttnat på alla problem Flash medförde bestämde han sig för att göra en remake under namnet Binding of Isaac Rebirth.  Rebirth kommer inte bara fräschas upp med helt ny klassisk pixelgrafik utan kommer även innehålla allt från originalet plus en expansion värt av nytt innehåll, inklusive över 125 nya föremål!  Det finns även planer på att låta alla som tidigare köpt originalspelet få rabatt när spelet släpps någon gång under året.  
Victor Karlsson


Metal Gear Solid: Ground ZeroesFormat: Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One

Releasedatum: 20 mars


Även om Metal Gear Solid: Ground Zeroes "enbart" kommer vara en prolog till den stundande femte delen i Hideo Kojimas science fiction-doftande smygarserie, så ser jag mycket fram emot detta. Bara det faktum att det snart är dags för en ny del i serien som vi kommer få ta del av redan i början av året får igång mig. I spelet kommer vi få ett litet smakprov på hur seriens steg till "next gen" kommer bete sig och vi kommer få de första bitarna i Big Boss sista pussel som utgör hans förflutna. Även om spelet kommer till Xbox 360 och PS3 så känns det solklart att välja "next gen"-versionerna av det här spelet.
Anders EklöfTitanfall


Format: PC och Xbox One
Release: 13 mars

De ursprungliga Infinity Ward och Call of Duty-utvecklarna Vince Zampella och Jason West blev sparkade från Infinity Ward och startade den nya studion Respawn Entertainment. Där har de tagit fram det mechainspirerade FPS-spelet Titanfall. Det ser fartfyllt ut och går ifrån den realistiska militärstilen och kan vara det som FPS-genren behövt under så många år av stagnation. Det kan också vara den vitamininjektion som Xbox One kan behöva för att fortsätta vara en plattform att räkna med under 2014. 
Henrik Nordgren


No Man's Sky


Format: Oklart
Releasedatum: Oklart

Ett oändligt expanderande universum av slumpmässigt genererade världar som kan utforskas och skördas på resurser, allt i en atmosfärisk science fiction-anda. Nytänkande, färgsprakande och banbrytande. No Man’s Sky har enorm potential att blir ett riktigt roligt spel. Konceptet kring frihet och öppna världar värmer ända ner i botten av mitt gamerhjärta. Jag hoppas innerligt att Hello Games senaste motgångar kan övervinnas och att No Man’s Sky så småningom blir verklighet.

Alexander Milton


Mew-Genics


Format: PC
Releasedatum: Oklart

Mew-Genics är ett sådant spel en inte riktigt kan beskriva. Det är en blandning av massa olika saker. Pokémon, katter, skönhet, inredning, avlande, samlande och en hel del vetenskap är några av de ord som kanske kan skapa en vag bild över vad spelet kommer innehålla.  Team Meats nya lir handlar helt enkelt om katter, katter och mer katter!  Från vad Tommy och Edmund avslöjat ser spelet helt i fas med vad de brukar koka ihop, annorlunda, komiskt, surrealistiskt och alldeles underbart. Om beskrivningen är vag kan det nog bero på att utvecklarna inte själva vet hur de ska förklara spelet, i ett försök har de skapat en rad bloggar som uppdateras varje söndag och går att läsa här för en tydligare överblick av vad spelet kommer erbjuda. 
Victor Karlsson


South Park: The Stick of TruthFormat: PC, Playstation 3 och Xbox 360

Releasedatum: 7 mars

Ända sedan jag såg de tidigaste säsongerna av serien South Park på TV4 på eftermiddagarna efter skolan för en herrans år sedan har jag slaviskt följt den. Blandningen mellan otroligt pubertal och till och från vansinnigt smart humor fungerar för bra. Dock har vi aldrig fått ett riktigt bra tv-spel baserad på serien, vilket förhoppningsvis förändras med The Stick of Truth som är utvecklat av inga mindre än Obsidian Entertainment med seriens skapare Trey Parker och Matt Stone som manusförfattare. Jag hoppas på en god soppa av referenser från hela serien tillsammans med ett skönt rollspels-gameplay. 
Anders Eklöf


Det mesta som släpps till Wii U 


Format: Wii U
Releasedatum: Blandat

Okej, "Det mesta som släpps till Wii U" är inte ett spel utan flera spel. År 2014 ser verkligen ut att bli Wii U:s år baserat på hur många stortitlar som utvecklare och förlag slänger på oss. Året börjar bra med Donkey Kong Country: Tropical Freeze och Mario Kart 8 och fortsätter sedan bättre med spel som Bayonetta 2, Super Smash Bros. for Wii U, X från Monolith, Hyrule Warriors och förhoppningsvis även Yarn Yoshi och Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Kommer PS4 eller Xbox One ha ett så här starkt år framför sig? Det återstår att se. 
Julius Guldbog


Dark Souls II


Format: PC, Playstation 3 och Xbox 360 
Relesedatum: 14 Mars

Det är få gånger döden gör ont i dagens spel med undantag för From Softwares Demon Souls och Dark Souls. Samtidigt visade den japanska studion att de med fingertoppskänsla kunde fånga spelarens intresse trots drypande svårighetsgrad. Det är nämligen så att om du dör är det inte för att spelet är orättvist, du är helt enkelt inte redo att gå vidare ännu.
Mikael Konradsson


Final Fantasy XVFormat: Playstation 4 och Xbox One
Releasedatum: Oklart

Förlåt, men en måste få hoppas ibland. Final Fantasy XV har varit under utveckling sedan år 2006 och har hunnit byta namn och format sedan dess. Final Fantasy har länge varit en serie som legat mig nära till hjärtat, och den femtonde delen ser ut att kunna ta tillbaka värdigheten till serien samtidigt som det rör om i soppan en hel del. En otroligt vacker estetik tillsammans med ett fartfyllt gameplay som för tankarna till Kingdom Hearts kan inte bli dåligt. 
Låt oss hoppas....
Anders Eklöf


The Elder Scrolls Online


Format: PC, Mac, Xbox One och Playstation 4
Release: 4 april (PC, Mac) och juni (PS4, Xbox One)

Den klassiska singleplayer-rollspelsserien Elder Scrolls kommer (äntligen?) med fokus på multiplayer i MMORPG-spelet The Elder Scrolls Online. Många menar på att detta kan komma att bli nästa stora MMORPG att ta över efter World of Warcraft. Med all bakgrundshistoria som finns i SkyrimOblivionMorrowind och Daggerfall, finns det mycket att hämta och en färdig spelvärld för Bethesda att använda. De redan nämnda The Division och Destiny kan ha större potential för att de avviker och differentierar sig i tema i form av science fiction istället för fantasy. Är något tryggt och säkert ett bättre val än något nytt? Vi får se under 2014. 
Henrik NordgrenVilka spel tänker du köpa i år?


Av Redaktionen

Publicerat 7 januari 2014

Anders Eklöf

Redaktör

Ser verkligen fram emot att få spela The Binding of Isaac till PS4, eftersom jag älskar Super Meat Boy. Min laptop klarar ärligt talat inte av PC-versionen.
#1 | | | Svara

M

MadMax

Jag är rejält taggad på Watch Dogs!
#3 | | | Svara

Skriv en kommentar


Skicka

Senaste nyheterna om The Evil Within

Läsarnas spelbetyg

10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 2

The Evil Within

Lanseringsdatum: 1 januari 2014

Enhet: PC, PS3, Xbox360, XboxOne, Playstation 4

Genre: Skräck, Shooter

Utvecklare: Tango Gameworks

Betyg: 7/10Läs recensionen »

Spelets rekommenderade ålder är 18 år och uppåt.
Skräck: Spel som kan vara skrämmande för små barn
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender