Feedback

Av Victor Karlsson

Publicerat 14 november 2013

Indieklimpen #3: The Last Door

Take thy beak from out my heart, and take thy form from off my door! Quoth the raven, `Nevermore.'

För alla er som var besvikna på Amnesia - A Machine for Pigs eller helt enkelt inte kan stava höst utan "horror" kan ta det lugnt. Den spanska indiegruppen The Game Kitchen har nämligen kokat ihop en fantastisk "point and click adventure"-middag som bjuder på en härlig kombination av retropixlar och mysteriemusik med ljuvlig smak av misär.


The Last Door är lite av ett annorlunda projekt. Spelet släpps nämligen i avsnitt, eller rättare sagt i kapitel och funkar lite som en onlineserie. Projektet drivs nästintill helt av dess anhängare som förser utvecklarna med de ekonomiska medlen som behövs för att de ska fortsätta utveckla spelet och förse spelarna med nya kapitel.

Spelet är för övrigt gratis, eller ja, nästan, i alla fall. Det senaste kapitlet kan visserligen bara spelas av dem som faktiskt har donerat till utvecklarna men så fort nästa kapitel släpps blir det fritt fram för alla att spela. Så vill man spela spelet medan det är rykande färskt får man lov att donera. Donationerna har olika prisnivåer och det är möjligt att göra en engångsdonation för att få tillgång till alla framtida kapitel. Som det ser ut nu så finns det tre stycken kapitel att spela varav de två första är gratis för vem som helst. Spelet finns tillgängligt för både webbläsare och iPad men en nedladdningsbar version är planerad och finns att hitta på Steam Greenlight. Det enda som krävs för att börja spela är att man registrerar sig på sidan och att man har en uppdaterad version av Flash.

The Last Door har sakta men säkert etablerat sig i indievärlden och har fått god kritik och publicitet då till och med The Pirate Bay skyltar med det på sin startsida.

Se fram emot en kommande blogg med våra första intryck av The Last Door!


Av Victor Karlsson

Publicerat 14 november 2013

Skriv en kommentar


Skicka

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender