Feedback

Av Anders Eklöf

Publicerat 10 april 2013

God of War II

Spelar just nu: God of War II och Final Fantasy IX

Anders berättar vad han har spelat den senaste tiden.

Jag har egentligen aldrig varit något enormt fan utav Santa Monica's episka gudslaktarserie God of War. Det har alltid varit något med estetiken som inte riktigt har tilltalat mig och Kratos berättelse är inte mer intressant än att han är väldigt hämndlysten och slaktar gudar, titaner och hjältar på vägen. De enda spelen jag spelat i serien tidigare är det första och Chains of Olympus till PSP, men det har helt enkelt inte blivit mer. 

För ett tag sen fick jag dock för mig att skaffa mig God of War HD Collection till Playstation 3 för att för försöka förstå mig på hypen från både press och vänner kring Kratos äventyr genom att spela God of War II. Efter de många timmar med spelen jag hittills hunnit med kan jag lugnt säga att jag skall äta upp mina gamla tankar om serien ganska rejält. 


"Hack n Slash"-genren är lugnt min absoluta favoritgenre, och God of War II gör väldigt mycket rätt. Till skillnad från det första spelet som kan ses ganska fattigt och sparsmakat när jag tittar tillbaka till det så är uppföljare full av variation i form av väldigt många olika fiendetyper, massor med bossar, fler intressanta pussel och många enormt episka scener. Handlingen sträcker sig inte längre än att Kratos förlorar sin gudastatus av Zeus, vilket för honom på en resa för att komma till "The Sisters of Fate" som kan få honom tillbaka till tillfället då han förlorade sina krafter och därmed hämnas. På sin väg kastar man sig mellan flygande griper, klättrar omkring inuti titanen Atlas kropp, slåss mot Perseus, stöter på Jason och självklart slaktar man massor med grekiska mytologiska djur. Vissa pussel kan vara en aning irriterande och långsökta och ibland känns vissa partier som långa transportsträckor, men det går inte att undgå att jag sitter i flera timmar med spelet varje gång jag håller i handkontrollen. Jag ser verkligen fram emot att få spela God of War III och Ascension sen när jag är klar med tvåan. 


I övrigt spelar jag också om Final Fantasy IX för kanske femte eller sjätte gången som jag laddat ner på mitt PSP via psn. Tidigare har jag alltid spelat det på Playstation, men det är något speciellt med att kunna kura ihop sig i sängen eller soffan med endast skärmens ljus som ljuskälla. Final Fantasy IX är utan tvekan mitt favoritspel i serien och kanske också mitt absoluta favoritspel någonsin. Det säger sig själv när jag sitter här och nästan klarat spelet för kanske sjätte gången och har minst lika kul som de föregående gångerna. Det är framförallt en mycket fin berättelse som tar upp många intressanta teman plus att det är ett solitt JRPG. Kan lugnt rekommendera det till alla som uppskattar JRPG-genren eller enbart har spelat någon annan del i serien. 


Nej, nu ska jag flytta mig från datorn och fortsätta slakta mytologiska varelser med Kratos...

Vad tycker du om God of War-serien? Vilket Final Fantasy är din favorit? 

Av Anders Eklöf

Publicerat 10 april 2013

Jens Rodin

Har du spelat Darksiders Anders? Bra Hack 'n Slash-spel som jag varmt kan rekommendera! 
#1 | | | Svara

Julius Guldbog

Redaktör

Jag har knappt spelat God of War så jag har inga direkta tankar om serien mer än att Kratos är cool och att det är ett bra Hack'n slash.

FF däremot har jag nästan spelat sönder (i alla fall vissa delar) och mina favoriter är de gamla till SNES. Älskar gamla skolans JRPG. De nya DS-versionerna av dem är också bra och är väl bland de spel jag spelat mest på senare år.
#2 | | | Svara

Anders Eklöf

Redaktör

Jag har länge funderat på att spela Darksiders, men som med mycket annat har det inte blivit av. Ska verkligen ta tag i det någon gång.

Ja Final Fantasy-spelen till SNES är magiska.
#3 | | | Svara

Skriv en kommentar


Skicka

Senaste nyheterna om God of War II

Läsarnas spelbetyg

-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Antal röster: 0

God of War II

Lanseringsdatum: 13 mars 2007

Enhet: Sony Playstation 2

Genre: Action, Äventyr

Utvecklare: Sony, SCE Santa Monica, SCE Studio Santa Monica, Sonic Mayhem

Antal spelare: 1

Spelets rekommenderade ålder är 16 år och uppåt.
Läs mer

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender