Feedback

Alexander Milton

Ålder: 25

Bor: Skövde

Konsoler: Android, Nintendo 3DSXL, PC, Playstation 4, Playstation Vita, PS3, Sony Playstation, Sony Playstation 2, Windows, Xbox360, XboxOne

Senaste recension: State of Decay

Min första konsol: Sony Playstation

Bästa spel: The Elder Scrolls V: Skyrim.

Sämsta spelupplevelse: The Golden Compass

Spelar just nu: Half-Life


I Skövde kan ingen höra dig skrika. Som tur är finns andra nöjen, och bland dem har Alexander funnit sin favorit. 
Med en omåttlig kärlek till spel, skrivande och juice är det lätt att hitta honom en vanlig fredagskväll.
Han var tidigare spelredaktör i tidningen Signerat Ung. Mellan varven av högskolestudier och skrivande lutar han sig helst tillbaka med ett styrdon i famnen och frossar bland spel av alla de slag, allra helst med en vän vid sin sida.
Alexanders spelsmak är bred, men han är särskilt svag för allt vad sandbox och open world heter. En välgjord skjutare eller racer sitter aldrig fel, men det är kreativa och innovativa spel som fascinerar honom mest.


Mina senaste bloggar

Av Alexander Milton

Publicerat 29 augusti 2014

Rymdkapsel

De Bästa Mobilspelen del II

Nya tider, nya spel. Mycket har hänt på den mobila marknaden och Alexander har beslutat att det åter är dags att lista sina favoriter.

Läs även gärna del I av De Bästa Mobilspelen!

Mobilspelsmarknaden är en djungel fylld av skräp. Topplistorna har till stor del översvämmats av menlösa trendspel och deras tusentals identiska kopior. Påträngande reklam har blivit den nya konkreta valutan och den hållbara spelupplevelsen förefaller ha trillat ur båten för länge sedan. Tur då att jag tagit mig tiden att plocka fram de få läckra kakaobönorna i den igenväxta tropiken så att du helt enkelt slipper. Här är mina bästa tips på underhållande mobilspel!

Little Inferno

En riktig sandlådepärla. I Little Inferno lever du ut din barndoms kaotiska pyromandrömmar i din öppna spis. Beställ allt du kan tänka dig från kataloger, stoppa det i brasan, se det brinna/smälta/sprängas i tusen bitar, och gör det igen! För ökad spänning, försök hitta alla roliga kombinationer av prylar som brinner ihop. Oväntat hållbar underhållning med en mörk och djup backstory. Bör ägas!
Plattform: iOS, Android
Pris: ca 20kr

Jack Lumber

Ett riktigt schysst mobilspel som tar spelaren tillbaka till grunden och meningen med mobilspel... Fruit Ninja! Fast coolare. I ungefär samma upplägg ska du hugga vedkubbar i fina bitar med hjälp av kraften i ditt pekfinger. Ta på dig din rutiga flanellskjorta och häv i dig en pint lönnsirap, skogen väntar!
Plattform: iOS, Android
Pris: ca 20kr

QuizUp

Om Wordfeud definierade sociala mobilspel år 2012 och Quizkampen var grejen 2013 kan jag med glädje introducera dig till det mångsidiga årtalet 2014. I QuizUp väljer du själv från mer än 400 olika ämnen, allt från grundämneslära till Skyrim-trivia! Mät dina kunskaper mot spelare från hela världen och dominera rankinglistorna. Men se upp; min flickvän är näst bäst i Sverige på katter...
Plattform: iOSAndroid
Pris: Gratis

rymdkapsel


Grapefrukt Games Tetris-inspirerade, minimalistiska realtidsstrategispel tog mobilmarknaden med storm när det släpptes våren 2013. Oerhört simpla kontroller och uppgifter utvecklas snart till en ordentlig utmaning i planering och strategi. Försvara din bas mot vågorna av anfallande fiender och överlev så länge du klarar. Meditativt, stimulerande och underhållande!
Plattform: iOS, Android
Pris: 28kr


Ridiculous Fishing

Ut på sjön och fiska, precis som farfar och farfars far gjorde. Med hagelgevär och brödrostar, såklart! Fånga så många vattendjur som möjligt och spräng dem i luften! Köp nya vapen, uppgraderingar, utrustning och hattar för pengarna du tjänar och skJUT MER FISK!!!
Plattform: iOSAndroid
Pris: 20kr

Badland

Ett förtjusande men simpelt side-scroller i en högst unik stil. Utnyttja spelets enkla fysik för att undkomma hinder och ta dig oskadd till slutet av varje bana. Miljöerna och ljusarbetet är fullkomligt slående och ett klockrent exempel på ett föredömligt mobilspel!
Pris: 28kr

Smash Hit

Stilrent, simpelt och gratis. Smash Hit känns helt naturligt anpassat till mobilens gränssnitt och utgör en utmanande tidsdödare. Sväva genom en abstrakt glasvärld och beskjut dina hinder med kulor. Samla kulor genom att träffa glaspyramider. När kulorna är slut förlorar du. Skitkul.
Plattform: iOSAndroid
Pris: Gratis (Premium 7kr)


Vilka är dina favoritmobilspel?

Klicka här för att kommentera

Av Alexander Milton

Publicerat 22 augusti 2014

Far Cry 3

Vad spelar du i helgen?

Tiden är kommen, tiden för spel! Vad är dina planer för helgen?

Det är fredag! Dags att bänka sig i soffan och undvika alla fysiska aktiviteter som att handla eller klä på sig till varje pris innan måndagen smyger tillbaks! Själv har jag just fyllt min motionskvot för en hel vecka framöver och kan med gott samvete parkera baken i datorstolen för att, förhoppnings, äntligen spela ut Far Cry 3.


Jag förvånas varje gång över hur oerhört konstigt Far Cry 3 är. Jag kan inte för en stund vila mina fingrar på vad det är som händer utan att hjärnan börjar smälta av förvirring - ändå längtar jag allt för ofta tillbaks till det tropiska helvetet där kasuarer är farligare än krokodiler och tatueringar ger dig förmågan att hålla andan längre. Helt magiskt.

Det ska bli riktigt kul. Men det skiter jag i just nu, för det jag egentligen vill veta är:

Vad spelar du i helgen?

Klicka här för att kommentera

Av Alexander Milton

Publicerat 8 juli 2014

Team Fortress Classic

Mina sämsta Steam-köp

Steams sommarrea är ungefär lika slut som Alexanders plånbok, och frågan kvarstår; Gick vi på det igen? Denna blogg blir hans tappra försök att motivera sina inköp, ett spel i taget.

Till en början diskuterade sommarrean i sedvanlig ordning med oändlig ödmjukhet. "Jag köper bara spelen jag ändå tänkt att köpa, det är mer att jag passar på när det är lite billigare", och "Om jag ser något jag kikat på innan för mindre än x kronor kanske jag passar på". Ha, ha, ha.

Nej, så funkar det inte. Inte efter två-tre grymma deals, när man är på en "roll" och glömmer allt vad mamma lärde dig om veckopengen. Hur som helst, jag har gått loss på en god mängd spel under Steams sommarrea. Kanske har du också det? Lista gärna dina inköp i en kommentar nedan! Under tiden du gör det ska jag rabbla alla mina transaktioner och motivera dem. Kanske mer för min egen skull än för din...

När kan SAOL tänkas mynta "Steamreaångest" som ett legit ord månntro...?

Spel: Delver
Pris: 20:-
Motivering: En fantastiskt rolig dungeon-crawler som vi faktiskt nämnde som hastigast i vår podcast för några månader sedan. Spelet är fortfarande under utveckling, men jag fick chansen att se hur långt det utvecklats sedan sist. Det ser riktigt lovande ut. Charmig grafik, grymma slumpgenererade banor och intensiva strider gör Delver till en av årets favoriter.

Spel: State of Decay + Breakdown DLC
Pris: 60:-
Motivering: State of Decay fångar känslan av en öppen värld i total apokalyps oerhört väl. Rollspelselementen skiner igenom och gör alla beslut väldigt personliga och alla framgångar känns belönande. Jag har endast spelat i runt en halvtimme, men jag ser fram emot att fortsätta utforska spelets murriga skogar och trasiga byar. Jag passade även på att plocka upp DLC-paketet Breakdown. För att det kostade typ 12 spänn...

Spel: Half Life 1 + DLC
Pris: 45:-
Motivering: Efter att ha spelat ut Half Life 2 - igen, och fullständigt älskat varenda minut (igen) kändes föregångaren som ett naturligt inköp. Nu ska jag bara ha tid att sätta tänderna i denna pärla... Och all dess DLC...

Spel: Team Fortress Classic
Pris: 0:-
Motivering: Detta följde med i Half Life-paketet... Jag känner inte riktigt till detta spel. Är det kul...? 

Spel: Don't Starve + Reign of Giants DLC
Pris: 84:-
Motivering: Don't StarveDon't Starve är anledningen till att jag köpte Don't Starve. Det är fantastiskt vackert och roligt, även om jag är tvärdålig på det och redan äger det till Playstation 4! Jag har hört att Reign of Giants ska vara ett trevligt tillskott till spelet, men den främsta anledningen att jag köpte Don't Starve (igen) var att utvecklarna meddelat att det just nu jobbas på en framtida multiplayer-uppdatering, i första hand till just PC-spelarna. I och med detta skall dessutom priset höjas en gnutta, så jag slog till så snart jag fick chansen under reans gudliga närvaro.

Spel: Antichamber
Pris: 55:-
Motivering: Jag fattar det fortfarande inte. Jag har lagt ned timmar i det förut och jag kommer lägga ner ytterligare timmar i det. Jag tänker spela ut Antichamber, och jag tänker fatta vad det är som händer.

Spel: A Story About My Uncle
Pris: 95:-
Motivering: Svenska indieproduktioner i all ära! Efter vår intervju med Gone North kunde jag inte hålla mina begär i styr. Jag var helt enkelt tvungen att handla hem ett av årets mest lovande äventyr. Upp till bevis, Sebastian Eriksson!!!

Spel: Borderlands 2 - Game of the Year Edition
Pris: 115:-
Motivering: Fantastiska Borderlands. Fantastiska DLC. Jag har visserligen allt detta redan till Xbox 360, men jag har det faktiskt inte till PC. Jag repeterar; nej - jag har ingen bra ursäkt, låt mig vara.

Spel: Orcs Must Die 2
Pris: 26:-
Motivering: Ett underbart tower defense-spel som jag redan äger och aldrig spelar. Er, vi tar om det. Det är ett underbart spel, men det är ganska blekt att spela ensam. Så jag köpte en extra kopia i all hast i hopp om att någon vill spela det med mig. I efterhand låter det ganska patetiskt.

Spel: FTL: Faster Than Light
Pris: 35:-
Motivering: Spelet alla pratar om. Rymdskepp i rymden har aldrig slagit fel. Det har Atari lärt mig. Det är dags. Beam me up, Scooter, full warp speed ahead!

Spel: Counter-Strike: Global Offensive
Pris: 43:-
Motivering: Det här ska vara ganska populärt. Den tar vi... *kastar i kundvagn, visslar och går vidare*

Spel: The Blackwell Bundle
Pris: 26:-
Motivering: Point-and-click-samling till min mamma. Julen dyker alltid upp lika oväntat. Lika bra att ha lite backup-presenter i nödfall.

Spel: Syberia Collection
Pris: 32:-
Motivering: Point-and-click-äventyr har jag för mig. Jag köpte det i present till min mor, hon älskar point-and-click. Faaast hon hade visst redan spelet dessa. Så tji fick jag. Eller något. Fem-någonting spänn i sjön. Jag är uppenbarligen dålig på det här med presenter. I don't know, hon kanske blir galen av för mycket World of Warcraft en vacker dag och glömmer bort att hon någonsin spelat dem. That's when I make my move.

Spel: realMyst - Masterpiece Edition
Pris: 70:-
Motivering: Mamma avgudar Myst-spelen. Hon har spelat dem alla. Det var så hon började spela spel över huvud taget. Det var säkert drygt 12 år sedan hon provade seriens första spel. Så småningom hade hon spelat ut vart enda av alla de oförlåtande, mystiska, vackra och förvirrande spel universumet har att erbjuda. Hon lär älska denna remake.

Spel: Fallout 3 - Game of the Year Edition
Pris: 62:-
Motivering: Ett av tiderna bästa spel. Jag är förvånad att jag inte skaffat det tidigare. Så snart jag får tid ska jag puckla mutanter för allt jag är värd. Fet hype!

Spel: Sanctum 2
Pris: 34:-
Motivering: Ännu ett grymt tower defense, utvecklade av de svenska favoriterna Coffee Stain Studios som troligtvis är mer kända för Goat Simulator än Sanctum-spelen. Om jag får välja är det tower defense för hela slanten som gäller. Dubbla slanten, till och med, må jag tillägga. Jag äger nämligen redan Sanctum 2. Och två säsongspass. Såatteh, nu har jag ett extra exemplar och säsongspass att ge bort. Jepp, det låter fortfarande patetiskt.

Spel: Dishonored
Pris: 40:-
Motivering: Ett magiskt grymt spel som jag hoppas att spelvärlden sent glömmer. För säkerhets skull köpte jag mig ett eget exemplar (som jag tänker spela ut denna gång) så att jag har anledning nog att babbla om det fler gånger. Det är så vi håller klassikerna levande. Ain't that right, Starfox?

Spel: Hitman Absolution
Pris: 38:-
Motivering: En elegant och utmanande ädelsten bland fjolårets spelsläpp. Ett fantastiskt komplement till Splinter Cell: Blacklist och Max Payne 3. Fantomen är tillbaka på operan.

Spel: The Sims 3
Pris: 131:-
Motivering: En present till min sambo. För att jag är världens bästa (och ödmjukaste) pojkvän.

Spel: Age of Empires II HD
Pris: 38:-
Motivering: Det kanske bästa realtidsstrategispelet jag någonsin spelat - i HD. Om det faktiskt är tillräckligt polerat för att berättiga "HD"-suffixet bör diskuteras, men det spelar mig ingen roll. Age of Empires kommer alltid att vara skitsnyggt i mina ögon. Den oförglömliga vinjetten ringer i mina öron vid blotta tanken!

Spel: Surgeon Simulator
Pris: 26:-
Motivering: Jag vet inte ens. Det är hysteriskt roligt. Bara... Jag vet inte.

Spel: Papers, Please
Pris: 34:-
Motivering: Ett väldigt atmosfäriskt och tankeväckande spel. Klockren musik. Ett måste i biblioteket, så är det bara.

Spel: The Stanley Parable
Pris: 57:-
Motivering: Ett designmässigt konstverk. Jag har redan spelat ut alla tänkbara scenarion, men upplevelsen är för viktig för att inte delas. Med andra ord ännu en gåva utan mottagare. Om du inte spelat det rekommenderar jag det oerhört varmt.

Spel: Contagion
Pris: 44:-
Motivering: Ett av mycket få zombie-spel som tilltalar mig. Contagion ger mig allt vad Left 4 Dead inte lyckades med. Tyngd, realism, atmosfär och odödlig spänning. Åter igen, jag vet detta för att jag redan spelat det i flera timmar. Jag köpte en extra kopia för att dela upplevelsen med någon. Om du inte hört talas om det, kika på lite gameplay-videos. Det är ett grymt LAN-spel.

Spel: Battleblock Theater
Pris: 69:-
Motivering: En kompis fick mig att köpa det. Det är säkert asroligt. #NoRegrets

Spel: The Elder Scrolls V: Skyrim
Pris: 36:-
Motivering: För att det är vår tids bästa spel.


Totalpris: 1210 svenska riksdaler.Nu är vi nyfikna - vad har du köpt på Steams sommarrea?

Klicka här för att kommentera

Av Alexander Milton

Publicerat 14 februari 2014

EVE Online

Vad spelar du i helgen?

Dagarna blir allt längre och solen har börjat kika fram. Perfekta tider för att bänka sig i soffan med spel!

Veckan lider mot sitt slut, nu är det bara det roliga kvar!
De senaste dagarna har varit intensiva och helgen kommer mestadels präglas av att packa och städa inför flytt till en ny lägenhet nästa månad. Mellan varven finns förhoppningsvis tid för mig att ta några första trevande steg i det omtalade och enormt omfattande onlinespelet EVE Online.

Det är svårt att sätta fingret på EVE Online, och själlösa genrebeteckningar gör inte spelet rättvisa. Kika gärna på trailern om du gillar... rymden. Antar jag.


Det ska bli väldigt spännande att se vad EVE Onlines bokstavliga universum har för äventyr att erbjuda! Men den absolut viktigaste frågan kvarstår i kontexten:

Vad ska du spela i helgen?
Klicka här för att kommentera
« 1 2 3 4 5 6 7 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender