Feedback

André Edvinsson

Senaste recension: Sports Champions 2

Mina senaste bloggar

Av André Edvinsson

Publicerat 23 februari 2012

Fallout 3

En osexig förkylning

Efter att ha tagit mig igenom två säsonger av Family Guy har jag åter tagit mig ann uppföljaren till ett av mina absoluta favoritspel nämligen Fallout 3.

Då var man inne på sin sjätte sjukdag i soffan.

Det som började med en klassisk maginfluensa har nu övergått till en osexig förkylning som satt sig i halsen. Det enda positiva med det är att man faktiskt orkar sitta uppe framför Tv´n.
Efter att ha tagit mig igenom två säsonger av Family Guy har jag åter tagit mig ann uppföljaren till ett av mina absoluta favoritspel nämligen Fallout 3.

Det första Fallout kom 1997 och var ett klassiskt 2D RPG, sett snett från ovan. På den tiden fick man spela på sin PC, då det inte släpptes till någon konsoll (vad jag vet).
Fallout serien har på senare år utvecklats en hel del från att vara just ett klassiskt RPG 
till att bli en blandning av RPG och FPS. Om detta var rätt väg att gå tvistar fortfarande de lärde om,
men för mig var iallafall Fallout 3 en positiv överraskning när det kom 2008.
Jag spelade dag som natt i månader tills jag en dag blev sjuk. Samma sak som nu, en tråkig förkylning men tillräckligt pigg för att kunna spela. Detta var ju perfekt! Jag kunde spela dygnet runt om jag så ville, utan att behöva tänka på att vara utvilad och gå upp till jobbet. 
 

Det som inte fick hända

Första dagen jag är hemma händer det som inte fick hända.
Jag kommer ihåg att jag hade spelat sammanlagt 120 timmar då jag plötsligt klantade 
till det och "råkade" klarade spelet.
När jag skrivare "råkade" så var det precis så. Jag visste på ett ungefär vad jag skulle hålla mig borta från för att inte hamna i slutet.
Men helt plötsligt var det över och besvikelsen var total, 
inte för att slutet var dåligt eller att spelet inte levt upp till mina förväntningar, utan för att jag fortfarande var sjuk och nu inte hade något att göra. Efter att eftertexterna rullat förbi hoppade jag tillbaka två sparningar och fortsatte att spela. 

Men det var inte riktigt samma sak. Mystiken var borta och jag visste hur allt skulle sluta.
Så när Fallout New Vegas släpptes 2010 bestämde jag mig för att inte göra om samma misstag.
Dvs att i så stor utsträckning som möjligt hålla mig borta från huvuduppdragt och istället koncentrera mig på sidostoryn som är nästan lika givande.
 
Enligt mig är det ett bra betyg till Bethesta som lyckats så pass bra att spelet t.o.m 
är intressant även om man inte följer storyn!
   

Gått i cirklar

Innan jag pausade spelet för att skriva dessa rader hade jag precis upptäckt något som jag trodde var en ny stad, men som visade sig vara Goodsprings (där man börjar i spelet).
Det visade sig att jag gått i cirklar några timmar. 
Nu gör ju inte detta så mycket då man ganska snabbt kan levla upp sin karaktär på det viset 
genom att skjuta Geckos, bryta upp kassaskåp i övegivna hus eller spela en hand Caravan.

Innan jag återvänder till mitt wasteland ska jag kurera mig med både Alvedon och Mucoangin och kanske en kopp varmt Te.. Men allt jag vill ha är en NUKA-COLA !!!

  
Klicka här för att kommentera

Av André Edvinsson

Publicerat 11 januari 2012

En inte helt vanlig onsdag

Fem NES spel i varierande skick. Vissa med kartong och manual och några utan. En RIKTIGT trevlig överraskning en helt vanlig onsdagsförmiddag som denna!

OVÄNTAT

Efter några dagars förkylning är jag åter tillbaka på min arbetsplats. Onsdagar brukar vara en relativt trevlig dag överlag, halva veckan avklarad, å halva veckan återstår. Man har tagit sig halvvägs helt enkelt. Utöver det brukar onsdagar inte bjuda på mycket extra. Det var lite så jag tänkte i dag på morgonen när jag satte mig i bilen för att köra förbi det lokala cafét nere i hamnen för att handla två ostfrallor som senare skulle intas till morgonfikat (vem hinner äta innan jobbet egentligen)?

Men denna onsdag skulle visa sig lite lite bättre än vanligt. Jag hade helt glömt bort att jag för några månader sedan sprang på en kollega i en matbutik här i Kalmar. Vi blev stående några minuter och pratade om ditten och datten, sånt man inte hunnit avklara på jobbet. Av någon anledning kom vi in på tv-spel, kanske inte konstigt då just detta samtalsämne är ganska vanligt runt fikabordet på jobbet.

Det visade sig att han hade en lite låda med några spel som blev kvar efter att han antingen sålde, slarvade bort, eller helt enkelt spelade sönder sin konsol flera år tidigare. Eftersom han snart skulle flytta lovade han att leta reda på lådan och meddela vilka spel som fanns kvar.
Sånt är ju alltid uppskattat, men ofta rinner dessa löften ut i sanden... detta var som sagt ganska länge sedan.

KOLLEGAN

I dag på förmiddagen gick jag upp till våning två (där min flyttande kollega sitter). Jag hade ett helt annat ärende dit upp, men på vägen ner tog jag en liten omväg in till kollegans rum, mest för att se hur dem hade det i sin hörna.

Av någon anledning så reagerar jag på en liten kartong som ligger på hans skrivbord. Det stod 
Amazon.com på den och jag frågar om han beställt något på nätet? 

-"Nä, den hittade jag när jag flyttade" sa han och öppnade lådan... 
-"du får dem" sa han, "jag har ändå ingen konsol att spela dem på". 

Fem NES spel i varierande skick. Vissa med kartong och manual och några utan. En RIKTIGT trevlig överraskning en helt vanlig onsdagsförmiddag som denna! För vissa bara en låda med barndomsskrot, men för oss som älskar denna fantastiska era av tv-spelshistoria kan jag bara säga; detta är nästan som julafton!

Vill härmed tacka Johan Johnsson för denna fina donation och insats som gjorde att dessa klenoder fick ett nytt hem. 
-Tack!
Klicka här för att kommentera

Av André Edvinsson

Publicerat 7 januari 2012

Blipp-Blopp top 10

Här kommer 10 låtar du måste ha med i din spellista. Jag kallar det helt enkelt för "blipp-blopp top 10"

RAKT ÖVER FLOPPY-DISK MED ADDE

Tv-spel kan vara så mycket mer än bara tv-spel.

Att spelen titt som tätt inspirerar filmskapare till att försöka dra in lättförtjänta pengar på vad spelutvecklarna redan lagt grunden till vet vi ju sen tidigare. Det tråkiga med detta är att resultaten oftast faller ganska platt.

Mortal Combat, Tomb Raider och Super Mario är bara några i högen av halvhjärtade försök till att krama ur dom sista slantarna ur en respekterad franchise.

Men när det gäller musiken som tv-spelen och våra gamla hemdatorer från 80-talet inspirerat till är resultatet betydligt trevligare och med mindre focus på att roffa åt sig intäkter och publikandelar.


Vad är då skillnaden?

Kan det vara så att inget stort bolag pumpar in en massa pengar och stressar fram ett resultat? Kan det vara så att personerna som gör detta vet var dom håller på med, tillskillnad från filmskaparna?

Jag tror helt enkelt att det kommer från hjärtat!
 

Här kommer 10 låtar du måste ha med i din spellista.
Jag kallar det helt enkelt för "blipp-blopp"

Klicka på låtarna så öppnas antingen Spotify eller Youtube.

 

1.  Welle Erdball - Commodore C=64


2.  Thermostatic - The Box


3.  Robot - Fake Or Real


4.  Bondage Fairies - He-man


5.  Rymdreglage - 8-Bit Trip

 

6.  Johan Agebjörn - Mega Man II


7.  Unicorn Kid - Goodbye


8.  Code 64 - Run To You


9.  Mind.in.a.box - I Love 64


10. 64Revolt - Neat Girl

 

ENJOY! Klicka här för att kommentera

Av André Edvinsson

Publicerat 5 januari 2012

Controlled Quantum Levitation Wipe out Track

Nu när Julen nästan är över och spelen man önskade sig redan är avklarade eller lyser med sin frånvaro, är det hög tid att blicka framåt...

FRAMTIDEN

Nu när Julen nästan är över och spelen man önskade sig redan är avklarade eller lyser med sin frånvaro, är det hög tid att blicka framåt. Spelåret 2012 bjuder på en hel del intressanta titlar som:


  • 1. Mass Effect 3
  • 2. The Last Guardian
  • 3. Halo 4
  • 4. Uncharted: Golden Abyss
  • 5. Dota 2
  • 6. Far Cry 3
  • 7. Agent


Några av dessa titlar är planerade att släppas sista kvartalet 2012 eller 31 dec, som oftast innebär att vi får vänta ytterligare några månader. Men man kan alltid drömma!


Så varför inte drömma sig vidare en bra bit fram i tiden, säg när våra barn eller kanske barnbarn får sitt första tv-spel. Spel som sannerligen inte alls ser ut som vi är vana vid att ett spel ska se ut. Fullskaliga hjärnvågskontrollerade simulatorer med hologram är det som gäller då. 


Att man försöker imponera med att man var den fösta på gatan som hade ett Nintendo 8bit med ljuspistol är som att slänga sig framför tåget.Att sättet vi spelar spel på idag skiljer sig en del från hur det såg ut för bara några år sen kan nog alla hålla med om. Tekniken har gått i rasande fart. Finns det någon gräns? För några år sedan var det helt otänkbart att stå å vifta med händerna planlöst framför en kamera för att få en flotte att hoppa.

Ta en funderare över klippet ovan. Detta är bara en demonstration för att visa vad man kan göra med lite flytande kväve, superledare och magneter.  Än så länge...


Frågan är hur länge det dröjer innan man kan gå in i en butik och köpa Wipe´Out som brädspel? Steget därifrån till svävande bilar och ljussablar kan ju inte vara jättestort!?


Kan detta vara en lite glimt om vad som komma skall? ABSOLUT!

Nåja, så länge får vi nöja oss med vad dom Japanska forskarna roar sig med. Men jag vet i alla fall vad jag önskar mig av tomten när han kommer nästa gång! Spelen vi väntar på inför 2012 i all ära, men överst på min lista är ju ändå ett: "Controlled Quantum Levitation Wipe´out Track"!


P.S Vill även passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året! D.S

Klicka här för att kommentera
« 1 2 »

Senast uppdaterat

Senaste recensionerna

Appstore logotype Googleplay logotype
Ladda ner Spelnyheterna som app!

Spelkalender